Czy jest jakas alternatywa dla tego obiektywu?
Chodzi o ten sam przedział cenowy.
Podobny wątek opaczacznie wysłałem do biblioteki sprzętu sorrki.
Czy jest jakas alternatywa dla tego obiektywu?
Chodzi o ten sam przedział cenowy.
Podobny wątek opaczacznie wysłałem do biblioteki sprzętu sorrki.
Canon Eos 5D Mark III/Canon 40D plus dwa szkła o których nie warto wspominać....
Tamron 17-55 2.8
30D, C 17-40 f4 L, 50 f1.8, 70-200 f4 L, 430 ex, oraz -=iii=<)
CZYTAĆ I PAMIĘTAĆ !!!!
Jak już to Tamron AF SP 17-50 f/2.8 ;-).
Pozdrawiam
pozdrawiam
30D, C 17-40 f4 L, 50 f1.8, 70-200 f4 L, 430 ex, oraz -=iii=<)
CZYTAĆ I PAMIĘTAĆ !!!!
Chodzi o zbliżoną cenę i lepszą jakość.
Czyli te jasne obiektywy Sigmy Tamrona są lepsze?
Canon Eos 5D Mark III/Canon 40D plus dwa szkła o których nie warto wspominać....
Słuchaj... Czy w Twojej przeglądarce internetowej nie działa strona google.pl albo inna wyszukiwarka? A może nie umiesz wyciągać wniosków z czytanych tekstów?
Tematy o rzeczonych obiektywach były 'wałkowane' setki razy. Czy tak trudno samodzielnie poczytać? Ja wychodzę z założenia, że pytanie na forum warto zadać wtedy, gdy pomimo usilnych poszukiwań nie udało się znaleźć odpowiedzi. W omawianym przypadku wystarczy wklepać nazwę obiektywu a informacji jest naprawdę wiele, tak od producentów jak i użytkowników, bo nie są to obiektywy w bajońskich cenach.
Trochę zaangażowania, a wszystkim będzie milej (i może lepiej ;-)).
cogitationis poenam nemo patitur...
Zaczątek nowej galerii - http://www.obiektywni.pl/autorzy/aut...03-0-0-0-0.php
Nie trzeba od razu tak ostro !
Odpowiem przewrotnie - prawie wszystko będzie lepsze od tego CanonaOn ma jakość zbliżoną do najtańszego kitowca
![]()
Goździkowa poleca Tamrona 17-50 2.8 od Cichego
http://allegro.pl/show_user_auctions.php?uid=506193
Pozdrawiam
Witam
Przesiadłem się z analogowego Nikona na 40D. Dość długo szukałem zooma (praktycznie nie znałem optyki do Canona) m.in. na tym forum. Na początku miałem tylko 50 1.4 USM - tak samo dobry jak odpowiedniki Nikona. Udało mi się przetetować wiele szkieł i w końcu zdecydowałem się na 17-85. Rewelacyjny zakres, do formatu A4 rewelacyjna optyka, mała waga, IS - dla mnie nowość ale nieporuszone foty mam od 0,5 s. I cena!!! Z wad to chyba tylko jasność, ale bokeh bez problemu w Photoshopie oraz geometria przy szerokim kącie (od 24 ok). Przeczytałem wszystko co złe o tym szkle, ale dla zastanawiających się nad wyborem (wiele wątków) - nie znajdziecie w tym momencie bardziej praktycznego obiektywu (24 z cropem to już za wąsko w pomieszczeniach, a 55 to za mało w plenerach), z taka optyką i AF. Kto robi odbitki z oryginału w formacie większym niż A4? Postaram się zamieścić jakieś "próbki"
pozdrawiam
Artur