Pokaż wyniki od 1 do 10 z 153

Wątek: Canon EF 24mm f/1.4L USM - opinie?

Mieszany widok

Pełne uzależnienie Awatar aptur

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez Arek_Gd Zobacz posta
    Czyli jak rozumiem mam im dać puszkę i 24/1,4L i zlecić kalibrację samego obiektywu (bo z innymi jest ok)...
    Nie rozumiem po co chcesz im wysyłać body skoro z innymi obiektywami ostrzy poprawnie. No chyba, że chcesz potem wysyłać jeszcze raz te "dobre" obiektywy

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez aptur Zobacz posta
    Nie rozumiem po co chcesz im wysyłać body skoro z innymi obiektywami ostrzy poprawnie. No chyba, że chcesz potem wysyłać jeszcze raz te "dobre" obiektywy
    Będę to robił na miejscu w Warszawie, jednego dnia. Napisałem, że razem z body oddam bo usłyszałem od Pana z informacji z serwisu, że tak trzeba. Ale idąc za Twoją radą będę się starał zostawić samo szkło. Tylko ile mam powiedzieć że jest tego FF? To widać z tych zdjęć które Wam zamieściłem, ewentulanie jak to dokładnie sprawdzić?

Czy upierać ,żeby sami sprawdzili na swoim body ?
    Nie istnieją reguły opisujące dobrą fotografię, są tylko dobre fotografie. Ansel Adams

Obertroll Awatar Kolekcjoner
    Miasto
    Pod Tatrami

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez dr11 Zobacz posta
    A nie jest tak, ze w 40D czujniki o zwiekszonej precyzji (f<2.8 ) sa ulozone w ksztalcie krzyza ale po skosie (X) ?
    Tak jest 8).
    "Co do wspomnianego mojego obowiązku to chcę jeszcze dodać, że mój stosunek do tegoż obowiązku jest moją osobistą i całkowicie prywatną sprawą, co zwalnia mnie od wszelkich dalszych komentarzy, przypisów, suplementów i gloss."
    Kapitan Wagner

Pełne uzależnienie Awatar aptur

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez Arek_Gd Zobacz posta
    Będę to robił na miejscu w Warszawie, jednego dnia. Napisałem, że razem z body oddam bo usłyszałem od Pana z informacji z serwisu, że tak trzeba. Ale idąc za Twoją radą będę się starał zostawić samo szkło. Tylko ile mam powiedzieć że jest tego FF? To widać z tych zdjęć które Wam zamieściłem, ewentulanie jak to dokładnie sprawdzić?

Czy upierać ,żeby sami sprawdzili na swoim body ?
    Mogę Tobie jedynie napisać jak ja to przeszedłem. Z pełnym powodzeniem zresztą. Najpierw wykluczyłem winę body. Potem wysłałem same szkło z opisem o ile mniej więcej myli się AF i na jakim body to występuje. Szkło wróciło z adnotacją, że regulacja odbyła sie na takim body jakie podałem.
    Obiektyw teraz trafia co do milimetra.

Jeśli już chcesz się bawić w testy to poszukaj "focus chart" wydrukuj i baw sie do rana Nie zapomnij o statywie podczas testowania.

Uprawnienia umieszczania postów