o matyldo > to do daddylonglegs
![]()
o matyldo > to do daddylonglegs
![]()
________
Rzeczy widzimy nie takimi, jakie są, ale takimi, jacy jesteśmy
Immanuel Kant
Mam mały zbiór zdjęć inspirowany twórczością Dragana: zwie się "bardzo złe ryje". Nigdy nie korzystałem z żadnych akcji do PSa, baa, nawet PSa nie posiadam (stary Paint Shop Pro służy mi nieźle).
Ten styl zaczyna mnie ostatnio wkurzać - przy zapewnieniu odpowiednich warunków oświetleniowych każdą fote można tak pojechać (wyjątek: kobiety. Im czegoś takiego się nie robi).
Całość z czasem zrobiła się dość mało twórcza, takie klepanie podłóg jednego schematu. Szopa można się trochę nauczyć, ale żeby iść dalej w tym kierunku? Ile można?
Tako rzecze Watson.
There are no stupid questions, just stupid people.
Wątek galeryjny na CB/Portrety@CB/Meksyk@CB/Sport@CB //Galeria przejściowa
prawdziwy Andrzej Dragan to jednak wygląda zupełnie inaczej. I całe szczęście, bo w tym geniuszu nie o akcje w PS chodzi, tylko o spojrzenie.
Troche sie tym pobawilem. Na szybkiego zrobilem 'hdr' ze starego zdjecia (jeszcze z samsunga pro815), a pozniej pojechalem draganizerem. Takie cus wyszlo:
By LucasLukawski
Zestaw na ciężkie czasy: 3 puszki z konserwą - w tym jedna przeterminowana, 6 słoików z ogórkami, 4 latarki i krótkofalówki.
[QUOTE=Lulu1988;409313]Troche sie tym pobawilem. Na szybkiego zrobilem 'hdr' ze starego zdjecia (jeszcze z samsunga pro815), a pozniej pojechalem draganizerem. Takie cus wyszlo:
http://img49.imageshack.us/img49/206...zzz800rrj0.jpg
By LucasLukawski
gdybyś jeszcze tak dobrał GO żeby ten mur z tyłu, był rozmazany byłoby naprawdę bomba!! a tak zdjęcie jest trochę płaskie ...
a tu mój draganizer z "dawnych czasów" obecnie ten efekt mnie nie kreciczyt. słabo się sprzedaje
![]()
oczywiscie nie korzystałem z Akcji troche korekty shadows/highlights, burn/dodge oraz wyostrzanie USM z dużym radiusem
pozdrawiam
Ostatnio edytowane przez VanMurder ; 03-01-2008 o 02:08
Wzialem wakacyjna fotke i chcialbym zasiegnac Waszej opini czy taka obrobka wogole nadaje sie do ogladaniaEw. co moglbym zmienic, no i moze jak to zrobic
1. Original
By LucasLukawski
2. Draganizer
By LucasLukawski
Zestaw na ciężkie czasy: 3 puszki z konserwą - w tym jedna przeterminowana, 6 słoików z ogórkami, 4 latarki i krótkofalówki.
na tlo nie zwracaj nawet uwagichodzi mi o sam efekt. Na usprawiedliwienie dodam , ze bawie sie tym dopiero od wczoraj
![]()
to i ja dorzuce cos od siebie - zdjecie stockowe - wykorzystane do pewnego kursu PSa - ale dzieki niemu przez przypadek wpadle jak mozna cos takiego osiagnac: