Strona 3 z 3 PierwszyPierwszy 123
Pokaż wyniki od 21 do 30 z 30

Wątek: rozne ceny sigmy w usa

Pełne uzależnienie Awatar KuchateK
    Miasto
    USA

Domyślnie

Wiesz... nie goraczkuj sie... To tylko tak tragicznie wyglada. Nie ma problemu... Nawet w tych nedznych sklepach jesli cos zamowisz i nie spelni twojego oczekiwania to masz nascie dni (najmniej 10 widzialem) na zwrot towaru bez slowa wytlumaczenia i nie maja wiele do gadania. Wiekszosc problemow i tak da sie rozpoznac i zapobiec nim przy rozmowie telefonicznej albo via e-mail jeszcze przed zamowieniem. Wystarczy zapytac co dokoladnie dostajesz za swoje pieniadze. Telefoniczne zamowienia sa najlepsze do tego.

A sprawdzic czy w opakowaniu jest to co powinno byc i czy nie wyglada jak stary trup a na soczewce nie ma rysy po gwozdziu albo odciskow 20 osob to potrafil bym babcie moja chyba poinstruowac

Jesli twoj kumpel jedzie do NY albo w okolice to moge Ci nieco pomoc... Wiecej jak chcesz to sie dogadamy na priv.
    Ostatnio edytowane przez KuchateK ; 13-04-2005 o 04:40
    ...

Bywalec Awatar chyrek
    Miasto
    Słupsk, Polska

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez Vitez
    I dobrze, bo cla/podatku by ci tyle dowalili ze by sie nie oplacalo.
    Jest przeciez wiele watkow o sprzecie/szklach z USA i najprostszy a najskuteczniejszy wniosek jest - kupic przez znajomego w USA i niech ktos przywiezie na szyi/w torbie foto.

Sa jeszcze dwa sposoby. Mianowicie wysylka statkiem, jednak tego nie polecam gdyz paczka idzie 8-10 tygodni, nie wiadomo co na tym statku dzieje sie z paczka (zawsze moze sie zdarzyc, ze niewielka paczke po prostu rzuci sie w kat zamiast normalnie polozyc) zaleta jest taka, ze nikt nie sprawdza co jest w srodku. Drugi sposob to paczka lotnicza i tutaj nalezy po prostu wsadzic aparat i opisac paczke jako GIFT, wtedy nikt sie nie przyczepi i nie bedziemy musieli placic cla i innych dodatkowych oplat. (wszelkie papiery wysylamy osobno listem) Jednak ten sposob nie przejdzie jesli w paczce wysylamy np 5 nowiutkich aparatow i wszystko idzie jako gift Za cwani na to sa. Termin dostawy to ok 10-14 dni. Mozna tez sprawdzic ceny Polameru (tym zawsze wysylam i nigdy nie bylo zadnych zgrzytow). www.polamerusa.com

Pozdrawiam,

Lucas
    Ostatnio edytowane przez chyrek ; 13-04-2005 o 08:21

Pełne uzależnienie Awatar Jurek Plieth
    Miasto
    Gdańsk

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez chyrek
    Sa jeszcze dwa sposoby. Mianowicie wysylka statkiem, jednak tego nie polecam gdyz paczka idzie 8-10 tygodni, nie wiadomo co na tym statku dzieje sie z paczka (zawsze moze sie zdarzyc, ze niewielka paczke po prostu rzuci sie w kat zamiast normalnie polozyc) zaleta jest taka, ze nikt nie sprawdza co jest w srodku....
    ...www.polamerusa.com
    Też wszystkim polecałem ten sposób, ale niestety zaczyna on zawodzić, gdyż z coraz większą częstotliwością prześwietlane są też paczki morskie Polameru

Bywalec Awatar chyrek
    Miasto
    Słupsk, Polska

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez Jurek Plieth
    Też wszystkim polecałem ten sposób, ale niestety zaczyna on zawodzić, gdyż z coraz większą częstotliwością prześwietlane są też paczki morskie Polameru
    Byc moze. Jak powszechnie wiadomo "Polak potrafi" i jesli byla okazja wysylania droga morska rzeczy, ktore normalnie mogly byc clone, wszystko wysylali statkiem. Amerykanie sie kapneli i zamykaja bramke Ja droga morska wysylam tylko odziez i ew. cos co nie zniszczy sie jak marynarze zrobia sobie impreze w luku transportowym i beda mi skakac po paczce Reszta idzie samolotem; jesli cos cennego to oczywiscie dodatkowo ubezpieczone (kilka dolcow) i jako gift. Mozna tez dodatkowo sprzet zapakowac w zwykly kartonik a oryginalny splaszczyc i wyslac listem z dokumentacja dla uwiarygodnienia "giftu"
    Ostatnio edytowane przez chyrek ; 13-04-2005 o 08:44

