Pokaż wyniki od 1 do 10 z 95

Wątek: Foto-Tronik - opinie

Mieszany widok

Początki nałogu

Domyślnie

Ludzie po co sie pchacie z byle czym na Zytnia badz do Foto_tronika ? Niektore naprawy zrobia wam inne serwisy.
    Gwarancja albo kalibracja to co innego, bo czasem potrzebny sprzet albo czesci, a to nie kazdy serwis ma.
    Zytnia jest tak droga, ze samo wejscie juz kosztuje :-)
    Znajomemu wycenili niedawno naprawe lampy 420 na 800zeta :-)

zło konieczne Awatar Vitez
    Miasto
    Warszawa

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez Fotos Zobacz posta
    Ludzie po co sie pchacie z byle czym na Zytnia badz do Foto_tronika ? Niektore naprawy zrobia wam inne serwisy.
    Zaproponuj...

Początki nałogu

Domyślnie

Zawsze mozna probowac u P. Bienka, u P. Bykowskiego, na Armi Ludowej. Na Tamka tez mozna ale ja nie polecam :-)
    Obiektywy, a zwlaszcza uszkodzenia mechaniczne mozna tez na Lewartowskiego. Adresy latwo znalezc chocby w Panoramie Firm.
    Oczywiscie wszystkie usterki zwiazane z koniecznoscia wymiany elementow moga byc problematyczne, ale spytac nie zaszkodzi. Nikt chyba nie podejmie sie za to kalibracji, ze wzgledu na brak przyrzadow, ale np. "przebieg" mozna sprawdzic.
    Ostatnio widzialem tez, ze Magma podejmuje sie napraw EOSow, ale co moga jeszcze nie wiem :-)
    Z cyfra jest zapewne znacznie gorzej niz z analogami, w koncu co mozna naprawic w elektornice ? To troche jak naprawa plyty glownej w PC - polega na wymianie na nowa :-)

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez Vitez Zobacz posta
    Zaproponuj...
    Nowa firma Tech-foto na Puławskiej - http://www.tech-foto.pl. Mi zrobili bardzo szybko i tanio. Wielki pozytyw. Natknęłam się też na techfoto.pl ale to jest nieuczciwy chwyt Foto-Tronika. Nazwali w ten sposób dział swojej firmy. Czy to jest zgodne z prawem? Podkradają tamtym klientów. Nie pochwalam:

Dopiero zaczyna

Domyślnie moje doświadczenia z foto-tronik

Osobiście nie polacam tego serwisu. Spotkałem się z tą firmą na targach foto w Łodzi i zagadnąlem na temat zepsutego w moim apracie spustu migawki. Powiedzieli mi że to typowa ustka w moim modelu i wymiana nie stanowi większysz komplikacji. Postanowiłem reanimować moją 300 tkę bo chociaż jest niewiele warta to czasem mi się przydaje. Na targach dowidziałem się iż taka usługa u nich kosztuje 180 zł. Wziąłem kuponik promocyjny, aby nie zapomnieć nazwy i będąc w stolicy okazyjnie , zostawiłem aprat. Pierwszy zgrzyt przy ladzie dowiedziałem się że taka usługa kosztuje u nich ponad 340. Coś tu nie gra tym bardziej że ten aprat pewnie nie jest wart wiele więcej. Mówię więc pani żę rozmawiałem z technikiem i powiedział mi co innego. Wykonała tajemniczy telefon i technik potwierdził. Aparat został odebrany po jakimś czasie przez znajmego . Właczyłem go okazuje sie jak nie działał tak nie działa nadal. Zadzwoniem z reklamacją, że nie działa . Odpowiedzieli żeby przysłać. Wysłałem i napisałem maila iż wysylam do rekamacji. Dzwonie po 10 dniach okazało się żę wcale się aparatem nie zajęli bo nie skojarzyli przesyłki z mailem, bo kto inny odbiera pocztę a kto inny przesyłki. Myśleli że aparat jest wsłany do wyceny. Bez komentarza. Po kolenym tygodniu naprawili. Napisano mi w odpowiedzi iż uznają reklamację. Popstrykałem trochę zdjęć i po jakimś czasie te same objawy. Wyslałem go ponad 2 tygonie temu i na razie cisza. Tym razem napisałem na kartce co i jak razem z Apatem. Dostałem odowiedź iż zostal przyjęty do napawy. Zadzonię jutro i spytam czy naprawili. Najgorsze jest to że cały czas placę za usługę kurierską 43 zł. Co nie jest mało jak wysyła sie sprzęt kilka razy. Przy tym żenująca obsługa po drugiej stronie słuchawki. Zadzwoniłem do Infolinii Canon Polska a Pan odpowiedział mi grzeczne, żę oni działają w jednej drużynie i nie mają zamiaru nic z tym robić. Serwis ma autryzację a ja mam prawo do reklamacji uslugi gwarancji itp. Tak jak by powiedział mi że ma mnie w dupie i tyle. Nie ma co sobie psuć nerwów z tym serwisem i tracić czasu .Takie jest moje subiektywne zdanie . Zdecydownie nie polecam, chociaż wyboru nie ma zbyt wielkiego. Następnym razem, jeśli zostanę przy Canonie to sprzęt pojedzie do Berlina.

