Strona 4 z 5 PierwszyPierwszy ... 2345 OstatniOstatni
Pokaż wyniki od 31 do 40 z 48

Wątek: robienie zdjec w kosciele!

Początki nałogu Awatar photographus
    Miasto
    Białystok

Domyślnie

Wybaczcie Panowie, ale jak czyta się te wasze "fachowe" porady to normalnie dech w piersiach zapiera z wrażenia. Jeden mądrzejszy od drugiego - sami specjaliści. Ale jakoś nikt poza schabu nie ośmielił się podać linka do swoich ślubnych fotek.
    Może właśnie w ten sposób udowodnicie swoje racje zamiast się wymądrzać, hę?
    Pozdrawiam
    regulamin pkt 8

Pełne uzależnienie Awatar marekb
    Miasto
    Wadowice,Kraków

Domyślnie

photographus, racja geniuszu...

wielka "fachowa" mądrość...
    Ostatnio edytowane przez marekb ; 25-12-2007 o 21:59

Miasto
    Białystok

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez marekb Zobacz posta
    photographus, racja geniuszu...

wielka "fachowa" mądrość...
    Nie - proste stwierdzenie faktu po przeanalizowaniu całego wątku.
    Nie wypowiadam się w dyskusji, gdyż jeszcze za mało umiem.
    Jeśli uważasz się za znawcę-praktyka kolego, pokaż fotki na potwierdzenie swoich rad, bo inaczej to wszystko jest bez sensu.
    Pozdrawiam

Ps.
    Brak pokory zniszczył już niejednego "wielkiego artystę".
    regulamin pkt 8

Pełne uzależnienie Awatar marekb
    Miasto
    Wadowice,Kraków

Domyślnie

nie uważam się za mistrza, piszę wyłącznie jak i co używam i jakie wg mnie efekty.. a fotki od miesięcy w stopce...

Miasto
    Białystok

Domyślnie

Zmylił mnie napis "stronka w przygotowaniu" gratuluję fotek. Dla mnie coś takiego jest właśnie przepustką do poważnej dyskusji.
    Pozdrawiam
    regulamin pkt 8

Początki nałogu
    Miasto
    Zamieć

Domyślnie

Strona, do której podaję link nie jest moja, a mojego kolegi, dla którego robie zdjęcia. Jest na niej kilka fotek innych ludzi, ale zdecydowana wiekszosc to moje.
    Nie przyjmuję żadnych żali odnośnie samej strony, możemy komentować jedynie zdjęcia.

Jak coś wiem lub mam jakieś wnioski to się nimi dzielę, czytając to forum oczekuję i spodziewam się różnych opinii. Po to jest forum.

www.mm-studio.pl
    Ostatnio edytowane przez donald7000 ; 25-12-2007 o 23:51

Coś już napisał Awatar danielo_18
    Miasto
    Katowice

Domyślnie

Witam

mam do was pytanie czy warto dać na ISO 1600 lub 800 w kosciele przy fotkach gdy kosciół jest oswietlony tylko w prezbiterium.
    Canon Eos 40D/Canon Eos 6D / Canon EF-S 17-85 IS USM/ Canon EF 50 F1,4 USM / Canon EF 70-200 F4 IS USM / Canon EF 24-105 F4 IS USM / Samyang 8 F3,5 /Canon EF 17-40 F4 USM/ Canon Speedlite 580EX II Dyfuzor / Lowepro Nova 190AW/ Lowepro Slingshot 302AW / Karty Sandisk Extreme/ Zestaw Cokin

Uzależniony Awatar TomS
    Miasto
    Strzelin

Domyślnie

Ja w kościele robiłem zawsze na iso 800 a iso 1600 w raz bo okropnie ciemno i nie było najgorzej z szumem (ale mi on jakoś specjalnie nie przeszkadza - nie jestem szumo fobem).

Miasto
    Białystok

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez danielo_18 Zobacz posta
    Witam

mam do was pytanie czy warto dać na ISO 1600 lub 800 w kościele przy fotkach gdy kościół jest oświetlony tylko w prezbiterium.
    Nie ma złotej recepty. Musisz sam ocenić, czy zastane warunki oświetleniowe będą wystarczające do fotografowania bez flesza z wysokim ISO. Jeśli nie może lepiej dopalić fleszem przy ISO np 400?
    I jeszcze jedno - w niektórych sytuacjach ziarno może być walorem a nie wadą fotografii. To moje zdanie i niekoniecznie trzeba się z nim zgadzać.
    Jak mawiają Rosjanie: każdy ma swój smak
    regulamin pkt 8

Domyślnie

koscielne fuszerzenie to wbrew pozorom trudna dzialka. nie rzadko wszystko (caly weselny dzien) odbywa sie w duzym tempie, napieciu. komfortem jest gdy ma sie chwile na wejscie do kosciola przed ceremonia, rzucenie okiem na wnetrze, swiatlo, przestrzeleniu kilku kontrolnych fotek. najwazniejszy spokoj i pewnosc siebie.

Strona 4 z 5 PierwszyPierwszy ... 2345 OstatniOstatni

Uprawnienia umieszczania postów