Strona 2 z 3 PierwszyPierwszy 123 OstatniOstatni
Pokaż wyniki od 11 do 20 z 30

Wątek: rozne ceny sigmy w usa

Bywalec Awatar chyrek
    Miasto
    Słupsk, Polska

Domyślnie

Witam, jako ze miaszkam za oceanem (czesto bywam tez w Polsce) mysle, ze moge Wam jakosc pomoc w wyborze miejsca. Sam preferuje sklepy internetowe. Tam jednak nie sprawdzisz i nie przetestujesz sprzetu. Ide wiec do sklepu pierwszego lepszegosklepu aby fizycznie pomacac, sprawdzic a potem jesli sprzet sie spodoba zamawiam przez www. Kupuje zawsze na www.17photo.com Jak dla mnie solidna firma, nigdy sie nie zawiodlem a ceny... nizsze niz na BHphotovideo. Zaleta jest, ze maja sprzet pierwszej klasy, zadnego refurbished ani grey market. To tylko taka sugestia. Jesli Twoj znajomy bedzie w stanach niech kupi pierwsza lepsza gazete o foto a znajdzie tam tony ofert sklepow wysylkowych. Mozesz tez zajrzec na www.bizrate.com gdzie wystarczy podac nazwe produktu aby poznac oferty wielu sklepow internetowych (zaleta serwisu jest system komentarzy kupujacych, ktory moze pomoc przy podejmowaniu decyzji). Jesli gdzies bedziesz potrzebowal podac kod pocztowy aby podejrzec kalkulacje mozesz wpisac kod do Denver (80226) :)

pozdrawiam,

Lucas

Pełne uzależnienie Awatar Kubaman
    Miasto
    Kraków

Domyślnie

Mimo, iż w przypadku sklepów takich jak B&H można pomacać sprzęt radzę i tak ostrożność. Kiedyś czytałem w necie, że jeden z poważanych sklepów w USA (nie pamiętam, czy to akurat był B&H) sprzedał gościowi 20D ale w środku włożony był ... używany D30 Podobno jeden z pracowników w ten sposób wymienił swój starszy sprzęt na nowy

Problem jednak miał kupujący, gdyż oglądał w sklepie inne pudełko, niż to które mu później zapakowali. No i wina jego, bo nie sprawdził jeszcze raz co jest w środku, i poźniej sklep twierdził, że facet ich chce oszukać.

Pamiętaj jedną ważną rzecz - jeśli chcesz kupić taniej, czyli przez internet - musisz kupić w skelpie znajdującym sie w innym stanie niz kupujący. Inaczej doliczą sales tax i cena wzrośnie o 5 - 9 %. To samo przy kupowaniu na miejscu w sklepie (ceny na stronach B&H i innych nie zawierają tego podatku).
    Pasja---------------------> www.jakubszyma.pl

Przedsięwzięcie-------------> www.szyma.com

Pełne uzależnienie Awatar Jurek Plieth
    Miasto
    Gdańsk

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez Kubaman
    Mimo, iż w przypadku sklepów takich jak B&H można pomacać sprzęt radzę i tak ostrożność. Kiedyś czytałem w necie, że jeden z poważanych sklepów w USA (nie pamiętam, czy to akurat był B&H) sprzedał gościowi 20D ale w środku włożony był ... używany D30 Podobno jeden z pracowników w ten sposób wymienił swój starszy sprzęt na nowy
    Popatrz, a ja z kolei czytałem na pl.rec.foto relację jakiegoś kolegi, który osobiscie kupował coś tam w B&H. Obsługiwany był przez sprzedawcę w jarmułce i z długimi pejsami. Tenże kilka razy liczył odliczoną wczesniej przez kupującego kwotę dobrych kilkuset $ i za każdym razem z powątpiewaniem kiwał głową. Wreszcie oddał stówkę, bo się kupujący pomylił na swoją niekorzyść!

