Pokaż wyniki od 1 do 10 z 26

Wątek: Pyłoszczelność

Widok wątkowy

Uzależniony
    Miasto
    Otwock

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez speed555 Zobacz posta
    ja tez mam 350d i np. 70-200 Lke i ja kropi czy lekki deszcz to nie masz sie co bac o obiektyw!

ja robilem zdjecia w calkowitej ulewie ze obiektyw był cały mokry przez dlugi czas i nic mu sie nie stalo, body tylko owinalem kawalkiem worka foliowego ale tez troche mu sie dostalo.

robilem tez zdjecia podczas śnieżyc, kilka sezonów na żużlu , rallycrosie - czasami tylko pokretla troche trzeszczaly jak sie piasku dostało ale po chwili krotszej alblo dluzszej ustawało.
    o 70-200 tak sie nie boję na deszczu bo tam się nic nie wysuwa tylko kreci a np w 24-105 przód się wysuwa

Cytat Zamieszczone przez Miłosz Zobacz posta
    No, teraz to usiadłem :-(
    Naprawdę zniechęcające.
    Czyli, wcześniej czy później, czeka na właściciela tego szkła serwis ?
    No, to mam problem, bo do serwisu daleko - a sam robić nie zamierzam...
    Powoli skłaniam się myślami ku 17-40, łaskawiej też zerkam na 24-105, bo cena podobna i IS też jest, gorzej z szerokim końcem... Najlepiej oba, wiem...
    Czy 24 na cropie to problem, czy też da się tym, pracować na imprezach z większą ilością ludzi ?
    Proszę, niech wypowie się ktoś, kto tak właśnie ma i sobie radzi...

Pozdrawiam
    Ja mam to szkiełko (wcześniej sigma 24-70) i na imprezach jest całkiem spoko, przydałoby się czasem szerzej (myślę o 17-40 albo 12-24), ale daje radę i 24 na kropie. Przeważnie można się ciut odsunąć. Bardzo duża zaleta, jak dla mnie, to IS w tym szkle.

Cytat Zamieszczone przez twlodar Zobacz posta
    Zapewne tak samo, jak z 17-55, bo jedno i drugie zasysa..
    Zapewne sie mylisz kolego. 24-105 nie zasysa na pewno w takim stopniu jak 17-55 bo ma uszczelnienia. Mam go pół roku co prawda ale najczęściej go używam i sporo nim kręcę a w środku czyściutko.
    Ostatnio edytowane przez Mariusz_C ; 03-11-2007 o 16:47
    5d III; eos 5; EF15/2,8; 35L; 50/1,4; 85/1,8; 135L; 430ex; YN600ex; metz 58

Uprawnienia umieszczania postów