Pełne uzależnienie Awatar Jurek Plieth
    Miasto
    Gdańsk

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez chyrek
    Amerykanie sie kapneli i zamykaja bramke
    To nie Amerykanie się kapnęli, tylko Polacy! Amerykanie nie mają nic naprzeciwko abyś kupował u nich tysiącami najdroższy sprzęt foto i wysyłał do Europy

Bywalec Awatar chyrek
    Miasto
    Słupsk, Polska

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez Jurek Plieth
    To nie Amerykanie się kapnęli, tylko Polacy! Amerykanie nie mają nic naprzeciwko abyś kupował u nich tysiącami najdroższy sprzęt foto i wysyłał do Europy
    No tak, racja. Bo co Amerykanie maja do tego... zacieraja tylko rece ze ludzie wydaja u nich kase Tak czy inaczej nie polecam drogi morskiej i lepiej wydac troche wiecej kasy na wysylke samolotem i spac spokojnie Zreszta kto by chcial czekac na swoj wymarzony aparacik 10 tygodni !?

Pełne uzależnienie Awatar KuchateK
    Miasto
    USA

Domyślnie

Ja wyslalem droga morska nowiusiego rebela nie tak dawno w oryginalnym opakowaniu jak go canon zapakowal... To opakowanie w nieco wieksze dla ochrony z paroma *******ami dookola. Opisane w pokretny sposob, ubezpieczenie na setke i poszlo. Za rowny miesiac (z dokladnoscia 3 dni) byl w Polsce. Zadko sie zdaza zeby paczka szla 5 tygodni... Zwykle jest to rowny miesiac.

Paczki nie ida tak luzem... To pakuja na ladzie w kontenery najpierw, jeszcze w firmach wysylkowych, czesto zaraz przy punkcie w ktorym sie to nadaje Komu by sie chcialo przewalac tyle malych paczuszek ciagle

Z informacji od "wtyki" w jednej z firm wysylkowych wynika ze paczki lotnicze przeswietlane sa wszystkie, glownie ze wzgledu ochrony po 11 wrzesnia. Paczki morskie z racji ilosci wyrywkowo (prawie totolotek )...
    ...

Bywalec
    Miasto
    Chodziez

Domyślnie

Dziekuje wszystkim za pomoc .Jestem bardziej spokojny poniewaz pojawily sie inne sposoby.KuchateK niedlugo sie odezwie to pogadamy.Mam jeszcze jedno pytanie.Otoz na stronach z aparatami cyfrowymi nie znalazlem nigdzie Canona 300D ani 350D.Jest zza to obok 10D i 20D Canon EOS Digital Rebel XT.Co to jest za dziwo? Czy byc moze to jeden z wyzej cytowanych tylko z inna nazwa? Prosze o informacje.Dzieki Slonka

Pełne uzależnienie Awatar Pszczola
    Miasto
    Bydgoszcz

Domyślnie

To amerykanska nazwa EOSa 350D
    EOS 300v + BP, EOS 350d, EFs 18-55 3.5-5.6 II, EF 28-90 4-5.6 II, EF 75-300 4-5.6 III, EF 50mm 1.8 II, EF 85mm 1.8, Auto Revuenon 135 2.8, Pentacon 200 4, 430EX + rożny osprzęt; FED 5B; LOMO LK-A; Lubitel 166B; Minolta AF Big-Finder; Umax AstraCam 1000

Bywalec Awatar chyrek
    Miasto
    Słupsk, Polska

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez KuchateK
    Ja wyslalem droga morska nowiusiego rebela nie tak dawno w oryginalnym opakowaniu jak go canon zapakowal... To opakowanie w nieco wieksze dla ochrony z paroma *******ami dookola. Opisane w pokretny sposob, ubezpieczenie na setke i poszlo. Za rowny miesiac (z dokladnoscia 3 dni) byl w Polsce. Zadko sie zdaza zeby paczka szla 5 tygodni... Zwykle jest to rowny miesiac.

Byc moze to zalezy od firmy frachtowej (statek) i gdzie to cholerstwo plynie zanim doplynie do kraju. A moze ja po prostu mam takiego pecha do paczek morskich. Wysylalem statkiem juz kilka razy i sredni termin tostawy to 9 tygodni. Ponizej 7 nigdy nie zeszli Wszystko zalezy od trasy statku. A co do jakosci opakowania po dostarczeniu do domu to raz, moze ze dwa karton przyszedl wgnieciony, lekko zdeformowany. Byc moze to przypadek i moze dostawca w polsce polozyl cos na moim kartonie ale nie ryzykowalbym wysylki delikatnego sprzetu statkami.

Pozdrawiam,

Lukasz

Strona 3 z 3 PierwszyPierwszy 123

Uprawnienia umieszczania postów