Strona 1 z 2 12 OstatniOstatni
Pokaż wyniki od 1 do 10 z 19

Wątek: Obronność

Mieszany widok

Początki nałogu
    Miasto
    Grójec

Domyślnie Obronność

Mam takie pytanie.
    Było już pisanie o obronności dotyczące gazem czy innymi pałkami.
    Ciekaw jestem czy dałoby się przywalić oprychowi w pysk samym body? (np od strony akumulatora - ew można by też zamocować gdzieś pinezkę na taką okoliczność) ew nosić sygnet czy inny pierścień tak wyposazony.

Jak body wytrzymałoby taki atak , i tak samo jak oprych?
    5D drogie , ale też solidne , to jakby się odpowiednio zamachnęło to powinno być oki

Początki nałogu Awatar mathom
    Miasto
    Poznań

Domyślnie

Dobre do tego celu są też stare nokie, np. 5110

Uzależniony Awatar Viracocha
    Miasto
    Wrocław

Domyślnie

Z pinezką - niezły tekst...
    Jakby Ci tu powiedzieć... Pinezką to można ukłuć koleżankę w podstawówce, bynajmniej nie w celach obronnych.

RSX
    Guest

Domyślnie

Makudonarudo w takiej sytuacji najlepiej zastosować 101 chwyt ju-jitsu, mianowicie nogi za pas

A co do pinezki - to nie wiem w jakim stopniu moze być ona skuteczna, no chyba zebyś całą dolną część body wynabijał pinezkami, zresztą nie widze w tym pomysle nic praktycznego.

Początki nałogu
    Miasto
    Grójec

Domyślnie

W sumie chodziło mi o taką scenkę:
    Podchodzi do mnie oprych ,
    dawaj aparat
    a ja pierdut go tym aparatem (tego to już na pewno się nie spodziewa)
    Na tyle mocno by go zdezorientowało na moment i próbować uciekać.(dobrze by też było aby aparat w miarę wyszedł bez szwanku)
    Ciekaw jestem jakby to wyszło w realu , ktoś już testował?

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez RSX Zobacz posta
    Makudonarudo w takiej sytuacji najlepiej zastosować 101 chwyt ju-jitsu, mianowicie nogi za pas
    Zgadzam się w 100%.

Jak pytanie na poważnie to poniżej moja uwaga, a jak joka nie załapałem, to proszę zignorować dalszą część wypowiedzi

Jak nie umiesz się bardzo dobrze bić wybranym narzędziem
    (bardzo dobrze, a nie po ukończeniu kursu "zabójcza krav ma(n)ga w weekend") to narzędzie posłuży napastnikowi.
    On jest zawodowiec - kroi kilku frajerów dziennie, dla Ciebie taka sytuacja to zawsze jakaś nowość, stresująca nowość.

Może mieć np. nóż.
    Może nie chcieć straszyć tylko uderzyć.
    Nie istnieje na świecie metoda skutecznej obrony przed atakiem nożem jeżeli napastnik wie jak tego noża używać. Się nie da i już.
    Wersja optymistyczna takiej rozgrywki - zostajesz kaleką.

A poza tym bicie na ulicy się nie opłaca:
    Aparat kosztuje kilka koła. To tyle co wstawienie jednego zęba

Generalnie: nie wolno dopuścić podejrzanego gościa na bliżej niż 1,5 - 2m.
    Na wszystkie pytania o godzinę, fajki, drogę mówisz sorry stary boje się i się odsuwasz, jak dalej podchodzi biegniesz.
    Trochę wstyd ale jesteś w jednym kawałku.
    Zacytuje klasyka:
    " you may
    fell a slight sting, that's pride
    fuckin' wit ya. Fuck pride! Pride
    only hurts, it never helps. Fight
    through that shit. 'Cause a year
    from now, when you're kickin' it in
    the Caribbean you're gonna say,
    "Marsellus Wallace was right."
    "

Pełne uzależnienie
    Miasto
    Bydgoszcz.

Domyślnie

Uzupełniając to najczęsciej bandzior nie jest sam i to on wybiera czas i miejsce ataku w terenie ktory zna.Na ogół przewiduje opór i atak i jest psychicznie[brak hamulców] a czesto sprzętowo przygotowany.Gaz,paralizatory, to sprzęt który moze sluzyc nie tylko do obrony.W sumie wygląda to kiepsko.Waznym elementem obrony jest uważna obserwacja otoczenia,jak zwykle lepsze jest zapobieganie niz aborcja.Do elementow obronnych jezeli do takiej sytuacji dojdzie niewatpliwie nalezy b.głosny krzyk.Nie musi wcale to byc krzyk przerazenia.Jest to element i narzedzie walki ktore mamy ze soba Napewno nie zaszkodzi.Cholernie szkoda
    że istnieją takie mutacje człowieka które potrafią wulgarnie ublizać [niestety na forach tez]kraść,napadać.Przykre.

Dopiero zaczyna Awatar gof
    Miasto
    Warszawa

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez pmc Zobacz posta
    Na wszystkie pytania o godzinę, fajki, drogę mówisz sorry stary boje się i się odsuwasz, jak dalej podchodzi biegniesz.
    Po co w ogóle cokolwiek mówić? Ja po prostu idę dalej, jak głuchy. Najważniejsze to uniemożliwić (albo utrudnić) nawiązanie pierwszego kontaktu.

A że nie zawsze się da to inna sprawa...
    EOS

Pełne uzależnienie
    Miasto
    3city

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez gof Zobacz posta
    Po co w ogóle cokolwiek mówić? Ja po prostu idę dalej, jak głuchy. Najważniejsze to uniemożliwić (albo utrudnić) nawiązanie pierwszego kontaktu.

A że nie zawsze się da to inna sprawa...
    dokładnie.... a jak widzisz że się taki zbliża/jestes w ciezkim terenie to jedna łapa w kieszeni kurtki, a w niej pęk kluczy - coś równie dobrego jak kastet (poszczególne klucze wystające między palcami).

Jeśli nie jest się pewnym otoczenia to lepiej poprostu nie zapuszczać się w teren samemu...
    ja supportuję się batonem. Całe szczęście ani razu nie musiałem go używać.

Pozdrawiam,
    Robert
    Loty widokowe nad morzem - teraz mnie pochłaniają, 1Ds kurzy się na półce...

Pełne uzależnienie Awatar sniper88
    Miasto
    Kraków

Domyślnie

Jakbys mocno walnal, to sila bylaby taka, jakby Ci body spadlo z biorka-nie sadze, zeby puszka to przetrwala bez szwanku....ale Mathom ma racje-jezeli masz jakas stara nokie (np 3410) to nia mozesz spokojnie przywalic, nic sie nie stanie....z telefonem
    WWW | 500px | IG
    Semper in altum

Strona 1 z 2 12 OstatniOstatni

Uprawnienia umieszczania postów