twierdze, iz to kwestia danego egzemplarza obiektywusam tez testowalem... u mnie bylo bez roznicy
![]()
twierdze, iz to kwestia danego egzemplarza obiektywusam tez testowalem... u mnie bylo bez roznicy
![]()
ja bym sie sklanial do zdania "Czaszki" (w koncu bys nauczyl nas jak ta "Czaszka" sie odmienia, to juz nie pierwszy raz ze ktos ma z tym problem), sprawdzilem na "canon museum" budowe, dokladnie takie same, ja osobiscie testow nie robilem bo nigdy nie mialem II, ale wyglada na to ze nie powinno byc roznicy, no bo przeciez obudowa zdjec sie nie robi.
pozdrawiam
piotrkula
EOS A2E, Canon 50mm 1.8 Mk I,
Canon 28-135mm 3.5-4.5 IS, Canon 100-300mm 5.6L,
VG-10, SpeedLite 540EZ
chcialbym zobaczyc kiedys te twoje testy Czacha 8)
jak znajde to pokaze.. wiekszosc byla wrzucana na pl.rec.foto.cyrowa i na www.pbase.com
Czy ktos ma doswiadczeniew tym zakresie????
Analog i cyfra
Wpisz w Google: 50 1.4 1.8 comparision. Na pierwszym miejscu dostaniesz:
http://www.photo.net/equipment/canon/ef50/
warto wymienic, mniejsze falry ladniejszy blur tla lepsze swiatlo :-) wymienic z doplata 1kPLN napewno nie
Dopłaty wyjszło by mi 480 zł bo reszta to wartość MKI no i podatki jakie odliczę więc dopłata taka nie za wysoka.
Analog i cyfra
sam sobie musisz odpowiedziecczy wymienic... ale widzac twoje podejscie
to wnioskuje ze juz sobie odpowiedziales :-) i wymieniszZamieszczone przez DarekSzu
Ale czy prawdą jest, że ostrość porównywalna ?? NIe chciał bym się nadto rozczarować niby lepszym szkłem. JEst szybszy - prawda to ??? No bo niby USM powinien takim być. Pytam się bo może ktoś miał MKI i przeszedł na 1.4 i może podzielić się opiniami.
Analog i cyfra