Strona 5 z 6 PierwszyPierwszy ... 3456 OstatniOstatni
Pokaż wyniki od 41 do 50 z 60

Wątek: Warszawa opuszczone (?)

Domyślnie

a tak serio.... duze grupy nie sa dobre na takie wyprawy :/
    a) klimat sie robi dziwny (jak ta japonska wycieczka)
    b) ludzie sobie nawzajem w kadr wlaza
    c) grupa jest "silnie" zauwazalna

jest tez plus.... ludzie z drugiej strony barykady maja faje podejscie ... wlasnie jak do jakiejs formy wycieczki....

gdy ostatnio bylem na plenerku w okolicach Poznania (Wats0n wie o czm mowa) jeden z ludzi ktowy mial nam zalatwic wejscie do srodka budynku walnal tekst w stylu.....

"no w sumie nie mozna ale skoro przyjechaliscie z tak daleka...."

a tam byli sami ludzie z okolicy :P
    Canon | Tamron | Velbon | Kingston | no i Sigma
    Opuszczone & fotografia & fotomodelki

avantgarde
    Guest

Domyślnie

Bylem dwa razy.

Zdjecia opublikowalem na digarcie:

http://www.digart.pl/praca/1181984/IMG_9861jpg.html
    http://www.digart.pl/praca/1197268/mdma.html
    http://www.digart.pl/praca/1186160/IMG_0001jpg.html

Naprawde warto. Uwazajcie na igly po cpunach, na kamery i ochrone.
    !!! Łączenie podwójnego wpisu !!!
    Cytat Zamieszczone przez izewa Zobacz posta
    Gary, niestety zrozumieliśmy, ale właśnie o to chodzi...mur samemu ciężko przeskoczyć
    No to wezcie sobie drabine, boze co za dzieciniada.
    Nikt was ot tak nie wpusci na teren chroniony, nie ludzcie sie. Uwazajcie na psa, bo czasami tam podobno drepta nocami.
    Jak juz chcecie sie demaskowac, to zrzuccie sie dla 'majstrow' na literka czystej. Pozatym nie ma takiej opcji zeby weszlo 13 osob, ktorys z was sie zabije spadajac z 30 metrow w dol i kto za to odpowie? Nie badzcie naiwni.
    http://www.digart.pl/praca/1179668/skaczesz!.html
    Ostatnio edytowane przez avantgarde ; 02-11-2007 o 14:19 Powód: Automerged Doublepost

Domyślnie

no i mamy profiesionaliste :P

Cytat Zamieszczone przez avantgarde Zobacz posta
    chyba nie zalapales....

ludzie chca sie dobrze bawic robiac foty w klimatycznych miejscach a nie udowadniac ze udalo im sie wejsc tam gdzie nie wolno....

chyba pomyliles forum....

avantgarde
    Guest

Domyślnie

fotograf musi byc psychologiem
    fotograf musi byc alpinista

jezeli wszystko by przychodzilo latwo, to czy bylby sens to robic? jaka bysmy mieli z tego saytsfakcje? wiekszosc rzeczy w zyciu by nas juz nie cieszylo, ja tylko cie naprowadzilem na wlasciwa droge, obrocilem troche post w zart, ale jezeli 1,7 metrowy walacy sie betonowy murek z dziurami to dla ciebie klopot to wez sobie drabinke - to zupelnie serio pisalem. Pozdrawiam, no offence.
    Cytat Zamieszczone przez canli Zobacz posta
    ludzie chca sie dobrze bawic robiac foty w klimatycznych miejscach a nie udowadniac ze udalo im sie wejsc tam gdzie nie wolno....
    Ja sadze, ze ten obiekt jest tez dlatego chroniony, zeby ludzie tam nie przychodzili z zamiarem targniecia na swoje zycie, bo to bardzo piekna smierc leciec w nocy z takich schodkow w zupelnej ciszy, sam bym to rozwazal gdybym szukal miejsca. Pozdrawiam wszystkich niedoszlych..
    Ostatnio edytowane przez avantgarde ; 03-11-2007 o 11:02 Powód: Automerged Doublepost

Coś już napisał
    Miasto
    Warszawa

Domyślnie

Hej troche poczucia humoru!

a poważnie to wszystko jest kwestia podejscia...oczywiscie mozna przeskoczyc mur i ryzykowac, mając później satysfakcję, że zrobiło się coś niesamowicie trudnego...można tez podejść do miłego Pana, porozmawiać, zapytać i uzyskać odpowiedź, że można wejść tylko trzeba zadzwonić do właściciela, ale już nieraz zdażyło się, że wpuszczali ludzi...co więcej Pan był na tyle miły, że pokazał co można sfotografować
    Telefon do właściciela mam, zadzwonie w poniedziałek i postaram się załatwic zgodę na wejście, problem jest taki, że rzeczywiście 13 osób to za dużo - żebyśmy sobie nie wchodzili w kadr to max. 5 osób, postaram się więc załatwić opcję wejścia na trzy tury - może się uda...
    A fotki które dziś zrobiliśmy wkrótce umieszczę bo teraz musze niestety iść do pracy, ale jedno mogę Wam powiedzieć - jest niesamowity klimat, zakochacie się w tym miejscu!!!
    7D + kilka szkieł i dużo chęci ;-)

