Ze statywem na biegun północny! ;-)
Ze statywem na biegun północny! ;-)
mój aparat: [Ô] , szkła: OOO , statyw: /i\ , fotki: \\\-:\
wiec jakbys machal sobie czarna plansza przed obiektywem albo nawet przykryl go deklem na 30min to nic sie nie stanie dlatego ze aparat bedzie rejestrowal tylko te jasne punkty. probowalem juz tak i na cyfrze i na analogu i dziala to tak samo
Jeżeli robisz same gwiazdy a wokół jest ciemno, to na pewno nie przepalisz.
W mieście będziesz łapał oświetlenie boczne (latarnie, reklamy, samochody, okna, itd) więc tego nie polecam, bo będziesz miał widoczne poświaty.
Redukcja szumów? jak najbardziej.
Filtr? jeżeli już to szary
... PhotoAnarchist ...
nie jestem żadnym mądralą... mondralom tym bardziej!
Moje zdjęcia
RIP: Canon 40d, Tokina 10-17 Fisheye, Canon 70-200L f4, Canon 17-40L f4, Canon 50 f1.4, 6x Sunpak 555+2x Quantum Battery Pack, 3x PocketWizard MultiMAX (sprzęt skradziono w Krakowie, numer seryjny Body: 0930516228)
ale jak bedzie zasłaniane i odsłaniane dosyć często to nie bedzie wudać zadnego przerywania.
Niby pelny okrag (w praktyce wiele pol okregow) 10h naswietlania
http://www.astronomie.be/hambsch/nam...-4933_640m.jpg
30D + 50 mm 1.8 II + Sigma 18-50 3.5-5.6 DC + MC Peleng 3.5/8A + SpeedLite 580 IIEX + duuuuza doza fascynacji
Czas 1834 sekundy, f/9, 10mm, ISO 100 (tu pewny nie jestem ale tak w 75%, moge sprawdzic), bez filtrow. Nie polecam obszarow zabudowanych bo wyjdzie brzydka poswiata, nawet przy slabych swiatlach (widac to po prawej)!
Wyszlo mi tak.
!!! Łączenie podwójnego wpisu !!!
Tutaj chyba byla wielokrotna ekspozycja + skladanie. Widac nieciaglosci na sladach.
->maxbmx, szkoda, ze nie masz FF do tego fisza...![]()
Ostatnio edytowane przez dr11 ; 28-11-2007 o 15:16 Powód: Automerged Doublepost
.
no mnie kusi zrobienie takiego zdjeica...narazie plany i jakos nie moge zrealizowac ichmianowicie zima przy zamarznietych wydmach w lebie...tak z pare godzinek naswietlania....tylko ciagle te same problemu;D co robic na wydmach te 4 5 godzin zima!! no a pozniej wracac te 7 km ....