Strona 11 z 12 PierwszyPierwszy ... 9101112 OstatniOstatni
Pokaż wyniki od 101 do 110 z 116

Wątek: Dragan Effect

Uzależniony Awatar Przemek Białek
    Miasto
    Świnoujście

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez Goomis Zobacz posta
    Ok wszedłem w posiadanie pewnego tutoriala. Mam akurat fote co by ją przerobic. Mam zamiar się za to zabrac jutro jak mi wyjdzie to wstawie efekt i krok po kroku. Tutorial jest wideo i niestety jest to cos w rodzaju plyty dvd z filmem ze nie moge go wydobyc w postaci pliku i gdzieś wrzucic... także jak się uda to będę opisywał step by step co zrobiłem ;-)
    a nie możesz tego przerobić np do divixa? i zapodać na rapida
    dobry sprzęt jeszcze lepszy fotograf tylko tyle potrzeba
    "galeria zdjęć artystycznych" www.bandit.digart.pl

Domyślnie

Kontrast, buraczany nos i ...brak detali, nie sa wyznacznikiem obrobki Dragana.
    Probujcie dalej... chba nie widzieliscie zeszlorocznej kampanii reklamowej Converse.
    ║ 50D i 30D + graty ║

Pełne uzależnienie Awatar Goomis
    Miasto
    Bydgoszcz

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez Przemek Białek Zobacz posta
    a nie możesz tego przerobić np do divixa? i zapodać na rapida
    Chodzi o to, że na tej płytce są tutoriale i ona ma startup i menu jak płyta dvd z filmem a nie ma też na niej normalnie plików video. Ja się nie znam na obróbce video nic a nic także nawet jak by mi się udało to zgrac do avi to bym tego nie umiał pociąc. Poza tym czy aby przypadkiem żeby wsadzic cos na rapida to nie trzeba miec tam konta?

P.S. Wydumałem coś takiego, czy może jest jakiś darmowy programik jak fraps do gier co rejestruje to co sie wyświetla na monitorze(tak chyba z resztą te wszystkie tutki powstają?) Wtedy by pozostał tylko problem umieszczenia w necie.
    5DmkIII + S14/2.8 + C35/1.4LmkII + C85/1.2LmkII + C70-200/2.8L + 600EX-RT & 580EXII + Think Tanki (Retro30, Shapeshifter, Skin Set v2) + NEC EA274WMi + Sandisk

Miasto
    Bydgoszcz

Domyślnie

Ok Pobawiłem się fotką z ostatniej sesji z kumplem i efekt jest wystarczający i wyraźny a uzyskanie go trwa dosłownie 10min. (Jedyne co w moim akurat przykładzie mi się średnio podoba to to, że biceps po prawej wyszedł taki "kwadratowy" :-P)
    Przed:
    Po:
    1) Kopiujemy warstwę i sutawiamy na niej shadows/highlihts na ok -80-100%(jeżeli jest dużo ciemnych partii to raczej niżej bo wyłażą szumy które potem są lekko widoczne
    2) Dodajemy nowa warstwę dopasowania (takie przekroślone po skosie kólko czarno-białe) - channel mixer. Najpierw zostawiamy bez zmian i zmieniamy mieszanie na overlay. Teraz wchodzimy do tego channela i:
    a) wstawiamy zanzaczenie przy monochrome
    b) czerwony suwak w lewo (-30%-50%)
    c) zielony suwak w prawo (+150%- +180%)
    3) Kolejna warstwa dopasowania tym razem hue/saturation. Ustawiamy zaznaczenie przy colorize. Saturation na 50 a hue w lewo na taki pomarńowo/sepiowy Na koniec ustawiamy opcję mieszania na soft light
    4) Kolejna warstwa dopasowania hue/saturation i zmniejszamy saturation do ok -60 (koleś mówi żeby zrobic drugą warstwę bo efekt jest inny niż byśmy to zrobili na tej poprzedniej)
    ew. 5) Dajemy USM na tej kopii warstwy.(ja nie dodałem)
    dla mojego przykładu 6) Dodałem taką jakby "winietę" poprostu używając narzędzia burn/midtones/eks.20% na kopii warstwy.

Podane parametry są domyślne najlepiej jeszcze wszystko po poprawiac na samym końcu i pojeździc suwaczkami obesrwując zmianę całego efektu ;-)

P.S. postaram się jutro coś zrobic na portrecie a nie na całej sylwetce.
    5DmkIII + S14/2.8 + C35/1.4LmkII + C85/1.2LmkII + C70-200/2.8L + 600EX-RT & 580EXII + Think Tanki (Retro30, Shapeshifter, Skin Set v2) + NEC EA274WMi + Sandisk

Uzależniony Awatar VanMurder

Domyślnie

nie chcę być super upierdliwy ale krosty na klacie i brzuchu modela to mógłbyś wystemplować

Bywalec Awatar CFR
    Miasto
    lazurowe wybrzeze

Domyślnie

Faktycznie te krosty rzucaja sie troche w oczy, no ale moze to efekt zamierzony ... taki naturalizm

PZDR

Uzależniony Awatar Przemek Białek
    Miasto
    Świnoujście

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez VanMurder Zobacz posta
    nie chcę być super upierdliwy ale krosty na klacie i brzuchu modela to mógłbyś wystemplować

hehe krosty są bardzo męskie dają dwie oznaki albo dojrzewanie albo
    dawkowanie super środka zza wschodniej granicy Metanadrostelon - zw.
    Meteanbolem)
    !!! Łączenie podwójnego wpisu !!!
    Cytat Zamieszczone przez Obiektyw Zobacz posta
    Kontrast, buraczany nos i ...brak detali, nie sa wyznacznikiem obrobki Dragana.
    Probujcie dalej... chba nie widzieliscie zeszlorocznej kampanii reklamowej Converse.
    drogi obiektywie fotka pod dragana jest specjalnie przez niego robiona to jest zdjęcie z domówki, tak więc twoje porównanie nie jest odpowiednie...
    Ostatnio edytowane przez Przemek Białek ; 12-03-2008 o 11:20 Powód: Automerged Doublepost
    dobry sprzęt jeszcze lepszy fotograf tylko tyle potrzeba
    "galeria zdjęć artystycznych" www.bandit.digart.pl

Miasto
    Bydgoszcz

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez VanMurder Zobacz posta
    Wczoraj o 2 w nocy już mi się nie chciało :-P Ale fakt, że zamierzałem to zrobic ;-) Fota jest wstawiona tylko dla zobrazowania efektu ;-)
    !!! Łączenie podwójnego wpisu !!!
    EDIT: usunąłem ale popsułem trochę światłocień pod pępkiem :/ :
    Ostatnio edytowane przez Goomis ; 12-03-2008 o 13:11 Powód: Automerged Doublepost

Coś już napisał Awatar pawelpaciorek

Domyślnie

heh, wiele się tutaj można od Was nauczyć
    popróbowałem i ja, poddaje się ocenie

Początki nałogu Awatar Sempoo
    Miasto
    Warszawa

Domyślnie

No, trochę przesmażacie te foty, panowie.
    60D | 50 1.8 II | kit 18-55 + Tamron 70-300 | moje foty

Strona 11 z 12 PierwszyPierwszy ... 9101112 OstatniOstatni

Uprawnienia umieszczania postów