Strona 2 z 2 PierwszyPierwszy 12
Pokaż wyniki od 11 do 19 z 19

Wątek: Obronność

Mieszany widok

Początki nałogu Awatar SimOn!
    Miasto
    3Miasto

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez sniper88 Zobacz posta
    Jakbys mocno walnal, to sila bylaby taka, jakby Ci body spadlo z biorka-nie sadze, zeby puszka to przetrwala bez szwanku....ale Mathom ma racje-jezeli masz jakas stara nokie (np 3410) to nia mozesz spokojnie przywalic, nic sie nie stanie....z telefonem
    Myślę że 10 czy 1 wyszła by z tego bez jednej ryski Szkło to inna sprawa.
    A w ogóle sens takiego tematu jest "lekko" ..... no bez sensu !! :rolleyes:
    podpis...

Początki nałogu
    Miasto
    Grójec

Domyślnie

tzn w sumie wszystko jest zależne od sytuacji
    Ale czasem ta rada może się przydać.
    Lepiej ciut uszkodzić aparat niż w ogóle go stracić.
    Ale człowiek jest miękki , to chyba nie to samo jak walnie się o ziemię.
    Ew celować jakąś wypustką body w oko
    (co do nokii to może nie będzie czasu na szukanie jej po kieszeniach - chyba że na zasadzie - kolego zaczekaj , jeszcze mam telefon , i łup)

a ten temat to jest alternatywa dla szukania po kieszeniach gazu , pałek czy innych dobrodziejstw natury. akurat w danym momencie mamy aparat w rękach i można by pomyśleć aby właśnie samego aparatu spróbować użyć do obrony
    Ostatnio edytowane przez Makudonarudo ; 06-11-2007 o 18:19

Bywalec Awatar chyrek
    Miasto
    Słupsk, Polska

Domyślnie

Telefon moze i dobry ale generalnie ma za maly ciezar i jego "dzialanie" moze nas w pelni nie zadowolic... a co jak gosciu po strzale z nokii nabierze jeszcze wiekszej ochoty na nasz sprzet? trzeba tak przylutowac, zeby mu ochota nawet na zaczepki odeszla... proponuje kupic jakiegos starego analoga i miec go pod reka na pasku a najlepiej to byloby nosic walnietego pentacona six... nie dosc ze wazy swoje, to jeszcze swoim rozmiarem moze wyrzadzic takie szkody, ze ho ho... aaa... i najwazniejsze, przed atakiem sprzetem krok do tylu aby sprzet na pasku rozbujac

np.

http://www.allegro.pl/item263435126_...tworkowej.html
    Ostatnio edytowane przez chyrek ; 06-11-2007 o 18:31
    Łukasz Chyrek
    canonowe puszki cyfrowe, szkła normalne, L'ki , stałki, filtry... i statyw też, wielka torba, plecak, speedlite'y, jakies zmiękczacze światła... no i jeszcze ściereczkę, pędzelek i wielką gruchę z apteki mam...

Mój fotoblog www.chyrek.com.pl

Zasłużeni Awatar czornyj
    Miasto
    Kraków

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez Makudonarudo Zobacz posta
    Jak body wytrzymałoby taki atak , i tak samo jak oprych?
    5D drogie , ale też solidne , to jakby się odpowiednio zamachnęło to powinno być oki
    Pewien kolesiowiec - reporter opowiadał czas jakiś temu coś w temacie. Pewnemu żulowi na dworcu spodobała się jego F4 i kategorycznie zarządał sprezentowania mu owego aparatu. Prośbie jego stała się zadość - tylko w czasie przekazywania został nieforutnnie zachaczony korpusem o twarz, upadł na glebę i usnął. Na szczęście korpus wyszedł z tej operacji bez szwanku.

Jeśli chodzi o bardziej współczesne konstrukcje, to swego D2Hacza również nie wahałbym się użyć w charakterze kastetu i jestem przekonany, że skutek byłby analogiczny

Pełne uzależnienie Awatar schabu
    Miasto
    Rzeszów

Domyślnie

napiszcie do federacji krav-maga aby opracowali zestaw ciosów obronnych z wykorzystaniem body (aparat a nie ciało), z uwzględnieniem rzecz jasna jakie to body i co jest do niego podpięte.
    Na której strefie chcesz dostać porannego tosta?

fotografia biznesowa

Początki nałogu Awatar BelYaal
    Miasto
    Warszawa

Domyślnie

eee. to jak juz robicie obronne aparaty, to sa teraz w sprzedazy takie ochronne gumowe/silikonowe obudowy, wiec co szkodzi naszpikowac je gwozdziami, cwiekami i szklem nawet nasaczonym w jakies truciznie (to dla bardziej wystraszonych, musza jednak uwazac aby samemu sie nie zachaczyc, badz uzywac ochronnych rekawic przy foceniu oraz chowac w szafie pancernej przed dziecmi coby nieszczescia w domu nie bylo)

Coś już napisał
    Miasto
    Szczecin

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez Makudonarudo Zobacz posta
    Jak body wytrzymałoby taki atak , i tak samo jak oprych?
    Pytanie o jakim body rozmawiamy? Jedna z moich F1 miała (nie)przyjemność przyłupać w drzwi kierowcy w Muscelu, po uprzednim przelocie z siedzenia pasażera (gwałtowne zatrzymanie na dziurze w ziemi było na tyle silne że ja zatrzymałem się na kierowcy a aparat poszybował dalej), po całej zabawie przybyło może jakieś nowe zadrapanie, ale sprzęt działa bezbłędnie. Nie słyszałem o podobnych przygodach w przypadku cyfrowych korpusów więc ciężko ocenić ich wytrzymałość.
    Canon F1new (AE Finder FN, AE Power Winder FN), Canon F1new (Eye-Level Finder FN), FD 28/2,8, FD 50/1,4, FD 55/1,2 SSC, Tokina AT-X 90/2,5 macro FD, Tokina AT-X macro extender, Tokina AT-X 80-200/2,8 FD, Canon Extender FD 2x-B, Canon 40d, Tamron 17-50/2.8, Metz 58 AF-1, Rolleiflex 2.8F (Xenotar)

Bywalec
    Miasto
    Suwałki

Domyślnie

A może petycja do canona żeby wyposażyli korpusy w miotacz gazu, jest napad niby potulnie oddajemy aparat i prysk w oczy niespodziewającego się oprycha :-) ewentualnie jeszcze jedna opcja, ktoś zabiera twój aparat, odchodzi na kilka metrów, ty wyciągasz pilota i aparat razi prądem napastnika który się nie spodziewając niczego trzyma kradziony sprzęt w rękach( oczywiście prąd tylko na zewnątrz korpusu, elektronika aparatu zabiezpieczona przed przepięciami... :-)

Pełne uzależnienie Awatar ripek

Domyślnie

Mój patent (c) ripek ;D

Canon G10, WP-DC28, :grin: 5d mkIII:grin: 5d mkI 17-40L 24LII 35L 85LII 580II

Strona 2 z 2 PierwszyPierwszy 12

Uprawnienia umieszczania postów