Niech to @#$^#@%$!
Mam na matowce ryse;/ i to dosc dluga, bo przez cala matowke;/
Aparat jeszcze na gwarancji, jutro udaje sie do sklepu, czy Waszym zdaniem wymiania mi ja na nowa? naprawia?
jestem zly na siebie i zal mi puszki...
Niech to @#$^#@%$!
Mam na matowce ryse;/ i to dosc dluga, bo przez cala matowke;/
Aparat jeszcze na gwarancji, jutro udaje sie do sklepu, czy Waszym zdaniem wymiania mi ja na nowa? naprawia?
jestem zly na siebie i zal mi puszki...
Ale od czego ta rysa?
Jak sobie ją "narysowałeś" to po co idziesz do sklepu? i skąd sklep ma mieć nowe matówki? tylko serwis.. ale jak sam ją sobie zarysowałeś to raczej każą zapłacić..
5DmkI, C85f1.2L|580 EXII|
Może to tylko jakiś włos sobie leży? Może POD matówką (chociaż ciężko się wymyślić, skąd mógłby się tam znaleźć)?
Praktica MTL 5B, RevueFlex 5005, PSix, EOS 30D+opcjonalna matówka z klinem, worek szkiełek, jakaś lampa i statyw :-)
Nie, to nie jest wlos, ewidentnie rysa;/
no wlasnie robilem zdjecia i slysze cos dziwnego, za chwile patrze w wizjer a tam rysa. Nie mam pojecia jak powstala.
Ide do sklepu, bo do serwisu mam daleko wiec poprosze ich aby odeslali mi puszke do serwisu.
ani tym bardziej nikt na tym forum nie bedzie mial pojecia, pomiajac przypuszczenia, ze jednak sam jestes sobie winien.. zwlaszcza, ze napisales:
matowki same sie nie rysuja, zwykle trzeba im w tym pomoc ;-)
niesmialy, nie chce przesadzac sprawy ale sam przyznasz, ze troche dziwnie to brzmi.. mysle, ze podobnie oceni to serwis - jesli naprawa to na twoj koszt..
Ostatnio edytowane przez Kubak82 ; 02-11-2007 o 12:03
Słyszałeś jak powstaje rysa![]()
Widziałes ja tylko przez wizjer
![]()
Czy zdjałes obiektyw i przy dobrym swietle obejrzałes lustro,jego komorę,oraz matówkęBo ja bym wziął lupę i obejrzał.Pekniecie to może i powstanie samoczynnie[zły montaz naprezenia ?]ale rysa chyba nie.Moze to jednak włos.
Pozdrawiam:smile:
ja tez mam peknieta matowke (rowniotkie kółko przechodzace przez zewn. punkty AF). najpierw zrobiło sie pekniecie na pół okręgu a po pewnym czasie przez całość. ale juz rok tak mam i olałem to![]()
Pkt 8 regulaminu forum
Sprzęt: Canon 40D + Canon 350D+BG-E3 + Sigma 10-20; Tamron 17-50mm f/2.8 XR; 70-200 f/2.8L; Speedlite 580EX II + 430EX; 16+8+4+2+1 GB CF Kingston Elite Pro, itd...
No jesli tak,to nie powinienes placic.Napisz co sie dowiesz.Matówka to rzad 100 zł a wymiana to drobiazg ,mozna to nawet zrobic samemu.W googlach a moze i na forum jest opis wymiany w 20d.Mysle ze masz identycznie.Wstukaj w szukaj "wymiana matowki" Pozdrawiam.
Dziki janmar. Poinformuje co i jak![]()