Strona 16 z 16 PierwszyPierwszy ... 6141516
Pokaż wyniki od 151 do 153 z 153

Wątek: Canon EF 24mm f/1.4L USM - opinie?

Pełne uzależnienie
    Miasto
    Wrocław

Domyślnie

dzieki wielkie, LensCase 2S powinno pomiescic oba obiektywy, 24L na 100% a 35L troche na scisk ale wejdzie :-)
    Moje wątki na forum: sport | fashion
    | R5 | 5D3 | 16-35L II | Sigma 24 Art | Sigma 50 Art | Sigma 105 Art | Sigma 120-300 2.8 OS |

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez lete Zobacz posta
    Jak to jest, ze teraz wszyscy do dobrych stalych L-ek polecaja "tylko 5D"... Pamietam czasy, gdy zawodowcy uzywali 10D i byli wniebowzieci )) Zgodnie z takim sposobem myslenia, za 2-3 lata 5D to bedzie raczej "taka sobie" amatorska puszka? Czy za 2-3 lata 5D bedzie robil gorsze zdjecia, niz dzis?
    wszystko zalezy od pkt. odniesienia.

miesiac temu sadzilem, ze moje 5d nie szumi. dzis po zdezeniu dluzszym z d3, juz wiem ze jednak tak.

sprzet idzie do przodu, oczekiwania tez wzrastaja.

Bywalec Awatar kusy
    Miasto
    andrychów

Domyślnie

2 sample z 24 1,4, oraz kropy - ja jestem bardzo zadowolony:-D
    na 1,8 (proszę kliknąć na miniaturkę), ostrość na nos goldena

crop

a tu na 1,4 (bokeh prześwietlony, ale co tam), ostrość na oko rumaka

i crop

dotychczas mało robiłem zdjęć z kilku metrów (te to prawie "makro" - pies z mniej niż metra, koń jeszcze bliżej), ale zauważyłem, że ten obiektyw jest bardzo ostry na krótkich dystansach (obiekt np metr od od aparatu), już od 1,8, a 2,8 wymiata, a wraz z wzrostem odległości mam wrażenie że ostrość maleje - (np 3-4 metry) dlaczego tak się dzieje nie mam pojęcia - może ktoś wie??? - zupełnie odwrotnie jest w 50L - z bliska straszna kicha (metr), a dalej 3-4 metry jest lepiej, nie wstawiam tu zdjęć ilustrujących to co piszę, ale przygotuję sample to założe nowy wątek,
    być może tak ma być, bo przypomina mi się przeczytana gdzieś uwaga dotycząca fotografowania tablic testowych (!) o tym by zachowywać za każdym razem odległość 40 ogniskowych - z jednej strony wiadomo - będzie taka sama "wielkość" tablicy na zdjęciu, z drugiej strony może to są "typowe" odległości dla obiektywu - sam już nie wiem - jeżeli macie wiedzę na ten temat to proszę o wyjaśnienie
    pozdr
    CANON...

Strona 16 z 16 PierwszyPierwszy ... 6141516

Uprawnienia umieszczania postów