Pokaż wyniki od 1 do 6 z 6

Wątek: eos300D+obiektyw FD

Exclamation eos300D+obiektyw FD

Witam szanownych forumowiczów. Zacznę od początku.
    Jestem tutaj nowy i choć korzystam z funkcji "szukaj", nie znalazłem nic na następujący temat-jak w tani sposób(na allegro-180zł,to o sto za dużo) można połączyć sprzęt jak w temacie. Mam EOS-a 300D digital rebel i w spadku dostałem dwusetkę na FD i ni jak nie idzie tego złączyć.

Jeżeli ktoś może mi pomóc,będę dozgonnie wdzięczny.

pozdrawiam
    pozdrawiam Patryk

Domyślnie

Raczej się nie da inaczej, cena adaptera jest wysoka przez te soczewkę korygującą.

Cenzor Awatar MacGyver
    Miasto
    Wrocław

Domyślnie

Jedyna metoda, aby było taniej, to zapolować na używany adapter, inaczej tego nie połączysz.
    Cztery czarne eosy, pół-eos i pentax... a dokładniej to tutaj

Domyślnie

Dzięki wielkie za odpowiedź. Ale nasuwa mi się pytanie-czy musi być ta soczewka korygująca,może dało by się wytoczyć przejściówkę bez tej soczewki a zarazem zmniejszyć koszty?
    pozdrawiam Patryk

Uzależniony
    Miasto
    Otwock

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez patrykolo Zobacz posta
    Dzięki wielkie za odpowiedź. Ale nasuwa mi się pytanie-czy musi być ta soczewka korygująca,może dało by się wytoczyć przejściówkę bez tej soczewki a zarazem zmniejszyć koszty?
    Nie da się bez soczewki i ogólnie obiektywy FD nie najlepiej się spisują na eosach, dlatego ja bym sobie odpuścił to szkło na Twoim miejscu i je sprzedał, a zamiast tego kupił coś innego. Jeśli chodzi o manuale to jest spory wybór.
    5d III; eos 5; EF15/2,8; 35L; 50/1,4; 85/1,8; 135L; 430ex; YN600ex; metz 58

Domyślnie

http://cgi.ebay.com/FOR-Canon-FD-Len...QQcmdZViewItem

Na Ebay kosztuje ona 35$+12$ więc wyjdzie nawet z kosztami przesyłki około 100zł. Nie używałem tej przejściówki ale opinie na temat szkieł FD są różne. Sprawdzony temat to obiektywy M42.

Uprawnienia umieszczania postów