Strona 8 z 9 PierwszyPierwszy ... 6789 OstatniOstatni
Pokaż wyniki od 71 do 80 z 90

Wątek: Sensor Swab + Eclipse. Jak czyscic?

Coś już napisał Awatar ULTIMA PRIME
    Miasto
    Podhale

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez KMV10
    Co do drugiej części pytania ktoś wspominał o nasączanej izopropanolem mikrofibrze na tzw. pałeczce higienicznej. Cóż - możemy mieć nadzieję, że ta mikrofibra była bez nadruku, który np. rozpuszcza się w izopropanolu
    To ja wspomniałem o tym, i tak mikrofibra w tym miejscu była bez nadruku, podejrzewałem że nadruk może się rozpuścić, ale nie byłem tego pewny
    Z mojego doświadczenia wynika że najlepszym środkiem do czyszczenia filtra IR jest ETANOL znajomy dentysta załatwił mi etanol 99,8 % - rewelacyjnie usuwa zaneczyszczenia szybko przy tym odparowując, nie zostawiając żadnych śladów.

Pełne uzależnienie

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez ULTIMA PRIME
    To ja wspomniałem o tym, i tak mikrofibra w tym miejscu była bez nadruku, podejrzewałem że nadruk może się rozpuścić, ale nie byłem tego pewny
    I bardzo dobrze - po co ryzykować

Dopiero zaczyna Awatar JasiuPstryk
    Miasto
    Katowice

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez mcdenko
    Uffff!!! Ja juz po!!! Czysciutko! Polecam jako kuracje odchudzajaca! Jakies piec kilo mniej! Jesli kts ma jakies pytania chetnie odpowiem!
    No to się polecam...taż jestem z Katowic. Daj znać jeśli znajdziesz trochę czasu coby pomóc...
    Mam aparat....

Początki nałogu
    Miasto
    Łódź

Domyślnie

Witam, ja ostatnio robiłem test i mam dwa paprochy, dziś planuje dmuchać gruchą, czytałem też o patyczkach do uszu dla niemowląt i czyszczeniu nimi na sucho, czy ktoś tego próbował ?

Pełne uzależnienie Awatar KuchateK
    Miasto
    USA

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez LFB
    czytałem też o patyczkach do uszu dla niemowląt i czyszczeniu nimi na sucho, czy ktoś tego próbował ?
    Ja probowalem. Dziala. Polecam.
    ...

Początki nałogu
    Miasto
    Łódź

Domyślnie

Co do patyczków do uszu, czyściłem właśnie w ten sposób. Miooodzi czyszczenie idealne i jakie tanie !!!

Uzależniony Awatar towersivy
    Miasto
    WLKP-Krotoszyn

Domyślnie

Rowniez polecam patyczki głownie firmy Cleanic(chyba dobrze napisałem) swietnie sie sprawdzaja :smile:

Pełne uzależnienie Awatar muflon
    Miasto
    Zürich

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez LFB Zobacz posta
    Co do patyczków do uszu, czyściłem właśnie w ten sposób. Miooodzi czyszczenie idealne i jakie tanie !!!
    Ditto. Po przygodach z różnymi "alternatywnymi" metodami (bywalcy irca wiedzą o co chodzi ) zacząłem czyścić patyczkami, na sucho i jak dla mnie to najlepsza, najbezpieczniejsza metoda. Trzeba tylko przełamać opory moralne ;-)

Pełne uzależnienie Awatar aptur

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez muflon Zobacz posta
    Ditto. Po przygodach z różnymi "alternatywnymi" metodami (bywalcy irca wiedzą o co chodzi ) zacząłem czyścić patyczkami, na sucho i jak dla mnie to najlepsza, najbezpieczniejsza metoda. Trzeba tylko przełamać opory moralne ;-)
    Paprochy żadne nie zostają?

Pełne uzależnienie Awatar muflon
    Miasto
    Zürich

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez aptur Zobacz posta
    Paprochy żadne nie zostają?
    Oczywiscie ze zostaja, i od tego jest grucha W skrocie:
    - najpierw dmucham
    - jesli po dwoch dmuchaniach nie jestem zadowolony z efektu (paprochy bardziej "stale"), w ruch ida patyczki
    - max. po dwoch przejazdach patyczkiem zawsze jestem zadowolony z efektu
    - .. ale zdarza sie ze zostaja wlosy od patyczka. wtedy jeszcze jeden krotki dmuch.

I "zadowolony" znaczy naprawde zadowolony - bo jestem dosc pedantyczny pod tym wzgledem, choc wiem ze tak naprawde to az tak zdjec nie psuje ;-)

BTW, oczywiscie "at your own risk" jak kazde czyszczenie inne-niz-dmuchawka ;-) Ja tak "obsluguje" 20D i 1Dmk2N.

Strona 8 z 9 PierwszyPierwszy ... 6789 OstatniOstatni

Uprawnienia umieszczania postów