Zobacz wyniki ankiety: Co waszym zdaniem będzie najlepsze

Głosujących
132. Nie możesz głosować w tej sondzie
Ankieta wielokrotnego wyboru
Strona 4 z 7 PierwszyPierwszy ... 23456 ... OstatniOstatni
Pokaż wyniki od 31 do 40 z 67

Wątek: Jakie szkło sprowadzić ze stanów ??????

Bywalec Awatar tomygun

Domyślnie

Wiem że to gdzieś było ale nie mogę znaleźć:-x
    Przewoził ktoś jakąś większą ilość obiektywów ( ok 4 szt ) jako bagaż podręczny ?? Nie czepiają się ??
    W moim przypadku kilka miesięcy temu, nie zwrócili nawet najmniejszej uwagi na dwa obiektywy lampę i dwa body ( jako body kupiłem analoga 50e, co ciekawsze nawet dwa, ale to "był przypadek" ) zresztą w zasadzie jedno body sprzedałem drugie będzie na sprzedaż tylko chcę się nim jeszcze trochę nacieszyć

Tak patrząc po ankiecie to póki co skłaniam się do przywiezienia 70-200 2.8 is, 85 1.2, 35 1.4, 16-35 2.8. Ale to jeszcze może się zmienić, muszę jeszcze końcowo ocenić swój budżet :neutral:
    GALERIA CB <========> GALERIA digart.pl
    Canon EOS 5D + 24-105 f/4 L IS + 70-200 f4 L + 35 f/1.4 L + 580 EX + Jupiter 9 MC 85 f/2 + Sonnar 135 f/3,5MC - GENERALNIE CAŁA MASA SPRZĘTU, I TOTALNY BRAK UMIEJĘTNOŚCI

Pełne uzależnienie Awatar JaBlam
    Miasto
    Farschafa

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez tomygun Zobacz posta

Tak patrząc po ankiecie to póki co skłaniam się do przywiezienia 70-200 2.8 is, 85 1.2, 35 1.4, 16-35 2.8. Ale to jeszcze może się zmienić, muszę jeszcze końcowo ocenić swój budżet :neutral:

Warto tak zaeksperymentowac? Moze po prostu umow sie z kim ze sprowadzasz takie i takie szklo za taka i taka cene. Przynajmniej bedziesz mial pewnosc ze szklo zostanie sprzedane. To ze Ci tu wyszlo ze 85 1.4 jest popularne nie oznacza ze zaraz Ci beda sie drzwiami i oknami ludzie pakowac zeby kupic. Przywieziesz i okaze sie ze chetnego nie ma a ty zostajesz z zamrozonym towarem.

Oczywiscie wiesz o tym ze jako bagaz podreczny powiesz papa pudelkom , instrukcjom i gwarancjom. (Mysmy to poczta wysylali np z 3 innymi ksiazkami cienkimi. Bo jak CI przetrzepia bagaz i sie okaze ze nagle w na wlasny uzytek wieziesz szklo w pudlach i papierami to mozesz miec nieprzyjemnosci.

Moj znajomy napalil sie na przywoz 5D. Przywiol nowki 2 body. Ze niby podreczne. Ze to jego wlasne. A potem sie okazalo ze nie potrafil wlaczyc aparatu (nawet nie wiedzial jak) i wyszlo klamstwo.
    Ostatnio edytowane przez JaBlam ; 07-11-2007 o 20:07
    Jarek
    ----------------------------------------
    Moje pstryki na www.jblaminsky.com od 1 lutego 09 -swiat Eli i Kanona zamienilem na swiat Nikkorow...i dzisiaj nadal nie żaluje

Bywalec Awatar tomygun

Domyślnie

Niby racja, tyle że ciężko się z kimś umówić tak na 100%, jak już ktoś tu napisał, w życiu różnie bywa.
    A tak swoją drogą to o jakieś wielkie zamrożenie towaru się nie martwię, co jak co, ale to dość chodliwy towar.
    Choć jak mówię, najlepiej było by mieć, jak mówisz "ustawionego odbiorce"

