Strona 5 z 12 PierwszyPierwszy ... 34567 ... OstatniOstatni
Pokaż wyniki od 41 do 50 z 116

Wątek: Dragan Effect

Początki nałogu Awatar Malin
    Miasto
    Warszawa/Radom

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez pavlc Zobacz posta
    Ogladajac film Helikopter w ogniu zauwazylem, ze caly film wyglada w stylu A. Dragana. Ktos na forum wspomnial, ze tu kluczowe jest swiatlo do takiego efektu. Czy ktos moze cos wiecej powiedziec na temat tego swiatla? Jaki to jest rodzaj swiatla i jak je ustawic? No i jak osiagnac taka kolorystyke? Czy to przez filtry?
    Czy moze to niestety jest w wiekszosci obrobka komputerowa?

Podobnie tez wyglada film 300 i serial Odwroceni.

Czy ktos moze wie cos wiecej na temat tego?
    Co do filmu Helikopter w Ogniu to nie wyglądało mi to na coś w stylu Andrzeja Dragana. Warto wiedzieć moi Drodzy, że zdjęcia zrobił polak Sławomir Idziak jeden z najslawniejszych osób w polskiej kinematografii, a praca w montażu, w której zresztą też miał ogromny udział trwała ponad rok! Za co dostał o ile się nie mylę nominację do Oscara. Można więc się łatwo domyślić, że to nie kwestia filtrów (choć niewątpliwie też), ale generalnie zależało to od montażu...

Corass tak - AfterEffects jest odpowiednikiem PS'a z tym, że nie jest to program na którym pracują. Pewien monter z tvp powiedział mi, że całe Hollywood pracuje na combustion, aktualna wersja to 4.

Van... czy przypadkiem CMOS nie skonstruowali ludzie z Canon'a?
    pozdro!
    Regulamin pkt 8

Uzależniony Awatar VanMurder

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez corass Zobacz posta
    CMOS to świerzy format, prędzej CDD
    pewnie masz racje bo w 300 to wybitnie widać szumy po obróbce

Uzależniony Awatar Wats0n
    Miasto
    Posen Bloody Posen

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez VanMurder Zobacz posta
    Rodrigez - twórca "Desperado" przeszedł na całkowicie na technologię CMOS przy kręceniu filmów podobnie jak George Lucas, zrezygnowali oni z filmowania na kliszy tylko jako pierwsi nakręcili swoje filmy całkowicie cyfrowo ...
    A czy pierwszy nie był przypadkiem Pitof z Vidocq?
    Krążyły pogłoski, że Lucas był nieźle wkuty jak mu bokiem przeszedł tytuł pierwszego filmu pełnometrażowego nakręconego cyfrowo (miał by nim AotC).
    Tako rzecze Watson.
    There are no stupid questions, just stupid people.
    Wątek galeryjny na CB/Portrety@CB/Meksyk@CB/Sport@CB //Galeria przejściowa

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez Wats0n Zobacz posta
    A czy pierwszy nie był przypadkiem Pitof z Vidocq?
    Krążyły pogłoski, że Lucas był nieźle wkuty jak mu bokiem przeszedł tytuł pierwszego filmu pełnometrażowego nakręconego cyfrowo (miał by nim AotC).
    prawdopodobnie tak, ale wiesz że amerykanie odwracają zawsze "kota ogonem"

Bywalec Awatar corass
    Miasto
    Gdynia

Domyślnie

Malin, niektóre rzeczy są nadal robione na Afterze widać w klipach np, w filmach czasem tez. Wiesz Compusion czy FCP to programy bardziej profi tylko nie każdy miał w domu dostęp do tych zabawek jakiś czas temu, kiedy to w stanach było już dawno znane wielu osobom. Ciągle jesteśmy za murzynami, ale nie aż tak daleko.

Pamiętajcie, że CDD to niecały 1MP a CMOS (w HDV) to niecałe 2MP. Sa kamerki Red co mają 6MP ale te są kosmicznie drogie. Czasem poprostu z zer i jedynek nie da się wycisnąć tyle co z błony. I błona nadal jest używana tak jak w aparatach rozpiętość tonalna nie do zastąpienia
    10D + 28-135 3,5-5,6 USM IS + Tokina 10-17 Fisheye+ +70-200 f4 L +2x sunpak 4000AF +2x Metz 45 + helios 58 2 + 2x Metz 60.

85sunrise.com

Początki nałogu Awatar Sempoo
    Miasto
    Warszawa

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez corass Zobacz posta
    Malin, niektóre rzeczy są nadal robione na Afterze widać w klipach np, w filmach czasem tez. Wiesz Compusion czy FCP to programy bardziej profi tylko nie każdy miał w domu dostęp do tych zabawek jakiś czas temu, kiedy to w stanach było już dawno znane wielu osobom. Ciągle jesteśmy za murzynami, ale nie aż tak daleko.

Pamiętajcie, że CDD to niecały 1MP a CMOS (w HDV) to niecałe 2MP. Sa kamerki Red co mają 6MP ale te są kosmicznie drogie. Czasem poprostu z zer i jedynek nie da się wycisnąć tyle co z błony. I błona nadal jest używana tak jak w aparatach rozpiętość tonalna nie do zastąpienia
    Red w porównaniu z Arri i Sony Cinealta wcale nie jest drogi, a materiał z niego odpowiednio obrobiony (Red kręci w RAW!) wygląda jak film światłoczuły. Poza tym Red kręci w 12Mpx (4520 (h) x 2540 (v))
    60D | 50 1.8 II | kit 18-55 + Tamron 70-300 | moje foty

Bywalec Awatar corass
    Miasto
    Gdynia

Domyślnie

no tak w porównaniu to nie 300/2.8L IS w porównaniu z 300/4L też nie jest droga Z tymi 12Mpx to coś mi sie kopsneło, zwracam honor. Tak czy siak zwykły kowalski takiego Red sobie nie kupi i nie będzie kręcił wesela i potem go obrabiał :P
    10D + 28-135 3,5-5,6 USM IS + Tokina 10-17 Fisheye+ +70-200 f4 L +2x sunpak 4000AF +2x Metz 45 + helios 58 2 + 2x Metz 60.

85sunrise.com

Domyślnie

dawno nie było żadnego zdjęcia w tym wątku
    pozwoliłem sobie wrzucić swoją wersję Dragan Effect:

miało być coś pomiędzy 300 a okładką Departed, efekt oceńcie sami...

Początki nałogu Awatar Sempoo
    Miasto
    Warszawa

Domyślnie

Jak dla mnie za mało dosmażone i zbyt monochromatyczne. Ja do tego typu efektów dodatkowo oczy wyodrębniam. Oczy są bardzo ważne.
    60D | 50 1.8 II | kit 18-55 + Tamron 70-300 | moje foty

Domyślnie

Tak przeglądam i przyznam szczerze, że niektóre z przedstawionych fot są po prostu plastikowe. Jakoś do mnie nie dociera taka obróbka.
    http://www.ceran.neostrada.pl/studio.html

Strona 5 z 12 PierwszyPierwszy ... 34567 ... OstatniOstatni

Uprawnienia umieszczania postów