Zalezy ktore to focenie w zyciu, jesli jedno z pierwszych to nalezy cyknac cos w srodku zanim przyjada mlodzi. Z czasem czlowiek dochodzi do wprawy i zawsze da sobie rade nawet jesli jest pazdziernik godzina 17-18.
Zalezy ktore to focenie w zyciu, jesli jedno z pierwszych to nalezy cyknac cos w srodku zanim przyjada mlodzi. Z czasem czlowiek dochodzi do wprawy i zawsze da sobie rade nawet jesli jest pazdziernik godzina 17-18.
a ja am takie pytanie
mam obiektyw ze stabilizacja utrzymam nawet 1/10s czy w kościele to się sprawdzi bo moim skromnym zdaniem nie za bardzo pani młoda się lekko poruszy i już będzie smuga
co wy o tym myślicie??
schodzicie do tak długich czasów ??
50D+c17-55/2.8+c70-200/2.8+c50/1.8+c28/1.8+c430+2xyn460II+yn560III
jak się ruszy to d..pa, jak sie nie ruszy to miód
no ale przy 1/30s to juz powinno być ok?? w końcu to nie wyścigi
50D+c17-55/2.8+c70-200/2.8+c50/1.8+c28/1.8+c430+2xyn460II+yn560III
teoria mówi, że 1/30 to graniczna wartość do zdjęć z ludźmi (nawet stojącymi), bo mrugają, ruszają im się mięśnie itd.
a praktyki problemu na szczęście nie poznałem
Mnie się zdarza na ślubie mieć 1/30 z lampą na +1 ale muszę się dobrze podeprzeć, zwłaszcza jak człowiek głodny jest![]()
a akie to ma znaczenie, jak zdjecie do d.. to i jak nie ruszone to bedzie do du.. a jak super a ruszone to sie obroni a moze i dynamiki doda..![]()
na cale szczescie ze brak pokory istnieje inaczej zero postepu a stagnacja i rownanie do normy albo kopiowanieBrak pokory zniszczył już niejednego "wielkiego artystę".