Strona 1 z 3 123 OstatniOstatni
Pokaż wyniki od 1 do 10 z 30

Wątek: rozne ceny sigmy w usa

Bywalec
    Miasto
    Chodziez

Domyślnie rozne ceny sigmy w usa

Mam pytanie ktore mnie bardzo nurtuje poniewaz kolega za 3 dni leci do USA iprzegladalem strony internetowe:hotbuyselectronics.com i bhphotovideo.com.Zastanawiam sie dlaczego na tej pierwszej stronie sigma 50-500 f.4-6,3 APO EX RF kosztuje 760$ a na tej drugiej z napisem z boku strony -USA- kosztuje 999$.Tak samo sigma 170-500 f.5-6,3 Aspherical RF APO 489$ i 699$.Dlaczego sa takie duze roznice.Czy to jest ok czy moze na cos nalezy szczegolnie uwazac.Prosze o porade.Slonka.Pozdrawiam

Pełne uzależnienie Awatar KuchateK
    Miasto
    USA

Domyślnie

B&H to nie jest tak do konca tani sklep... Ale opinia o nim nie jest najgorsza... Ten drugi to takie niewiadomo co... Przy naprawde tanich sklepach mozna bardzo nieprzyjemnie sie rozczarowac...

http://www.resellerratings.com/seller1938.html
    http://www.resellerratings.com/seller1914.html

Przy kupowaniu aparatu z takich tanich sklepow czesto mozna sie obudzic z samym aparatem w nedznej szarej tekturze bez niczego co powinno byc w zestawie. Czesto chamsko dzwonia przed realizacja zamowienia i wciskaja to co powinienes dostac za free za jakies chore pieniadze... W obiektywach tez pewnie poodkrecaja dekielki czy uchwyty i beda probowali wcisnac dekielek za 50$

Poszukaj produktu przez resellerratings.com (albo podobne strony). Dostaniesz liste sklepow z cenami i co najwazniejsze, z opinia o sklepie. Wpiszesz swoj kod pocztowy to bedziesz to mial razem z przesylka i podatkami ktore w USA trzeba zwykle doliczac do cen przy osobistej wizycie w sklepie albo przesylce w obrebie tego samego stanu...
    Ostatnio edytowane przez KuchateK ; 11-04-2005 o 21:33
    ...

Pełne uzależnienie Awatar Kubaman
    Miasto
    Kraków

Domyślnie

Na www.hotbuyselectronics.com kupiłem cały mój sprzęt oprócz tamrona, statywu i karty. Mój znajomy kupił tam 1DMk2 i kupę szkieł. Jest to dobry i pewny sklep, w dodatku tanio sobie liczą za przesyłki.

Kiedy znajomy kupował mi 20D chciałem samo body, ale okazało się że mieli tylko kita, i kolega zrezygnował. Zaproponowali mu wtedy kita w cenie body

B&H jest stosunkowo drogim sklepem, a jedyne co sprawia, że wielu ludzi tam kupuje to fakt, że posiadają dwupoziomowy budynek na Manhattanie, gdzie można wszystkiego dotknąć i spróbować. No i wiadomo, że nie jest to firma krzak. Ale akurat sklep wymieniony na początku również nie jest.

P.S> upewnij się, że tańszy sprzęt o którym mówisz nie jest "refurbished"
    BTW, czy to nie ja dawałem ci namiary na hotbuys.. 8)
    Pasja---------------------> www.jakubszyma.pl

Przedsięwzięcie-------------> www.szyma.com

Bywalec
    Miasto
    Chodziez

Domyślnie

do KuchatKa-dzieki za adresy i wyjasnienie tematu ale jaki kod mam wpisac?

Pełne uzależnienie Awatar Pszczola
    Miasto
    Bydgoszcz

Domyślnie

Kod adresowy w USA.
    EOS 300v + BP, EOS 350d, EFs 18-55 3.5-5.6 II, EF 28-90 4-5.6 II, EF 75-300 4-5.6 III, EF 50mm 1.8 II, EF 85mm 1.8, Auto Revuenon 135 2.8, Pentacon 200 4, 430EX + rożny osprzęt; FED 5B; LOMO LK-A; Lubitel 166B; Minolta AF Big-Finder; Umax AstraCam 1000

Bywalec
    Miasto
    Chodziez

Domyślnie

Kubaman pokrzepiles mnie i mam nadzieje ze skorzystam z tego sklepu chociaz to ostrzezenie od Kuchatka brzmi groznie.Dzieki za podpowiedz.Juz nie pamietam od kogo dostalem ten namiar ale chyba od Ciebie Slonka

Miasto
    USA

Domyślnie

Hmm... Nigdzie na stronie nie widze ze sprzet ktory sprzedaja jest nowy a nie z jakiegos odzysku, nie ma nic o gwarancji... Nie wzbudza to zaufania. Ja zwykle takie firmy omijam z daleka, ale paru znajomych mialo niespodzianki.

Niestety czesto brak informacji ze to nowy sprzet z gwarancja oznacza ze to jakis odzysk "refurbrished"... Pewne i dobre sklepy "pieja" zaraz obok zdjecia czy w opisie o tym ze to nowka z gwarancja. Nawet jesli trafiaja sie dobre egzemplarze z takich sklepow to radze uwazac i zadzwonic.
    ...

Pełne uzależnienie Awatar Kubaman
    Miasto
    Kraków

Domyślnie

Slonka,
    ja nie namawiam ani odradzam. Po prostu opisałem swoje doświadczenia. Jak masz obawy to kupuj gdzie indziej, choć jeśli chcesz tanio, to raczej nie w B&H.
    Pasja---------------------> www.jakubszyma.pl

Przedsięwzięcie-------------> www.szyma.com

Miasto
    USA

Domyślnie

Ja tam tez nie odradzam... W tych sklepach realizuja zamowienia wbrew pozorom Mozna dostac caly zestaw idealnie.

Ale moj znajomy ma z takiego krzaka kompaktowa minolte ktora przyszla w nedznym opakowaniu owinieta folia, zarysowana na rogu (aluminiowa jest to ja ciezko zdemolowac, ale byla ewidentnie przywalona), bez zadnej karty gwarancyjnej i dekielka na obiektyw. Dekielek z innego sklepu wyszedl chyba akurat tyle co roznica w cenie z innego... 35.5mm do takiej minolty to nie taka prosta sprawa zreszta... Chociaz aparat dziala idealnie i niby jest zadowolony... Nastepnego kompakta jednak kupil juz w innym miejscu gdzie pieli "brand new, factory fresh and full warranty".
    Ostatnio edytowane przez KuchateK ; 11-04-2005 o 22:32
    ...

Miasto
    USA

Domyślnie

Zaleta B&H to przedewszystkim to, ze przy osobistej wizycie mozna otworzyc pudelko, wymacac i przetestowac, zobaczyc czy syfu nie ma... Zdecydowanie utrzymanie lokalizacji takiej jak ich kosztuje i za calosc tego sie placi. Za luksus wymiany bez pytania w 5 min tez.

A tanie sklepy sprzedajace via WWW? Kiedys odwiedzilem taki adres z WWW... Wlasciwie to probowalem... Numer z adresu wypadal akurat na skrzyzowaniu i srodku drogi... Przed byly mniejsze numery, za byly wieksze ;P Okolica to same garaze i jakies magazyny...
    ...

Strona 1 z 3 123 OstatniOstatni

Uprawnienia umieszczania postów