Pokaż wyniki od 1 do 10 z 47

Wątek: przesiadka z 20D?

Mieszany widok

Obertroll Awatar Kolekcjoner
    Miasto
    Pod Tatrami

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez albercikk Zobacz posta
    Nikon jest jednak o krok (delikatnie mówiąc) przed Canonem jeśli chodzi o Funkcjonalność swoich puszek.
    Chociażby Auto ISO które projektował ktoś z głową na karku, to co jest w Canonach to jakiś niesmaczny żart.
    Od razu uprzedzę drwiących "speców" bo drażnią mnie śmiechy niektórych nad tą według mnie bardzo potrzebną funkcją w pewnych sytuacjach.
    Zaraz jakiś mądrala napisze że Auto ISO jest niepotrzebne i można sobie bez niej poradzić, ale niech się zastanowi przez chwilę czy na pewno ma prawo do mówienia za wszystkich co jest komu potrzebne a co nie, jeśli ktoś nie ma pojęcia kiedy Auto ISO może być bardzo pomocne, to znaczy że ma braki fotograficzne a nie to że jest Alfą i omegą w dziedzinie foto.

Canon wygrywał i nadal wygrywa obrazem, reszta jest według mnie po stronie konkurencji.

Pozdrawiam
    Bardzo generalizujesz . Mnie np. Auto ISO jest do niczego nie potrzebne - może istotnie mam "braki fotograficzne". Nie wiem też jak radzili/radzą sobie bez tej pożytecznej funkcji Ci biedacy, którzy używali/wają analoga. Mnie ta funkcja jest do niczego nie potrzebna i też nie lubię jak ktoś mi wmawia, że bez tego nie będę w stanie robić zdjęć. To zupełnie tak samo jak udowadnianie, że sony A700 jest do niczego, bo nie ma LV. Jest to jedna z funkcji mniej lub bardziej potrzebna ale nie przesadzajmy.

Co do Nikona to mnie np. w D200 denerwuje układ kółek nastawczych - szczególnie to z tyłu. Do tego fatalnie niewygodny wybierak z tyłu (funkcjonalność jojsticka w 30D jest IMO nieporównywalna). Tak samo przerażająca wręcz ilość pokręteł, przycisków, dźwigienek - dla mnie zupełnie bez sensu.

Wszystko to uważam jest kwestią indywidualną i nie próbowałbym oczywiście nikogo przekonywać do moich poglądów w tym względzie dlatego tak samo nie lubię jak ktoś mówi, że coś jest jedynie słuszne i dobre.
    "Co do wspomnianego mojego obowiązku to chcę jeszcze dodać, że mój stosunek do tegoż obowiązku jest moją osobistą i całkowicie prywatną sprawą, co zwalnia mnie od wszelkich dalszych komentarzy, przypisów, suplementów i gloss."
    Kapitan Wagner

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez Kolekcjoner Zobacz posta
    Bardzo generalizujesz . Mnie np. Auto ISO jest do niczego nie potrzebne - może istotnie mam "braki fotograficzne". Nie wiem też jak radzili/radzą sobie bez tej pożytecznej funkcji Ci biedacy, którzy używali/wają analoga. Mnie ta funkcja jest do niczego nie potrzebna i też nie lubię jak ktoś mi wmawia, że bez tego nie będę w stanie robić zdjęć. To zupełnie tak samo jak udowadnianie, że sony A700 jest do niczego, bo nie ma LV. Jest to jedna z funkcji mniej lub bardziej potrzebna ale nie przesadzajmy.

Co do Nikona to mnie np. w D200 denerwuje układ kółek nastawczych - szczególnie to z tyłu. Do tego fatalnie niewygodny wybierak z tyłu (funkcjonalność jojsticka w 30D jest IMO nieporównywalna). Tak samo przerażająca wręcz ilość pokręteł, przycisków, dźwigienek - dla mnie zupełnie bez sensu.

Wszystko to uważam jest kwestią indywidualną i nie próbowałbym oczywiście nikogo przekonywać do moich poglądów w tym względzie dlatego tak samo nie lubię jak ktoś mówi, że coś jest jedynie słuszne i dobre.
    popieram w 100%-w canonie jest wszystko pod reka i to co jest-jest potrzebne .Osobiscie LV pobawilem sie na poczatku-nie potrzebuje tego,tak jak auto iso.
    !!! Łączenie podwójnego wpisu !!!
    ps.widze w stopce,ze masz duzo gratow minolty-nie myslales o sony,do ktorego to mozesz podpiac i zaoszczedzic kasy?
    Ostatnio edytowane przez Paulx ; 04-11-2007 o 18:42 Powód: Automerged Doublepost
    CANON

Uprawnienia umieszczania postów