Strona 2 z 2 PierwszyPierwszy 12
Pokaż wyniki od 11 do 17 z 17

Wątek: Podstawowe jasne i szerokie szklo pod APS-C?

Pełne uzależnienie Awatar Jac
    Miasto
    W-wa/Bielany

Domyślnie

sigma 20/1.8 jest bardzo fajna - super bokeh i swiatlo nie jest zyleta od 1.8 ale i tak jest niezle, CA powiedzial bym ze w normie jak na takie swiatlo, ma w sumie 3 miusy ktore jak narazie powstrzymuja mnie przed jej zakupem
    - glosny i wolny AF
    - srednica filtra 82mm
    - to nie CANON ;-)

ja bym sie sklanial do 24/1.4 no ale to nie za 2k tylko 4k , za 2k to mozna pomyslec o 20/2.8 USM lub 24/2.8 jesli nie za wąsko

Domyślnie

Czasem brakuje mi szerokiego, ale to sa sporadyczne przypadki, zawsze mozna sie troche oddalic a palnik na o +1 dodac i gra. Gdy chce zrobic obraz calego kosciola to wtedy w czasie kazania zakladam 50 1,8 i gra.
    C-40D + C-BG E2N + C-EF50 f1.4 + C-EFS17-55 f2.8 IS USM + C-EF24-105 f4L IS USM + C-EF70-200 f2.8L IS USM + Speedlite 430EX+580EX + 2xSanDisk-III 4gb + Lowe Pro Mini Trekker Classic (w planie: EF 16-35 II f2.8L)

Obertroll Awatar Kolekcjoner
    Miasto
    Pod Tatrami

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez Jac Zobacz posta
    sigma 20/1.8 jest bardzo fajna - super bokeh i swiatlo nie jest zyleta od 1.8 ale i tak jest niezle, CA powiedzial bym ze w normie jak na takie swiatlo, ma w sumie 3 miusy ktore jak narazie powstrzymuja mnie przed jej zakupem
    - glosny i wolny AF
    - srednica filtra 82mm
    - to nie CANON ;-)
    (....)
    Ja bym dodał jeszcze, że jeśli chodzi o tę sigmę to istotny jest egzemplarz. Ja się na nią w którymś momencie napaliłem ale po przetestowaniu dwóch egzemplarzy odpuściłem. Nawet po przymknięciu do f4 nie było dla mnie zadowalającej ostrości. Na pełnej dziurze nieużywalna .
    "Co do wspomnianego mojego obowiązku to chcę jeszcze dodać, że mój stosunek do tegoż obowiązku jest moją osobistą i całkowicie prywatną sprawą, co zwalnia mnie od wszelkich dalszych komentarzy, przypisów, suplementów i gloss."
    Kapitan Wagner

Domyślnie

ja kupilem canona 28 1.8 usm i jest superancki.Moj 50 1.8 poswiecilem przy sprzedazy body jako dekielek,ktory gdzies sie zapodzial....no i potrzebowalem szerzej i jest-af b.szybki,pewny i cichy.
    CANON

Obertroll Awatar Kolekcjoner
    Miasto
    Pod Tatrami

Domyślnie

Tyle że 28 na cropie to nie jest zbyt szeroko - właściwie taki standard.
    "Co do wspomnianego mojego obowiązku to chcę jeszcze dodać, że mój stosunek do tegoż obowiązku jest moją osobistą i całkowicie prywatną sprawą, co zwalnia mnie od wszelkich dalszych komentarzy, przypisów, suplementów i gloss."
    Kapitan Wagner

Bywalec
    Miasto
    Radom/Warszawa

Domyślnie

Czy w Canonie 17-55/2.8 IS przedni panel obraca się w trakcie ostrzenia? Pytam, gdyż jestem ciekaw czy da się zastosować CIR-POL a także czy w przypadku posiadania osłony przeciwsłonecznej, musiałbym nią cały czas kręcić...

Początki nałogu
    Miasto
    Pomorze Środkowe

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez grztus Zobacz posta
    Czy w Canonie 17-55/2.8 IS przedni panel obraca się w trakcie ostrzenia? Pytam, gdyż jestem ciekaw czy da się zastosować CIR-POL a także czy w przypadku posiadania osłony przeciwsłonecznej, musiałbym nią cały czas kręcić...
    Nie, nie obraca się. Można zakładać osłonę przeciwsłoneczną (EW-83J) a także filtr polaryzacyjny .
    Pozdrawiam
    pozdrawiam

Strona 2 z 2 PierwszyPierwszy 12

Uprawnienia umieszczania postów