Strona 12 z 28 PierwszyPierwszy ... 2101112131422 ... OstatniOstatni
Pokaż wyniki od 111 do 120 z 271

Wątek: Fotografowanie ze statywu; wireless remote

Bywalec Awatar illy
    Miasto
    Tripcity

Domyślnie

- czym zasłaniacie wizjer (jeżeli nie okiem, bo jesteśmy gdzie indziej) - aby nie zakłócić pomiaru ekspozycji - ja zdjąłem taką małą gumeczkę, która przyszła na firmowym pasku id o tego miała służyć - ale bardzo mało praktyczne:
    - element mały i "gubliwy,
    - kłopotliwe zakładanie
    ja tam pro nie jestem ani nic nie zakladam, bo generalnie mam problemy ze zdejmowaniem muszli z aparatu, ale:
    - gumke na pasku mozesz przeciez trzymac na pasku, nie zgubi sie
    - mozesz sobie dorobic cokolwiek chcesz tak zeby paslowalo do sanek lampy, cos jak kawalek plastkiu w ksztalcie litery "L", z jednej strony wypilowany tak zeby wszedl w sanki lampy a z drugiej strony tak wyprofilowany zeby zaslanial caly wizjer (albo i wiecej dla pewnosci) calosc mozesz zawiesic na sznureczku do paska i ani sie nie zgubi ani nic moze warto to przemyslec?
    30D + 50 mm 1.8 II + Sigma 18-50 3.5-5.6 DC + MC Peleng 3.5/8A + SpeedLite 580 IIEX + duuuuza doza fascynacji

Bywalec Awatar zOOn
    Miasto
    Kraków

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez Vitez Zobacz posta
    Składam zamówienie. [...]
    Nie powiem, podziwiam za takie akcje 8)

A w temacie - posiadam takie cudo, identyczne - jedynie pod marka 'Phottix'.

Dziala absolutnie bez zastrzezen - bedziecie zadowoleni. Zwlaszcza za takie pieniadze.

pzdrw

tomek
    5D

zło konieczne Awatar Vitez
    Miasto
    Warszawa

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez illy Zobacz posta
    Zgubić może się gumka którą musisz zdjąć z muszli ocznej by założyć zaślepkę.

Jeszcze co do zamówienia - potwierdzone, złożone, przelew dziś wyszedł i powinien dojść do dostawcy we wtorek/środę, czyli paczka może ruszyć w czwartek w przyszłym tygodniu. Czyli przy odrobinie szczęścia z przesyłkami będę rozsyłał indywidualne przesyłki w czwartek 6 grudnia (Mikołajki 8) ) priorytetem by dotarły w tym samym tygodniu...

Początki nałogu

Domyślnie

Vitez,

Od razu radzę: miej się na baczności i ostrzegaj, że paczki wędrują po Polsce z wielkim opóźnieniem. Obecnie poczta wprowadza jakiś nowy, magiczny system sortowania paczek i priorytety idą nawet do 10 dni

Obecnie czekam na paczkę od kol. towersivy już od tygodnia. I nie ma siły na tych monopolistów, którzy dodatkowo niszczą zdrową i potrzebną konkurencję.

Ja w każdym razie postaram się odebrać osobiście. Jeszcze raz wielkie dzięki i szacunek za podjęcie się takiej skomplikowanej akcji!!!
    Mordo Ty moja !

Miasto
    Warszawa

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez ryszard_ochódzki Zobacz posta
    Vitez,

Od razu radzę: miej się na baczności i ostrzegaj, że paczki wędrują po Polsce z wielkim opóźnieniem. Obecnie poczta wprowadza jakiś nowy, magiczny system sortowania paczek i priorytety idą nawet do 10 dni
    Ale ja to będę słał listem poleconym, priorytetowym a nie paczką .
    Przesyłki listowe mogą mieć do 2 kg wagi a same panie na Poczcie mi poradziły by słać listem jeśli tylko się da bo i szybciej i taniej.

A że paczki idą dłużej to sam zauważyłem... 7.11 została nadana do mnie paczka pobraniowa i do dziś nie dotarła. Oj będą mieli roboty z reklamacjami...

