Strona 1 z 9 123 ... OstatniOstatni
Pokaż wyniki od 1 do 10 z 90

Wątek: Sensor Swab + Eclipse. Jak czyscic?

Domyślnie Sensor Swab + Eclipse. Jak czyscic?

Dzisiaj zamowilem. Dmuchanie na sensor juz nie pomaga. Mam paprochy. Chcialbym zapytac grupowiczow, ktorzy maja doswiadczenia z preparatem Eclipse i Sensor Swabem, na co zwrocic szczegolna uwage. Jak najlepiej wyczyscic sensor przy pomocy tego zestawu. Czytalem, ze czyszczenie sensora mozna porownac do operacji na otwartym sercu. Czy ktos mial jakies negatywne doswiadczenia?
    Camera Obscura

Pełne uzależnienie Awatar gonzo44
    Miasto
    był Kraków, był Gdańsk, jest Kraków :-)

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez mcdenko
    Czytalem, ze czyszczenie sensora mozna porownac do operacji na otwartym sercu. Czy ktos mial jakies negatywne doswiadczenia?
    Mysle ze sporo osob, tylko ciezko moze byc z nimi porozmawiac na ten temat

Domyślnie

Gdzie to zamówiłeś jeśli można wiedzieć ??

Domyślnie

Ja to widze tak: Na sensor swaba dwie krople eclipse. W aparacie sensor cleaning i smyk raz, odwrocic swaba i smyk drugi raz (w druga strone) zamknac aparat. http://www.photosol.com/swabdemo.htm Niby proste, tylko dlaczego mi sie juz dzisiaj lapy poca na sama mysl?

Artur Lewandowski: www.minilabservice.pl Nie ma tego na stronie. Trzeba zadzwonic i zamowic bezposrednio, albo via email
    Ostatnio edytowane przez mcdenko ; 11-04-2005 o 12:32
    Camera Obscura

Domyślnie

Dzięki
    Ja jak pomyślę że nagle miała by mi się zamknąć migawka (czarne mysli) to mi słabo
    Ostatnio edytowane przez Artur Lewandowski ; 11-04-2005 o 12:22

Domyślnie

Nie powinna sie zamknac, przy naladowanej baterii Ja sie bardziej obawiam jakiegos paprocha, ktorego mi sensor swab "powlecze" po calym sensorze i albo rozmaże, albo paproch "zaryje" kreche na filtrze... Najchetniej bym wyslal do serwisu, zeby mi to wyczyscili. Niestety! Wyslalem juz raz do Warszawy i napisalem, ze paprochy po dmuchaniu gruszka i sprezonym powiertrzem nie schodza i prosze o wyczyszczenie jakims preparatem i wole w takiej sytuacji zaplacic nawet 100 zlotych, niz za chwile placic 500 za wymiane filtra! Zadzwonili do mnie z serwisu, ze do czyszczenia nie trzeba przysylac aparatu, tylko samemu gruszka lub sprezonym powietrzem Rece mi opadly.
    Ech... jak grochem o sciane.
    Aparat wrocil z paprochami, ktore wkurzaja straszliwie.
    Ostatnio edytowane przez mcdenko ; 11-04-2005 o 12:26
    Camera Obscura

Domyślnie

Czytałem gdzieś że zarysować powłokę nad sensorem jest stosunkowo trudno.
    Ja jakoś nie bardzo wierzę w nasze polskie serwisy. I nie mówię tu tylko o fotograficznych. Poziom tych "specjalistów" jest niejednokrotnie przerażający. Nie chę tu generalizować żeby przypadkiem nie obrazić jakiegoś serwisanta na forum ale ci, z którymi ja się spotkałem nie grzeszyli wysokim poziomem technicznej świadomości.
    Ostatnio edytowane przez Artur Lewandowski ; 11-04-2005 o 12:30

Domyślnie

No nic, przyjdzie mi pewnie jutro samemu zmierzyc sie z bestia. Bede musial sam zajrzec w samo serce ognia w paszczy lwa A jak sie uda to sie chyba upije ze szczescia...
    Camera Obscura

Thumbs up

Powodzenia

Pełne uzależnienie Awatar gonzo44
    Miasto
    był Kraków, był Gdańsk, jest Kraków :-)

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez Artur Lewandowski
    poziom tych "specjalistów" jest niejednokrotnie przerażający. Nie chę tu generalizować żeby przypadkiem nie obrazić jakiegoś serwisanta na forum ale ci, z którymi ja się spotkałem nie grzeszyli wysokim poziomem technicznej świadomości.
    Na tym forum chyba nikt z serwisu canona nie przyznalby sie do tego, nawet jakby go lamali kolem
    Cytat Zamieszczone przez mcdenko
    A jak sie uda to sie chyba upije ze szczescia...
    Jak sie nie uda (odpukac) to proponuje tez.

Strona 1 z 9 123 ... OstatniOstatni

Uprawnienia umieszczania postów