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez gangsterka1 Zobacz posta
    Nowa firma Tech-foto na Puławskiej - http://www.tech-foto.pl. Mi zrobili bardzo szybko i tanio. Wielki pozytyw. Natknęłam się też na techfoto.pl ale to jest nieuczciwy chwyt Foto-Tronika. Nazwali w ten sposób dział swojej firmy. Czy to jest zgodne z prawem? Podkradają tamtym klientów. Nie pochwalam:
    Witam Forumowiczów. Niestety jestem zmuszony napisać kilka słów w sprawie Tech-foto. Nie muszę chyba komentować, że powyższa wiadomość jest napisana przez pracownika Tech-foto - każdy to widzi - nowy user, reklama serwisu i antyreklama konkurencji - typowe. Czuję się jednak w obowiązku ostrzec użytkowników Canon'ów oraz innych marek przed Tech-foto - firmą nieautoryzowaną - serwis jest własnością siostry byłego, zwolnionego niedawno dyscyplinarnie za kradzież pracownika Foto-tronik'a - Dominika G. który okradł firmę, został złapany na gorącym uczynku i po zgłoszeniu całej sprawy na Policji, obecnie sprawą zajmuje się Prokuratura. Tak - piszę to z całą odpowiedzialnością - Ostrzegam więc przed Tech-foto. Jak widać bezczelność ich pracowników nie zna granic - żeby się wybić oczerniają Foto-tronik'a pisząc o nieuczciwości z nazwą Tech-foto - to także stary pomysł naszego serwisu - pan. Dominik G. oprócz kradzieży narządzi i części do aparatów, użył także nazwy działu naszej firmy stosując ją jako nazwę swojej firmy - Tech-foto. W międzyczasie próbował także zastraszyć zarząd Foto-tronik'a nasyłając bandytę i próbując wyłudzić pieniądze. Przykre, ale prawdziwe - zaznaczam, że piszę ta informację z całą odpowiedzialnością - nie jako czcze pomawianie firmy Tech-foto lecz jako ostrzeżenie dla Forumowiczów.
    Życzę udanych zdjęć i aby złodzieje trzymali się z dala od Państwa sprzętu.

z poważaniem

Michał Zawadzki
    Prezes Foto-tronik

Dopiero zaczyna

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez Foto-tronik Zobacz posta
    Witam Forumowiczów. Niestety jestem zmuszony napisać kilka słów w sprawie Tech-foto. Nie muszę chyba komentować, że powyższa wiadomość jest napisana przez pracownika Tech-foto - każdy to widzi - nowy user, reklama serwisu i antyreklama konkurencji - typowe. Czuję się jednak w obowiązku ostrzec użytkowników Canon'ów oraz innych marek przed Tech-foto - firmą nieautoryzowaną - serwis jest własnością siostry byłego, zwolnionego niedawno dyscyplinarnie za kradzież pracownika Foto-tronik'a - Dominika G. który okradł firmę, został złapany na gorącym uczynku i po zgłoszeniu całej sprawy na Policji, obecnie sprawą zajmuje się Prokuratura. Tak - piszę to z całą odpowiedzialnością - Ostrzegam więc przed Tech-foto. Jak widać bezczelność ich pracowników nie zna granic - żeby się wybić oczerniają Foto-tronik'a pisząc o nieuczciwości z nazwą Tech-foto - to także stary pomysł naszego serwisu - pan. Dominik G. oprócz kradzieży narządzi i części do aparatów, użył także nazwy działu naszej firmy stosując ją jako nazwę swojej firmy - Tech-foto. W międzyczasie próbował także zastraszyć zarząd Foto-tronik'a nasyłając bandytę i próbując wyłudzić pieniądze. Przykre, ale prawdziwe - zaznaczam, że piszę ta informację z całą odpowiedzialnością - nie jako czcze pomawianie firmy Tech-foto lecz jako ostrzeżenie dla Forumowiczów.
    Życzę udanych zdjęć i aby złodzieje trzymali się z dala od Państwa sprzętu.