A takie pytanie ogólne, czy taki układ cen jaki zaproponowałem wcześniej - Jeśli szkło kosztuje w stanach załóżmy 10 w Polsce 14 to ja chciałbym koło 12 - wydaje się wam logiczny ??
    Canon EOS 5D + 24-105 f/4 L IS + 70-200 f4 L + 35 f/1.4 L + 580 EX + Jupiter 9 MC 85 f/2 + Sonnar 135 f/3,5MC - GENERALNIE CAŁA MASA SPRZĘTU, I TOTALNY BRAK UMIEJĘTNOŚCI

Miasto
    Farschafa

Domyślnie

Po prostu mowie o tym ze dales ankiete na zasadzie jakie szklo bys kupil z US. Tylko pytanie takie co BYS kupil, i CO KUPISZ. Daj ankiete Jakiego Canona bys chcial - 30D 5D 1D MIII.... 80% bedzie pewnie ze MKIII tylko ile z tych 80% jest faktycznie w stanie je kupic a ile jest co bym chcial ale i tak nie kupie bo kasy nie mam . Po prostu postaw konkretnie szklo, napisz taka a taka cene kto pierwszy ten lepszy i tyle.
    Ja mialem dokladnie taki problem z lampami makro. Suma summarum zostalem z 5 z ktorymi potem nie wiedzialem co zrobic i sprzedalem byleby na - nie wyjsc.
    Jarek
    Moje pstryki na www.jblaminsky.com od 1 lutego 09 -swiat Eli i Kanona zamienilem na swiat Nikkorow...i dzisiaj nadal nie żaluje

Pełne uzależnienie Awatar Krzychu
    Miasto
    Ambush Country

Domyślnie

=
    A takie pytanie ogólne, czy taki układ cen jaki zaproponowałem wcześniej - Jeśli szkło kosztuje w stanach załóżmy 10 w Polsce 14 to ja chciałbym koło 12 - wydaje się wam logiczny ??
    Rynek zweryfikuje. Pytanie ile dla potencjalnych odbiorcow jest warta gwarancja, ale na moj gust chetnych znajdziesz.
    Pozdrowienia,
    KZ
    KZ Aviation Photography

Bywalec Awatar tomygun

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez JaBlam Zobacz posta
    Moj znajomy napalil sie na przywoz 5D. Przywiol nowki 2 body. Ze niby podreczne. Ze to jego wlasne. A potem sie okazalo ze nie potrafil wlaczyc aparatu (nawet nie wiedzial jak) i wyszlo klamstwo.
    wyszło kłamstwo i co ?? dowalili cło ?? napisz coś więcej o tym

Cytat Zamieszczone przez JaBlam Zobacz posta
    Po prostu mowie o tym ze dales ankiete na zasadzie jakie szklo bys kupil z US. Tylko pytanie takie co BYS kupil, i CO KUPISZ. Daj ankiete Jakiego Canona bys chcial - 30D 5D 1D MIII.... 80% bedzie pewnie ze MKIII tylko ile z tych 80% jest faktycznie w stanie je kupic a ile jest co bym chcial ale i tak nie kupie bo kasy nie mam . Po prostu postaw konkretnie szklo, napisz taka a taka cene kto pierwszy ten lepszy i tyle.
    Ja mialem dokladnie taki problem z lampami makro. Suma summarum zostalem z 5 z ktorymi potem nie wiedzialem co zrobic i sprzedalem byleby na - nie wyjsc.
    generalnie masz racjię, choć ja w pierwszym poście napisałem "chciałbym wybrać taki który będzie miał najlepszy stosunek zysk/łatwość sprzedaży"
    czyli nie pytam kto ma jakie marzenia, lecz jak "sądzicie" co będzie dawało się łatwo sprzedać a przy okazji dawało największy zysk

Cytat Zamieszczone przez Krzychu Zobacz posta
    Rynek zweryfikuje. Pytanie ile dla potencjalnych odbiorcow jest warta gwarancja, ale na moj gust chetnych znajdziesz.
    Ja na swoje Elki też nie mam gwarancji, bardziej boje się o lampę niż o obiektywy.

