Strona 1 z 9 123 ... OstatniOstatni
Pokaż wyniki od 1 do 10 z 84

Wątek: Tamron SP AF 17-50 mm f/2.8 XR Di II LD Aspherical (IF) co sądzicie o tym szkle

Talking Tamron SP AF 17-50 mm f/2.8 XR Di II LD Aspherical (IF) co sądzicie o tym szkle

Czekam na swoje pierwsze lustro ( zamówione 40d ) i myśle nad szkłem do niego. Czy Tamron SP AF 17-50 mm f/2.8 XR Di II LD Aspherical (IF) to jest dobry wybór dla kogoś kto sie uczy ( jest zielony ) Na początku bedzie to szkło do wszystkiego - innego nie bedzie na razie. Jak sądzicie....

Pozdrawiam!!!

Coś już napisał

Domyślnie

Jak napisał JurekGR, trzeba poszukać najpierw na forum, zanim zadasz pytanie. Może się zdarzyć, z najczęściej się zdarza, że Twój problem był już poruszany na CB.
    Tamron 17-50 jest wg mnie dobrym obiektywem i możesz go śmiało zastosować zamiast kita.
    Być albo nie być, o jest pytanie :-D

Uzależniony

Domyślnie

z 30D sprawował sie bdb. trochę głośny ale z tym da się żyć:-)
    Heniek

Domyślnie

A czy w podobnej cenie warto rozważyć inne szkło. Doczytałem że Tamron nie ma praktycznie serwisu, w naszym pięknym kraju. A usterki podobno sie zdarzają, trafić na dobry egzeplarz też trzeba. Może coś innego?

Pozdrawiam!!!

Pełne uzależnienie
    Miasto
    Śląsk

Domyślnie

Sigma 18-50 2.8
    Sigma 17-70 2.8-4

Coś już napisał

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez Michał Dobrowolski Zobacz posta
    A czy w podobnej cenie warto rozważyć inne szkło. Doczytałem że Tamron nie ma praktycznie serwisu, w naszym pięknym kraju. A usterki podobno sie zdarzają, trafić na dobry egzeplarz też trzeba. Może coś innego?
    Serwis Tamrona jest jaki jest. Na CB jest sporo o nim napisano. W chwili obecnej można wykupić dodatkową dwuletnią gwarancję (jeżeli Tami ma gwarancję Foto-Technica) - kosztuje to 200 PLN. W sumie masz 4 lata. Myślę, że to nieźle jak na szkło. A co będzie po tych 4 latach, zobaczymy ... Trafić na dobry obiektyw, to rzeczywiście trzeba mieć szczęście. Spróbuj u sprzedawców z odpowiednią renomą.
    Być albo nie być, o jest pytanie :-D

Question Obiektyw Tamron 17-50 AF f 2.8

Czy można zaryzykować kupno szkła Tamron 17-50 AF f 2.8 wysyłkowo?, skoro wszyscy trąbią że na pięć sztuk jeden będzie chodził jak należy. Ciekaw jestem też Waszego zdania jako czy ten obietyw to dobry wybór, do nowej
    40d (czekającej na obiektyw w pudełku) na początek. Lubie focić ludzi, plener troche architekture i przez dwa trzy miesiące ma być to moj jedyny obiektyw.
    Nie wnerwiajcie się na tego typu stawiane pytania, ponieważ te forum po to chyba jest aby tacy laicy jak ja czekoś sie dowiedzieli :cool:

Pozdrawiam!!!

Pełne uzależnienie Awatar Robson01
    Miasto
    Kielce

Domyślnie

Skoro wszyscy trąbią, że tylko jeden na pięć jest dobry to masz odpowiedź. Ja niestety tego nie wiem, ale to Twoja kasa i Twoja decyzja. Weż poprawkę że najczęściej wypowiadają się Ci co mają jakieś problemy ze szkłami (różnymi), zadowoleni mniej się rozpisują. Nie należy zapominać też o takich osobach które powielają zasłyszane (przeczytane) opinie i tak tworzą się przeróżne mity.
    Canon
    Nie kłóć się z idiotami - ściągną cię na swój poziom i pokonają doświadczeniem...

Początki nałogu Awatar Viqy
    Miasto
    Gdańsk

Domyślnie Tamron 17-50

Część świadomych kupujących nabywa ten obiektyw od kolegi Cichego.
    Tak też ja zrobiłem i mam ostrą sztukę bez problemów.

Polecam:

http://www.allegro.pl/item267748149_...ego_f_vat.html

"(...)KAŻDY wysyłany egzemplarz jest testowany i sprawdzana ostrość obiektywu przy świetle 2.8 ! Nie ma możliwości otrzymania "mydlanego" egzemplarza.(...)"

Strona 1 z 9 123 ... OstatniOstatni

Uprawnienia umieszczania postów