z poważaniem

Michał Zawadzki
    Prezes Foto-tronik
    No z tym poważaniem to bym nie przesadzał, wywlekając takie brudy. I jeszcze zaznacza, że pisze to "z całą odpowiedzialnością". Coś takiego to chyba nawet na Żytniej nie mogłoby się zdarzyć... A w maglu - i owszem! Żurawia, to kolejna po Żytniej ulica w Warszawie, którą będę omijał gdy będę miał aparat przy sobie.

Pozdrawiam, (ale nie Pana Prezesa!)
    Dunhil
    Ostatnio edytowane przez dunhil ; 07-05-2009 o 21:02

Domyślnie

[QUOTE=Foto-tronik;568195]Witam Forumowiczów. Niestety jestem zmuszony napisać kilka słów w sprawie Tech-foto. Nie muszę chyba komentować, że powyższa wiadomość jest napisana przez pracownika Tech-foto - każdy to widzi - nowy user, reklama serwisu i antyreklama konkurencji - typowe.

Nie jest pracownikiem tej firmy, pracuję w administracji publicznej i nie wiem na jakiej podstawie Pan wyciągnął takie wnioski, post faktycznie jeden ponieważ jestem początkującym użytkownikiem i amatorem w fotografii.
    Na firmę Techfoto (pisane razem) natknęłam się przypadkiem wpisując nazwę Tech-Foto w google - klikając w link trafiłam na stronę FotoTronika i bardzo mnie to zdziwiło bo kiedyś mieszkałam obok siedziby tej firmy i żadnego szyldu Foto Tronika tam nie widziałam, pracownica serwisu potwierdziła to że są to 2 zupełnie inne firmy.

Zanim Pan zacznie wypisywać coś wyssane z palca o kimś to proszę najpierw się upewnić czy to prawda!

p.s. z usług firmy Tech-Foto korzystałam dwukrotnie i jak najbardziej polecam!

Bywalec
    Miasto
    wlkp.

Domyślnie

Moja sprawa też się już zakończyła, trwała około 5-6 miesięcy (naprawa obiektywu i czyszczenie).
    Obiektyw odsyłałem 3 czy 4 razy już nie pamiętam.
    Pisałem chyba 6 maili. W międzyczasie zmieniła się firma komputerowa, która przyjmowała i odsyłała sprzęt w moim regionie.
    Po moich tłumaczeniach i mailach w końcu zrozumieli, że wycena i moja zgoda była na całą naprawę, a nie częściową tak jak została wykonana usługa.
    Skończyło się tak, że obiektyw naprawiony ale nie wyczyszczony - naprawa częściowa, trafił do mnie i po około miesiącu zwrócili mi w ramach zgłoszonej reklamacji cały koszt, płaciłem tylko 1 raz za przesyłkę.
    Całe szczęście, że ten obiektyw nie był mi, aż tak potrzebny.
    Może mój przypadek jest 1 na 1000 i rzeczywiście miałem pecha, ale ja już mimo mojego pecha nie skorzystam z usług omawianej firmy.
    6D|5D+BG-E4|7D|40D+BG-E2|S14 f2.8 EX HSM|C 24L MkI|35L|C 50 f1.4|C 85 f1.8|C 100 f2.8 USM Macro|C 24-70 f2.8 L|C 70-200 f2.8 L IS|C 100-400 IS L|T 17-50|S 10-20 f4-5.6|C 18-200IS|C 580EXII|C 580EX i tyle...

Dopiero zaczyna

Domyślnie

W moim przypadku Tech-Foto dało d... wysłałem im S2 IS na wymianę migawki i wrocił z niedziałającymi przyciskami Menu i Display.
    Czas naprawy 10 dni.
    Odesłałem i zobaczę co dalej.

Rafał

Uprawnienia umieszczania postów