Pokaż wyniki od 1 do 8 z 8

Wątek: Gdzie w Poznaniu Tamrona i 430EX?

Bywalec

Domyślnie Gdzie w Poznaniu Tamrona i 430EX?

Witam!

W najbliższym czasie chcę kupić obiektyw tamron 17-50/2.8 i lampe canona 430ex
    ale mam na to równe 2000zł przeglądam sobie ceny w internecie i tamrona można mieć za około 1300zł jak by dobrze poszukać, 430 za trochę więcej niż 800zł,
    ale jak znajde gdzieś tanio obiektyw to lampa jest powyżej 900zł a jak jest tania lampa (allegro) to obiektywu w ogóle nie można kupić u tej samej osoby.
    Chodzi mi o to żeby kupić obiektyw i lampę w jednym miejscu żeby można było się targować

Myślałem nad tym żeby kupić nowy obiektyw i uzywaną lampę, ale mało jest 430 uzywanych na sprzedaż więc ceny mało się różnią od nowych.
    Tych tamronów to już w ogóle jest bardzo mało :/

Czy są jakieś szanse żeby gdzieś w poznaniu dostać tego tamrona 17-50/2.8 i 430ex razem do kwoty 2000zł? Będę bardzo wdzięczny za pomoc

pozdrawiam serdecznie
    Wojtek Więcławski
    wiwo

Pełne uzależnienie
    Miasto
    Poznań

Domyślnie

Nie widzę możliwości kupna obydwu nowych za cenę 2000 zł. No chyba, ze sciągane z USA.
    O obiektywach wiem prawie wszystko

Bywalec

Domyślnie

tego się bałem :/

własnie myśle nad kombinowaniem z usa, ale robienie tego standartowo przez wysyłkę do polski i potem cła i w ogóle się nie opłaca, a nie za bardzo znam kogoś kto by był mi to w stanie kupić w stanach i przywieźć do polski

druga opcja to kupić jedno nowe a drugie uzywane, zdaje mi się że chyba jednak lepiej kupic nowy obiektyw i poszukać używanej lampy, może się uda znaleźć
    gdzie najlepiej w poznaniu kupić obiektyw jak najtaniej i tak żeby można było przymierzyć i wybrać najostrzejszy?

Bywalec Awatar Joshec
    Miasto
    Poznań

Domyślnie

Doradzą, pomogą wypróbować w FotoDura na ul. Ratajczaka ale...tam nie jest tanio...

Bywalec

Domyślnie

coraz bardziej zastanawiam się nad ściągnięciem ze stanów

okazało się że mam dalszego znajomego który aktualnie tam jest i mógł by mi przywieźć trochę sprzętu

a jak sobie licze z cen na canogacamera.com to wychodz że za tyle samo co w polsce za 430 i tamrona tam mam 580ex II i tamrona i jeszcze zostanie na stofen'a więc chyba się opłaca

Bywalec Awatar krzypol
    Miasto
    Poznań

Domyślnie

Lepiej przed zakupem sprawdź obiektyw jak pracuje z twoim body. Tamrona cechuje duży rozrzut jakościowy. Lepiej dołożyć trochę kasy i mieć święty spokój, niż później się męczyć ze sprzętem w serwisach. Ja kupiłem od Cichego i jestem zadowolony z mojego obiektywu.;-)

Pełne uzależnienie
    Miasto
    Poznań

Domyślnie

2000 powinno wystarczyć. Doradzałbym zakup nowej lampy (łatwo "dać jej w palnik" nieumiejetnym używaniem) i używanego obiektywu (nie tylko dlatego, że mam taki na sprzedaż w Poznaniu - jakby co to pisz na PW). Rzeczywiście rozrzut Tamronów jest spory.

Pełne uzależnienie Awatar Mac
    Miasto
    Gdańsk/Warszawa

Domyślnie

580 EXII ma aktualnie w USA bardzo dobrą cenę, wypada 910 PLN o ile możesz sobie to sam przywieźć albo ktoś Ci przywiezie i kupisz w np. w Adorama.com wówczas nie płacisz taxu stanowego. Sam dokonałem takiego zakupu w zeszłym tygodniu. Co do Tamrona to kosztuje nawet w USA jako Grey Market 400$ czyli około 1040 PLN ale... znając Tamrona warto go przestrzelać aby sprawdzić czy jest dobry.
    Moja rada, kup u Cichego szkło a jeśli chcesz 580 EXII i ma Ci kto przywieźć to ściągnij z USA mniej więcej zmieścisz się w budżecie.
    EOS 5D/BG-E4, EOS-300V, EF 16-35/2.8L | EF 24-105/4L IS | EF 70-200/2.8L| EF 100-400/4.5-5.6L IS | EF 15/2.8 Fisheye | EF 35/1.4L | EF 135/2L| EF 100/2.8L IS Macro | EF MP-E 65/2.8 Macro | Lensbaby Composer | 580 EX II | MR-14EX | PowerShot SX1 IS, Gitzo 1540, 682B
    Onanizm sprzętowy NIE, dobra jakość TAK.

Uprawnienia umieszczania postów