Strona 3 z 9 PierwszyPierwszy 12345 ... OstatniOstatni
Pokaż wyniki od 21 do 30 z 84

Wątek: Tamron SP AF 17-50 mm f/2.8 XR Di II LD Aspherical (IF) co sądzicie o tym szkle

Dopiero zaczyna

Domyślnie

Ja kupiłem w internecie, i aktualnie korzystam z kita. Tamron wrócił do sklepu-serwis gwarancyjny-autofocus (a właściwie jego brak)! To co wyprawiał Tamron z moim 350d to żenada.
    Ostatnio edytowane przez mar-kos ; 20-11-2007 o 18:37

Początki nałogu Awatar photographus
    Miasto
    Białystok

Domyślnie

Kupiłem wysyłkowo i chyba miałem farta Ostrzy i za te kasę na początek to całkiem sensowny wybór.
    Pozdrawiam
    regulamin pkt 8

Zablokowany

Domyślnie

Ja brałem dwa tamrony, które zapiąlem na test przysłon i działały ok. Nie jestem jednak miłośnikiem fotografii linijek. Pracuję aparatem i nie widzę w tych egzemplarzach żadnych problemów. Wysyłkowo da się więc kupić.

Bywalec Awatar Antolll
    Miasto
    Poznań

Domyślnie

Zwłaszcza od Cichego (wiem, że reklamuję, ale właśnie zgrałem pierwszą serię fot i cymes!)
    6DII + 17-200/2,8L

Początki nałogu

Domyślnie

wg praw UE masz prawo w ciągu 10 dni odesłać do sklepu zakupiony towar bez podania przyczyny i oni MUSZĄ ci zwrócić za niego pieniądze. Towar musi być w stanie idealnym, fabrycznym, bez wad itd. Tak samo jak pudełko i cała reszta. Warunek ze musi to być SKLEP a nie marian czy zenek ;P Przy zakupach na allegro możesz przed zalicytowaniem wysłać maila z takim zapytaniem czy to respektuje (bo nie będziemy po sądach przecież biegać )

Pełne uzależnienie
    Miasto
    Poznań

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez Michał Dobrowolski Zobacz posta
    Dzieki, szkoda że koleś nie ma żadnych komentarzy.
    Szkoda koleś, że nie zajrzałeś w zakładkę "O mnie".

PS. O właśnie skapowałem, ze jednak się zdecydowałeś

PS2. Faktycznie, w ciągu 10 dni można szkło zwrócić bez podania przyczyny przy zakupie wysyłkowo ze sklepu internetowego.
    Ostatnio edytowane przez Cichy ; 20-11-2007 o 20:34
    O obiektywach wiem prawie wszystko

zło konieczne Awatar Vitez
    Miasto
    Warszawa

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez Cichy Zobacz posta
    PS2. Faktycznie, w ciągu 10 dni można szkło zwrócić bez podania przyczyny przy zakupie wysyłkowo ze sklepu internetowego.
    Przy czym mi się trafił sklep który na takie stwierdzenie powiedział "nie" . Na ich szczęście poczta chyba zgubiła paczkę zwrotną więc bez sądu/rzecznika konsumenta się obędzie...

Pełne uzależnienie
    Miasto
    Śląsk

Domyślnie

ja trafilem na "geniuszy", ktorzy wysyłaja towar z magazynu a gwarancja i dowód zakupu wysyłane sa z centrali w terminie "do 7 dni".. nie ma wiec szans, na to ze gwarancja i paragon dotra w okresie 10 dni w jakim przysluguje zwrot (a wg. regulaminu te dokumenty sa wymagane przy ew. zwrocie "bez podania przyczyn")

o takiej praktyce dowiedzialem sie juz w trakcie realizacji zamowienia ale tez obejdzie sie bez UOKiK bo aqratnie ta konkretna rzecz chcialem miec i nie miala zadnych defektow.. za to w tym sklepie juz nic wiecej nie kupie, wlasnie przez takie prostackie praktyki..

Coś już napisał
    Miasto
    Szczecin

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez Cichy Zobacz posta
    Czy ten przepis ma również zastosowanie w przypadku zakupów na firmę?
    Podstawą prawną jest "Ustawa o ochronie niektórych praw konsumentów oraz o odpowiedzialności za szkodę wyrządzoną przez produkt niebezpieczny z dnia 2 marca 2000 r. (DzU z 2000 r. Nr 22, poz. 271)". Gdzieś trafłem na informację że przepis dotyczący niezgodności towaru z umową nie ma zastosowania w przypadku podmiotów gospodarczych i zastanawiam się czy tu nie jest podobnie.
    Canon F1new (AE Finder FN, AE Power Winder FN), Canon F1new (Eye-Level Finder FN), FD 28/2,8, FD 50/1,4, FD 55/1,2 SSC, Tokina AT-X 90/2,5 macro FD, Tokina AT-X macro extender, Tokina AT-X 80-200/2,8 FD, Canon Extender FD 2x-B, Canon 40d, Tamron 17-50/2.8, Metz 58 AF-1, Rolleiflex 2.8F (Xenotar)

Bywalec Awatar CamelXP
    Miasto
    Norymberga

Domyślnie

Cichy: a jakiś rabacik dla kolegów z forum?
    Czy gdybym powiedział Adamowi Mickiewiczowi: "Nie podoba mi się 'Pan Tadeusz' ", odżekłby: "Dawaj cwaniaku, pokaż swoją galerię epopei narodowych" ?

Strona 3 z 9 PierwszyPierwszy 12345 ... OstatniOstatni

Uprawnienia umieszczania postów