Miasto
    Kraków

Domyślnie

tzn że jak ktoś nosi jarmułkę, to juz nie może oszukiwać? :razz: - może, może (poza tym paczki i tak murzyn nosi :-D )

ale napisałem, że nie pamietam jakiego sklepu to dotyczyło, w każdym razie znana marka , no i tzw. "zwykły" sklep, kupowane na miejscu. Mogę pogrzebać na dpreview jak komuś zależy.

Generalnie chodziło mi o to, że shit happens i trzeba uważać ;-)

Pełne uzależnienie Awatar Jurek Plieth
    Miasto
    Gdańsk

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez Kubaman
    tzn że jak ktoś nosi jarmułkę, to juz nie może oszukiwać? :razz:...
    Boże, zostałem zupełnie opacznie zrozumiany. Przedstawiałem po prostu koloryt sytuacji, a jeśli nawet coś więcej, to wniosek powinien być odwrotny - to z tej jarmułki wynika pośrednio ta uczciwość.
    Dlaczego w ogóle ten wątek żydowski poruszyłem - firma B&H została założona przez dwóch naszych rodaków z miasta Łodzi.

Miasto
    Kraków

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez Jurek Plieth
    Dlaczego w ogóle ten wątek żydowski poruszyłem - firma B&H została założona przez dwóch naszych rodaków z miasta Łodzi.
    :-o no prosze, człowiek się całe życie uczy 8)
    moze mają dla Polakow zniżki

Pełne uzależnienie Awatar KuchateK
    Miasto
    USA

Domyślnie

No... wlasnie... Gowno (za przeproszeniem ) mozna trafic gdziekolwiek i ostroznosc jest wskazana... Nawet nie tyle wskazana co powinna byc podstawa. Kolege powinienes wyszkolic jak wyglada sprzet i co powinno byc jak juz dostanie paczke albo kupuje w sklepie. Podstawowe testy tez powinien wykonac.

Znizek nie chca za bardzo dawac nikomu, ale za to zagaduja lamana polszczyzna chwalac sie ze wiedza jak sie dla przykladu wymawia "Kosciuszko"
    ...

Bywalec
    Miasto
    Chodziez

Domyślnie

Serdecznie wszystkim dziekuje za rady.Jedno jest pewne,ze z zakupem nalezy mocno uwazac.Po waszych postach jestem dzisiaj kompletnie oglupialy i nie wiem co robic a kolega leci do usa w sobote.On tam bedzie pierszy raz i kompletnie nie zna sie na fotografi i dletego nie ma szans przetestowac tego sprzetu.Powiedzial,ze mam dac szczegolowe namiary to mi zalatwi.Sam nie wiem co robic i dlatego mam pytanie.Na interfoto.co.pl sigma 170-500 APO RF kosztuje brutto 2500 zl co po odliczeniu vat daje ok.2000 zl aq sigma 50-500 APO EX kosztuje 3900 co po odliczeniu vat daje ok.3000.W tym ukladzie jezeli dobrze licze ceny sa bardzo zblizone do tych w USA.Moze wiec dac spokoj i kupic tutaj.Co o tym myslicie.Byc moze sie myle to prosze o sprostowanie Pozdrawiam Slonka

Pełne uzależnienie Awatar McKane
    Miasto
    Łódź

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez chyrek
    Kupuje zawsze na www.17photo.com Jak dla mnie solidna firma, nigdy sie nie zawiodlem a ceny... nizsze niz na BHphotovideo. Zaleta jest, ze maja sprzet pierwszej klasy, zadnego refurbished ani grey market.
    Tylko niestety nie przesylaja sprzetu do Polski.

zło konieczne Awatar Vitez
    Miasto
    Warszawa

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez McKane
    Tylko niestety nie przesylaja sprzetu do Polski.
    I dobrze, bo cla/podatku by ci tyle dowalili ze by sie nie oplacalo.
    Jest przeciez wiele watkow o sprzecie/szklach z USA i najprostszy a najskuteczniejszy wniosek jest - kupic przez znajomego w USA i niech ktos przywiezie na szyi/w torbie foto.

Strona 2 z 3 PierwszyPierwszy 123 OstatniOstatni

Uprawnienia umieszczania postów