Już jest przy moim body (350d)
Pierwsze wrażenia
-śliiiiiiczne, ale ten czerwony pasek to sobie czarną taśmą obkleję, nie lubię się rzucać w oczy
- ładny pokrowiec w zestawie, miękka skórka( za miękki moim zdaniem-pokrowce sigmy są 100 razy praktyczniejsze)
- Osłona p/słoneczną musiałem lekko pilnikiem do paznokci spiłować bo cholera nie chce wejść na obiektyw, a jak wejdzie to w dwóch trzeba żeby ją z ciągnąć(masakra).
- USM cichutki, szybki(szybszy i cichszy aniżeli HSM sigmy 10-20 i porównywalny z canon 100 2.0).
- na 1.4 mydełko (nie za duże ale jest- co mnie nie martwi bo do landszaftów sobie przymknę a 1.4 głównie dla ludzi kupiłem więc żylety nie potrzebuje)
widoczny spadek ostrości(powiedzmy 10% w samych rogach)
winieta nie rzuciła mi się w oczy.(ale to crop)
- Aberacja widoczne na 1.4( porównywalna do kita otwartego.Powiedzmy dwa razy mniejsza od 85 1.8)
- Trafia w punkt( pierwszy egzemplarz sprawdzany na body kumpla miał ok 1cm FF) ten na jego i moim body jest super!
- bokeh wspaniały, głównie dlatego kupiłem to szkiełko i się nie zawiodłem! a na analogu będzie jeszcze lepiej!
budowa , ergonomia(mały ale przyjemnie ciężki- ciut mniejszy od sigmy 10-20) nie do zarzucenia.
Sampelki ze szkiełka podeślę jak się uporam z pracą magisterską a termin mnie ciśnie. czyli tak za 2 tyg.
pzdr

))