Pokaż wyniki od 1 do 6 z 6

Wątek: Problem z kopiowaniem zdjęć

darey
    Guest

Domyślnie Problem z kopiowaniem zdjęć

Mam trochę dziwny problem. Podłączyłem aparat CanonA630 do komputera(mam program XP Profesional) i wyświetliły mi się zdjęcia wszystkie, które były w aparacie, ale kiedy chciałem je skopiować do kompa to wyświetlił mi się komunikat, że podłączone urządzenie nie pracuje co nie jest prawdą bo świeci się zielona dioda. Jeśli można to proszę o pomoc gdzie szukać problemu i jak go rozwiązać. Obsługa komputera stanowi dla mnie problem Więc proszę o w miarę proste wyjaśnienie. Wiem już, że można kupić sobie czytnik kart SD, ale gdyby można było tego uniknąć to bardzo proszę o pomoc.

darey
    Guest

Domyślnie

Widzę że wybrałem złe forum do pomocy w rozwiązaniu mojego NIETYPOWEGO problemu. A może coś takiego nie ma prawa się stać. Mimo wszystko DZIĘKI

Początki nałogu Awatar photographus
    Miasto
    Białystok

Domyślnie

Witaj!
    Z tego co się orientuję zdjęcia z aparatów Canon powinno się zgrywać przez dołączony na płytce soft canonowski (zakładając, że kupiłeś nowy aparat i płytkę z softem dostałeś w zestawie)
    Polecałbym Ci jednak odżałowanie paru złotych na czytnik kart - będziesz miał problem z głowy.
    Co zaś się tyczy określenia "wybrałem złe forum do pomocy" to jesteś w błędzie i do tego zachowujesz się niegrzecznie. Twój problem na Forum wałkowany był wiele razy i wystarczyło użyć funkcji SZUKAJ, aby dowiedzieć się wszystkiego w temacie, o który pytałeś. Ale to tak na przyszłość.
    Pozdrawiam
    regulamin pkt 8

Coś już napisał
    Miasto
    Płock

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez darey Zobacz posta
    Widzę że wybrałem złe forum do pomocy w rozwiązaniu mojego NIETYPOWEGO problemu. A może coś takiego nie ma prawa się stać. Mimo wszystko DZIĘKI
    Drogi kolego,

Po pierwsze - wyluzuj.
    Po drugie - jak ktoś może Ci coś sensownego odpisać jak w Twoim poście brak podstawowych informacji o tym co już zrobiłeś, czyli:
    1. Czy czytałeś instrukcję ?
    2. Czy instalowałeś płytkę z oprogramowaniem dołączanym do aparatu ?
    Jak sobie odpowiesz na te dwa pytania, to dopiero zakładaj wątek na forum i opisz co robiłeś. Śmiem twierdzić, że osoba taka jak Ty, która nazywa Windowsa XP programem nawet nie otworzyła tej części pudełka w której znajduję się płytka i manual.

Pozdrawiam
    N

zło konieczne Awatar Vitez
    Miasto
    Warszawa

Domyślnie

Znaczy chodzi o to że w ciągu godziny nie otrzymałeś odpowiedzi?
    Przykro nam - forum to nie infolinia ani czat. Kwestia odpowiedniego podejścia.
    Z forum "można korzystać" a nie "należy wymagać".
    Poradnik tu: http://rtfm.killfile.pl/#zanim ale wątpię byś do niego zajrzał.

Domyślnie

Mimo wszystko DZIĘKI
    Nie ma za co
    Pozdrawiam Robert
    [SIGPIC][/SIGPIC]

Uprawnienia umieszczania postów