Coś już napisał Awatar marek_k
    Miasto
    Olkusz

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez illy Zobacz posta
    ja tam pro nie jestem ani nic nie zakladam, bo generalnie mam problemy ze zdejmowaniem muszli z aparatu, ale:
    - mozesz sobie dorobic cokolwiek chcesz tak zeby paslowalo do sanek lampy, cos jak kawalek plastkiu w ksztalcie litery "L", z jednej strony wypilowany tak zeby wszedl w sanki lampy a z drugiej strony tak wyprofilowany zeby zaslanial caly wizjer (albo i wiecej dla pewnosci) calosc mozesz zawiesic na sznureczku do paska i ani sie nie zgubi ani nic moze warto to przemyslec?
    dziękuję za rady - paska nie używam, więc trzymanie na pasku odpada, co do coś a la' "Adam Słodowy" do mocowania na sankach do lampy to chyba najlepszy pomysł - nawet jak zagnie to się dorobi nowy

podnoszenie lustra
    Krzychu: no rzeczywiście - po co kombinować
    pozdrawiam, Marek
    30D, 24-105L 17-85 IS USM, 50/1.8, 70-200/4L, 580EX II,
    Manfrotto 055XproB+488RC2

Bywalec Awatar illy
    Miasto
    Tripcity

Domyślnie

co do coś a la' "Adam Słodowy" do mocowania na sankach do lampy to chyba najlepszy pomysł
    kurde, moglem to opatentowac, nalepic logo canon i sprzedawac po 299.99 ;p
    30D + 50 mm 1.8 II + Sigma 18-50 3.5-5.6 DC + MC Peleng 3.5/8A + SpeedLite 580 IIEX + duuuuza doza fascynacji

Pełne uzależnienie Awatar JaBlam
    Miasto
    Farschafa

Domyślnie

A że paczki idą dłużej to sam zauważyłem... 7.11 została nadana do mnie paczka pobraniowa i do dziś nie dotarła. Oj będą mieli roboty z reklamacjami...

Nie tylko paczki. Do mnie we wtorek 20.11 zostal wyslany KURIER z Łodzi do Krakowa z zamowionym sprzetem studyjnym . Do wczoraj (piatek) nic nie przyszlo, zadzwonilem do biura (30 minut zajelo dzwonienie az ktos raczyl podniesc sluchawke) i poinformowano mnie ze paczka OMYLKOWO poleciala do Bielska Bialej (lezy tam od srody!) a nie do Krakowa. Jako ze dostawa w sobote jest drozsza, powiedziano mi ze bedzie chyba dopiero w poniedzialek i zeby sie nie denerwowac bo w koncu co oni moga na to poradzic, POLECAM kuriera OPEK. Takiego Hardcore to wam nawet Poczta Polska nie zapewni. A co do przesylek to- Vitez - list priorytetowy z Katowic do Krakowa idzie rowniez do mnie TYDZIEN... wiec moze sie zdarzyc , ze i wasze listy beda mialy rozne opoznienia. No coz... poza strajkiem pracownikow PP niewiele wiecej mozna oczekiwac. Zreszta zaczyna sie po maly przekonanie (nie tylko moje) kurierzy udowadniaja ze prezentuja podobny poziom uslug. Szkoda ze cala wine ponosza uzytkownicy jak my a nie sama firma swiadczaca uslugi transportowe.

Sorry za maly OT!

Acha! Pamietajcie zeby w tym malym odbiorniku zdjac folie ochronna z baterii w srodku! Jest tak malutka , ze prawie jej nie widac! Zarowno ja jak i JanuszBody nacielismy sie i bylo zgrzytanie zebami ze nie dziala! Folia na baterii sprawia wrazenie ze po prostu tam musi byc, a nie ze ja trzeba usunac A poniewaz nie dostaniecie instrukcji podpowiadam zeby uruchomic odbiornik to trzeba przytrzymac guzik przez jakies 3-4 sek. (Tez nie kazdy wiedzial! ) Tak samo sie to wylacza.
    Jarek
    ----------------------------------------
    Moje pstryki na www.jblaminsky.com od 1 lutego 09 -swiat Eli i Kanona zamienilem na swiat Nikkorow...i dzisiaj nadal nie żaluje

Miasto
    Warszawa

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez JaBlam Zobacz posta
    POLECAM kuriera OPEK.
    O fajnie... właśnie jedzie do mnie z Gandalfa z Łodzi książka OPEKiem - specjalnie wziąłem kuriera by nie szło Pocztą... ciekawe gdzie pojedzie .
    Btw paczka się znalazła zanim reklamację zgłosiłem - dziś awizo się pojawiło... 2 dni przed ostatecznym terminem...

Pełne uzależnienie Awatar JaBlam
    Miasto
    Farschafa

Domyślnie

O fajnie... właśnie jedzie do mnie z Gandalfa z Łodzi książka OPEKiem - specjalnie wziąłem kuriera by nie szło Pocztą... ciekawe gdzie pojedzie ...
    No wlasnie... ja tez wzialem kuriera..zeby bylo szybciej i pewniej bo po ostatnich akcjach z PP mam serdecznie dosc tej instytucji. Przynajmniej w Krakowie.
    Jarek
    ----------------------------------------
    Moje pstryki na www.jblaminsky.com od 1 lutego 09 -swiat Eli i Kanona zamienilem na swiat Nikkorow...i dzisiaj nadal nie żaluje

Strona 12 z 28 PierwszyPierwszy ... 2101112131422 ... OstatniOstatni

Uprawnienia umieszczania postów