jak to niewinny plenerek ze statywem , to proponuje manfrotto to dosc solidny i dobry statyw do walki z napastnikami![]()
jak to niewinny plenerek ze statywem , to proponuje manfrotto to dosc solidny i dobry statyw do walki z napastnikami![]()
No dobra, jade do łazienek focic, jak mnie zabija to zapalcie za mnie swieczke, bo sprzetu tak latwo nie oddam.
Pozdro
IMHO co innego strach na wojnie, przed zrobieniem zdjęcia, ze względu na niebezpieczeństwo sytuacji, a co innego strach przed pospolitymi drecholami. Jak widzę panów w dresach, to zazwyczaj albo odwracam się tyłem, udaje że coś oglądam, chowam aparat do torby i jakby nigdy nic idę dalej, albo przechodzę na drugą stronę ulicy, lub zawracam.
Nam, fotografom przysługuje raczej dobry wzrok, więc prędzej zauważymy dresa niż on nas zauważy[bo jest średnio bystry]
Jeśli chodzi o miejsca wojenne - tam o sprzęt raczej nei ma się co martwić. Bardziej o własne życie![]()
Do Łazienek dość często chadzam sam, ostatnio bylem sam na Żydowskim w Wawie, Powiślu z aparatem, Śródmieściu i póki co[odpukać] żadnej przygody nie miałem - jestem wysoki, ale chudyWiec dresy się*mnie nie boją
![]()
No i zbiera się chmura. Czarna. Canon/Velbon DF 50/Svierdlovsk 4/Lubitel 166B/Ami 66/Zorka 5
Mówcie, bo kiedyś będę robił takie zdjęcia i takie, i takie, i takie, i takie, a to wszystko tylko kwestia czasu, bo póki co robię takie zdjęcia.
Zaczątek portfolio: link
tak prawdę mówiąc jeśli nie widziałbym innego wyjścia niż oddanie aparatu...to jebn*ł bym nim o ziemię...i tak miałbym go nie mieć i tak...
30D, C 17-40 f4 L, 50 f1.8, 70-200 f4 L, 430 ex, oraz -=iii=<)
CZYTAĆ I PAMIĘTAĆ !!!!
Jakbyś grzecznie oddał sprawny aparat to byś miał spokój. Jakbyś nim **** o ziemię to napastnicy troszkę pewnie by się wkurzyli i tobą by **** o ziemię.
Implanty zębów - kilka-kilkanaście tys zł (zależy od jakości itp)
Pokrojenie twarzy nożem = operacja plastyczna - kilkanaście tys zł
Transplantacja skopanej nerki czy wątroby - kilkaset tysięcy
Warto?
Baton czyli inaczej pałka teleskopowa. Pisałem już o tym, że posiadanie jest okej ale użycie jest w Polsce karalne.
Jeśli ma się licencje ochroniarską II stopnia i specjalną zgodę można nosić, ale wytłumaczenie w stylu miałem przy sobie to użyłem nie przejdzie niestety.
I przypominam, że poza ogólnym w***ieniem na dresiarzy i innej maści cwaniaczków nierozsądne użycie batona może pozbawić napastnika ŻYCIA a Wam zabrać radość z wolności, która jest więcej warta niż puszka i słoiki za 5k PLN.
Jak już ktoś musi użyć baton to jedna zasada. NIE BIJEMY W GŁOWĘ. Najlepsze miejsca łokieć i ramię (szczególnie bicepsoraz udo i kolano. Jakby ktoś potrzebował się pouczyć to zapraszam na PRIV- mam namiar na dobrego fachowca.
Mordo Ty moja !
ryszardzie ("Baton czyli inaczej pałka teleskopowa. Pisałem już o tym, że posiadanie jest okej ale użycie jest w Polsce karalne.") - jesteś pewien ?
Rozmawiałem z konsultantem z militaria.pl - nie potwierdza tego - cytuję: "używanie w samoobronie jest jak najbardziej legalne - oczywiście jeżeli pałka nie posiada wzmacnianego trzonu (co jest zabronione)"
Poleca np TAKĄ