Strona 2 z 2 PierwszyPierwszy 12
Pokaż wyniki od 11 do 19 z 19

Wątek: Obronność

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez RSX Zobacz posta
    Makudonarudo w takiej sytuacji najlepiej zastosować 101 chwyt ju-jitsu, mianowicie nogi za pas
    Zgadzam się w 100%.

Jak pytanie na poważnie to poniżej moja uwaga, a jak joka nie załapałem, to proszę zignorować dalszą część wypowiedzi

Jak nie umiesz się bardzo dobrze bić wybranym narzędziem
    (bardzo dobrze, a nie po ukończeniu kursu "zabójcza krav ma(n)ga w weekend") to narzędzie posłuży napastnikowi.
    On jest zawodowiec - kroi kilku frajerów dziennie, dla Ciebie taka sytuacja to zawsze jakaś nowość, stresująca nowość.

Może mieć np. nóż.
    Może nie chcieć straszyć tylko uderzyć.
    Nie istnieje na świecie metoda skutecznej obrony przed atakiem nożem jeżeli napastnik wie jak tego noża używać. Się nie da i już.
    Wersja optymistyczna takiej rozgrywki - zostajesz kaleką.

A poza tym bicie na ulicy się nie opłaca:
    Aparat kosztuje kilka koła. To tyle co wstawienie jednego zęba

Generalnie: nie wolno dopuścić podejrzanego gościa na bliżej niż 1,5 - 2m.
    Na wszystkie pytania o godzinę, fajki, drogę mówisz sorry stary boje się i się odsuwasz, jak dalej podchodzi biegniesz.
    Trochę wstyd ale jesteś w jednym kawałku.
    Zacytuje klasyka:
    " you may
    fell a slight sting, that's pride
    fuckin' wit ya. Fuck pride! Pride
    only hurts, it never helps. Fight
    through that shit. 'Cause a year
    from now, when you're kickin' it in
    the Caribbean you're gonna say,
    "Marsellus Wallace was right."
    "

Pełne uzależnienie
    Miasto
    Bydgoszcz.

Domyślnie

Uzupełniając to najczęsciej bandzior nie jest sam i to on wybiera czas i miejsce ataku w terenie ktory zna.Na ogół przewiduje opór i atak i jest psychicznie[brak hamulców] a czesto sprzętowo przygotowany.Gaz,paralizatory, to sprzęt który moze sluzyc nie tylko do obrony.W sumie wygląda to kiepsko.Waznym elementem obrony jest uważna obserwacja otoczenia,jak zwykle lepsze jest zapobieganie niz aborcja.Do elementow obronnych jezeli do takiej sytuacji dojdzie niewatpliwie nalezy b.głosny krzyk.Nie musi wcale to byc krzyk przerazenia.Jest to element i narzedzie walki ktore mamy ze soba Napewno nie zaszkodzi.Cholernie szkoda
    że istnieją takie mutacje człowieka które potrafią wulgarnie ublizać [niestety na forach tez]kraść,napadać.Przykre.

Pełne uzależnienie Awatar schabu
    Miasto
    Rzeszów

Domyślnie

napiszcie do federacji krav-maga aby opracowali zestaw ciosów obronnych z wykorzystaniem body (aparat a nie ciało), z uwzględnieniem rzecz jasna jakie to body i co jest do niego podpięte.
    Na której strefie chcesz dostać porannego tosta?

fotografia biznesowa

Początki nałogu Awatar BelYaal
    Miasto
    Warszawa

Domyślnie

eee. to jak juz robicie obronne aparaty, to sa teraz w sprzedazy takie ochronne gumowe/silikonowe obudowy, wiec co szkodzi naszpikowac je gwozdziami, cwiekami i szklem nawet nasaczonym w jakies truciznie (to dla bardziej wystraszonych, musza jednak uwazac aby samemu sie nie zachaczyc, badz uzywac ochronnych rekawic przy foceniu oraz chowac w szafie pancernej przed dziecmi coby nieszczescia w domu nie bylo)

Dopiero zaczyna Awatar gof
    Miasto
    Warszawa

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez pmc Zobacz posta
    Na wszystkie pytania o godzinę, fajki, drogę mówisz sorry stary boje się i się odsuwasz, jak dalej podchodzi biegniesz.
    Po co w ogóle cokolwiek mówić? Ja po prostu idę dalej, jak głuchy. Najważniejsze to uniemożliwić (albo utrudnić) nawiązanie pierwszego kontaktu.

A że nie zawsze się da to inna sprawa...
    EOS

Pełne uzależnienie
    Miasto
    3city

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez gof Zobacz posta
    Po co w ogóle cokolwiek mówić? Ja po prostu idę dalej, jak głuchy. Najważniejsze to uniemożliwić (albo utrudnić) nawiązanie pierwszego kontaktu.

A że nie zawsze się da to inna sprawa...
    dokładnie.... a jak widzisz że się taki zbliża/jestes w ciezkim terenie to jedna łapa w kieszeni kurtki, a w niej pęk kluczy - coś równie dobrego jak kastet (poszczególne klucze wystające między palcami).

Jeśli nie jest się pewnym otoczenia to lepiej poprostu nie zapuszczać się w teren samemu...
    ja supportuję się batonem. Całe szczęście ani razu nie musiałem go używać.

Pozdrawiam,
    Robert
    Loty widokowe nad morzem - teraz mnie pochłaniają, 1Ds kurzy się na półce...

Coś już napisał
    Miasto
    Szczecin

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez Makudonarudo Zobacz posta
    Jak body wytrzymałoby taki atak , i tak samo jak oprych?
    Pytanie o jakim body rozmawiamy? Jedna z moich F1 miała (nie)przyjemność przyłupać w drzwi kierowcy w Muscelu, po uprzednim przelocie z siedzenia pasażera (gwałtowne zatrzymanie na dziurze w ziemi było na tyle silne że ja zatrzymałem się na kierowcy a aparat poszybował dalej), po całej zabawie przybyło może jakieś nowe zadrapanie, ale sprzęt działa bezbłędnie. Nie słyszałem o podobnych przygodach w przypadku cyfrowych korpusów więc ciężko ocenić ich wytrzymałość.
    Canon F1new (AE Finder FN, AE Power Winder FN), Canon F1new (Eye-Level Finder FN), FD 28/2,8, FD 50/1,4, FD 55/1,2 SSC, Tokina AT-X 90/2,5 macro FD, Tokina AT-X macro extender, Tokina AT-X 80-200/2,8 FD, Canon Extender FD 2x-B, Canon 40d, Tamron 17-50/2.8, Metz 58 AF-1, Rolleiflex 2.8F (Xenotar)

Bywalec
    Miasto
    Suwałki

Domyślnie

A może petycja do canona żeby wyposażyli korpusy w miotacz gazu, jest napad niby potulnie oddajemy aparat i prysk w oczy niespodziewającego się oprycha :-) ewentualnie jeszcze jedna opcja, ktoś zabiera twój aparat, odchodzi na kilka metrów, ty wyciągasz pilota i aparat razi prądem napastnika który się nie spodziewając niczego trzyma kradziony sprzęt w rękach( oczywiście prąd tylko na zewnątrz korpusu, elektronika aparatu zabiezpieczona przed przepięciami... :-)

Pełne uzależnienie Awatar ripek

Domyślnie

Mój patent (c) ripek ;D

Canon G10, WP-DC28, :grin: 5d mkIII:grin: 5d mkI 17-40L 24LII 35L 85LII 580II

Strona 2 z 2 PierwszyPierwszy 12

Uprawnienia umieszczania postów