Cytat Zamieszczone przez mmsza
To ja jako kompletny żółtek w fotografowaniu powiem tak:
Kupiłem 300D i jetem tego świadomy, że jest to najtańszy i najsłabszy dSLR na rynku. Możliwości 300D i tak są i pewnie będą dla mnie nie do opanowania (taki ze mnie pstrykacz ). Niemniej przy wszystkich zakupach kieruję się zasadą porównania jakość/cena. Na konkursy swoich wypocin nie będę wystawiał, chcę głównie aby moje dzieci w przyszłości miały co oglądać, wspominać i prześledzić każdy etap swojego życia. Nie zabierałem, nie zabieram i nie będę zabierał głosu w dyskusjach typu "co lepsiejsze" bo się nie znam i znam swoje miejsce na ziemi.

Ciężko mi odróżnić jakość Sigmy 18-125 od L
Przeskakują do innego tematu - wywalam 80% tego co napstrykam bo są do d..., nieostre, poruszone itd... ale pstrykam bo lubię pstrykać
Czekam cierpliwie - może z czasem zacznie mi coś wychodzić

BTW jeśli ktoś z Warszawy by miał ochotę KIEDYŚ w plenerze jakąś godzinkę wspólnie ze mną spędzić i pokazać techniczne możliwości dSLRa i udzielić paru porad będę dozgonnie wdzięczny
No i git podejście. Ja zrobiłem jak pospolity "kretyn" , bo pewnie tak nazwała by to większość ludków, kuiłem 300D w pierwszy dzień jak się pojawił w polsce :> cena i tak była niższa (dużo niższa) niż innych lustrzanek. testów było mało i nie miałem go jak porównać. Można powiedzieć że złapałem się na haczyk marketingowy, ale i tak nie zmieniam na razie bo moje zadowolenie w tego body wzrasta z każdym nowym zdjęciem. Wiele uzytkowników skarży się na back lub front focusa przy L-kach, ja tego nie zauważyłem. Ale nie o tym chciałem. Najbardziej śmieszy mnie wyrażanie opini na temat innych sprzętów (przykładowo gdybym wyrażał się o D70) i innych marek na podstawie opini zaciągniętych tylko i wyłącznie z prasy czy nawet testów zamieszczonych w necie. Jeśłi czegoś nie mam w ręce nie wypowiadam się na ten temat bo opinia innych zawsze będzie tylko i wyłącznie ich opinią (co wcale nie znaczy że błędną).
Czy to było na temat ??

Pozdrawiam