Cichy...jak byś odpowiedział jeszcze na pytania z innego wątku /dotyczącego ProShow Producer/, to byłoby super.
Cichy...jak byś odpowiedział jeszcze na pytania z innego wątku /dotyczącego ProShow Producer/, to byłoby super.
To może na PW ? Ja nie monitoruję wszystkich wątków, w których biorę udział...
O obiektywach wiem prawie wszystko
Od około tygodnia jestem posiadaczem w/w obiektywu i jestem przyjemnie zaskoczonySzczegóły wkrótce.
Z detali, których chyba nie było: szkło (w przeciwieństwie do Canona 10-22) można używać z powodzeniem ze zwykłym filtrem polaryzacyjnym (a nie slim). Mowa oczywiście o cropie. Pomiarów nie robiłem, ale "na oko" żadnego winietowania nie widać.
Ostatnio zainteresowalem sie tym szklem zamiast sigmy 10-20. Glownie chodzi o dobre dzialanie z analogiem. Slyszalem, ze od 13mm na FF jest wszystko ok, jednak nie moge doszukac sie w necie sampli. Czy ktos z userow posiada moze zdjecia zrobione Tamronem 11-18 z pelnej klatki? 5D lub skan z analoga itd. Bede bardzo wdzieczny.
Moje zdjęcia na forum
7d 17-35 18-135STM 35/2 50/1.8 85/1.8 100/3.5 70-200/4 580EXII
http://jaceklosko.blogspot.com/
Wiem wiem, juz zauwazylem wczesniej, ale edytowac posta juz nie moglem.. Slepy jestem ostatnio, przegapilem mala linijke z napisem '5d', wzialem pod uwage calosc sampli jako sample z 350D.
Co jak co i tak bym chcial zobaczyc kilka sampli w 13-14mm z FF.
Czyli od 14mm mozna uznac za 'ostatecznie uzywalne' w FF - glownie chodzi o analoga i male odbitki. Dzieki za zdjecia
ps. A tak wogole jaka przeslona?
W exif'ie jest napisane :
11mm - F4.5
13mm - F5
14mm - F5
15mm - F5.6
Aj. Myslalem, ze przy okazji zmiejszania exif tez polecial..
Ok, wiec w F8-F11 powinno juz byc na rogach zdecydowanie lepiej.