A pudełek nie mam jeszcze do tej pory Po prostu ciągle zapominam poprosić aby mi je wysłano... Przydatne one są tylko do sprzedaży, w "życiu" bez użyteczne

Miasto
    Ambush Country

Domyślnie

Ja na swoje Elki też nie mam gwarancji, bardziej boje się o lampę niż o obiektywy.

A pudełek nie mam jeszcze do tej pory Po prostu ciągle zapominam poprosić aby mi je wysłano... Przydatne one są tylko do sprzedaży, w "życiu" bez użyteczne
    Ja tez nie mam, ale dla niektorych to jakas wartosc ma...
    A szkla bez pudelka to przykladowo juz bym nie kupil - lubie jak jest zapakowane. Bez wzgledu na gwarancje. Inna sprawa ze ja pudelka od szkiel sobie zawsze przywozilem, bo lubie je miec...
    Pozdrowienia,
    KZ
    KZ Aviation Photography

Miasto
    Farschafa

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez Krzychu Zobacz posta
    Ja tez nie mam, ale dla niektorych to jakas wartosc ma...
    A szkla bez pudelka to przykladowo juz bym nie kupil - lubie jak jest zapakowane. Bez wzgledu na gwarancje. Inna sprawa ze ja pudelka od szkiel sobie zawsze przywozilem, bo lubie je miec...
    No to chyba nie jest kwestia upierdliwosci jesli chodzi o pudelko. Pamietam ze jak sprzedawalem moje 24-105 z zestawu 5D to ludzie krecili nosem na biale pudlo, jak podawalem ze nie ma pudelka to w ogole mialem marudzenie, Mimo ze szklo nawet rozpakowane nie bylo. Skonczylo sie na tym ze sprzedalem moj oryginalnie zapakowany w pudlo Canona 24-105 i zostawilem sobie tego z Kita.

Nawet jesli pudelko ma isc na strych i wiecej swiatla dziennego nie zobaczyc to i tak wiem ze ludzie raczej z pudlami wola.

A co do tych body 5D to o ile kojarze musial iles tam uregulowac, oczywiscie sprzedal tutaj te body bo i tak bylo tansze niz u nas ale zysk juz byl nie taki rozowy moge sie dowiedziec dokladnie. Dlatego tez bezpiecznie jest to wyslac jako GIFT, badz tez jako podreczny bagaz, ale wtedy juz pudla i papiery doslac oddzielnie.
    Jarek

Bywalec Awatar tomygun

Domyślnie

Oczywista sprawa, że do sprzedaży muszą być pudełka.
    Dlatego chce jak najszybciej podjąć decyzje co przywieźć, aby móc kupić szkła, pudełka wysłać pocztą, tak żeby doszły na spokojnie na sylwestra.

Miasto
    Ambush Country

Domyślnie

Oczywista sprawa, że do sprzedaży muszą być pudełka.
    Dlatego chce jak najszybciej podjąć decyzje co przywieźć, aby móc kupić szkła, pudełka wysłać pocztą, tak żeby doszły na spokojnie na sylwestra.
    Nie mozesz pudelek zabrac w walizce (bagazu nadawanym) ? Jezeli nie lecisz LOT'em bezposrednio z US (ja zawsze unikam ale akurat z innych wzgledow niz celne), to cla nie masz sie co obawiac...
    Pozdrowienia,
    KZ
    KZ Aviation Photography

Strona 4 z 7 PierwszyPierwszy ... 23456 ... OstatniOstatni

Uprawnienia umieszczania postów