No to teraz będziecie musieli kupić nowe wersje, bo starą się nie da zdjęć robić :]
No to teraz będziecie musieli kupić nowe wersje, bo starą się nie da zdjęć robić :]
O obiektywach wiem prawie wszystko
24 mm to chyba lepsza ogniskowa do wnętrz.
szkoda że canon spier....... do szkło.
jak by ktoś chciał oddać za pół darmo to biorę.
Ostatnio edytowane przez Kubaman ; 21-09-2008 o 14:24 Powód: Automerged Doublepost
chodziło mi o to, że to szkło ma "różne" opinie. Nie jest pewniakiem tak jak 35 mm. Dochodzi jeszcze kwestia przebierania żeby znaleźć to jedno dobre cudo.
Opieram się na opiniach z netu.
!!! Łączenie podwójnego wpisu !!!
jeżeli odebrałeś to jako poważną wypowiedź to pozdrawiam serdecznie. :-)
Ostatnio edytowane przez michal_sokolowski ; 21-09-2008 o 15:27 Powód: Automerged Doublepost
do wnętrz to nawet 85 1.2 jest dobre, chyba ze przy fotografowaniu wnętrz24 mm to chyba lepsza ogniskowa do wnętrz.
szkoda że canon spier....... do szkło.
jak by ktoś chciał oddać za pół darmo to biorę.
canon spier...to szkło
zapraszam tutaj http://photography-on-the.net/forum/...317311&page=21
cały wątek o tym szkle(duuuuużo) i fotki tym spapranym szkłem popełnione!
przeglądnij, podczytaj i dopiero pisz ze za pół darmo weźmiesz
Oczywiście dobre 24 1.4 jest super! Szkoda że trafiają się mniej dobre! w tym wątku tez sa takie opinie(FF,BF CA) i ja tez sie przekonałem jak kumpel kupił, podpiał do puszki 30d i sie zmartwił, bo nieostro, źle wszystko wyglądało! Wymienił na inny egzemplarz podpiał do tego samego 30d i jest suuuuper!
powtarzalność za ta cenę powinna być!
Ja apelują do niezadowolonych posiadaczy tego szkła. Jeśli szczerze go nie znosicie sprzedajcie je mnie, im taniej, tym lepiejA tak na poważnie to jestem ciekaw cen mkI. Dla mnie ta jasna ogniskowa to fantastyczne uzupełnienie zoomów (szerokiego i tele) w połączeniu z 50mm i 85mm daje mi optimum. Stąd pewna już w zasadzie decyzja zakupowa, ale mkI.
A jak jest z tym szkłem pod cropem? Czy faktycznie na pełnej dziurze jest tak sobie ? Jesli tak, to od której przysłony jest używalne?
p.s. FF dopiero w bliżej nie okreslonej przyszłości...
Nie istnieją reguły opisujące dobrą fotografię, są tylko dobre fotografie. Ansel Adams
24L jest obiektywem, który kupiłem z największą świadomością, bo strasznie brakowało mi czegoś jasnego i szerokiego a 16-35 nie wypełnia mi wcale tej luki. zdecydowanie polecam to szkiełko mimo małych wad![]()