Bywalec
    Miasto
    Warszawa

Domyślnie

Nikt was ot tak nie wpusci na teren chroniony, nie ludzcie sie.
    Kolego trochę więcej wiary. Z ludźmi naprawdę można się dogadać. 8) Trzeba mieć tylko odrobinę talentu do negocjacji – tu ukłony dla izewy .
    Zawsze lepiej najpierw spróbować „po dobroci” niż oglądać się za siebie przy foceniu żeby nie zaliczyć czymś po głowie. Jak się nie zgodzi to dopiero wtedy zacząć zabawę w podchody. :wink:
    (Łatwo mi się to pisało bo Iza „brudną robotę” załatwiła sama. Osobiście już po drugim „nie” miałem ochotę ... )

Domyślnie

...można tez podejść do miłego Pana, porozmawiać, zapytać i uzyskać odpowiedź, że można wejść tylko trzeba zadzwonić do właściciela, ale już nieraz zdażyło się, że wpuszczali ludzi...co więcej Pan był na tyle miły, że pokazał co można sfotografować
    Ostatnio na jakiejsc wiosce zauwazylem stary niszczejacy mlyn na terenie jakiegos bylego pegeeru. Ciec z psem oczywiscie wszystkiego pilnowal....

moglem oczywiscie wlazic tylem przez plot i udawac nie wiadomo kogo ale po prostu podszedlem do ciecia powiedzialem o co chodzi... obszedl ze mna caly teren opowiedzial co w ktorym budynku bylo... zaprosil na powtorke.... i co najwaznejsze dal kontakt do jakiegos miejscowego pasjonata ktory zna wszelkie okoliczne mniej lub badziej zabytkowe miejsca.... powiedzial tez ze teraz obiekt jest zamkniety na cztery spusty ale moge wpasc w istopadzie bo wtedy bedzie kierownik i moze da sie zalatwic wejscie do srodka zeby maszyny pofocic....

czasami sie oplaca po ludzku.... a jak sie nie uda to wtedy zawsze mozna nielegalnie

Coś już napisał
    Miasto
    Warszawa

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez Arjast Zobacz posta
    Kolego trochę więcej wiary. Z ludźmi naprawdę można się dogadać. 8) Trzeba mieć tylko odrobinę talentu do negocjacji – tu ukłony dla izewy .
    Zawsze lepiej najpierw spróbować „po dobroci” niż oglądać się za siebie przy foceniu żeby nie zaliczyć czymś po głowie. Jak się nie zgodzi to dopiero wtedy zacząć zabawę w podchody. :wink:
    (Łatwo mi się to pisało bo Iza „brudną robotę” załatwiła sama. Osobiście już po drugim „nie” miałem ochotę ... )

Ej noooooooooooo i się zawstydziłam
    Dzięki za pochwałę, ale było mi łatwiej w Twoim towarzystwie, miałeś jednak spory, choć cichy, udział w tych pertraktacjach ;-)

A poważnie to myslę, że zawsze warto spróbować najpierw negocjacji;-)
    Cytat Zamieszczone przez canli Zobacz posta
    Ostatnio na jakiejsc wiosce zauwazylem stary niszczejacy mlyn na terenie jakiegos bylego pegeeru. Ciec z psem oczywiscie wszystkiego pilnowal....

moglem oczywiscie wlazic tylem przez plot i udawac nie wiadomo kogo ale po prostu podszedlem do ciecia powiedzialem o co chodzi... obszedl ze mna caly teren opowiedzial co w ktorym budynku bylo... zaprosil na powtorke.... i co najwaznejsze dal kontakt do jakiegos miejscowego pasjonata ktory zna wszelkie okoliczne mniej lub badziej zabytkowe miejsca.... powiedzial tez ze teraz obiekt jest zamkniety na cztery spusty ale moge wpasc w istopadzie bo wtedy bedzie kierownik i moze da sie zalatwic wejscie do srodka zeby maszyny pofocic....

czasami sie oplaca po ludzku.... a jak sie nie uda to wtedy zawsze mozna nielegalnie
    Potwierdzam całą moja wiarą w moc negocjacji i w konieczność traktowania innych ludzi tak jakbyśmy chcieli żeby nas traktowano...

I chciałabym zauważyć, że już listopad - to kiedy jedziemy do młynu? ;-)
    Ostatnio edytowane przez izewa ; 03-11-2007 o 17:36 Powód: Automerged Doublepost

Domyślnie

I chciałabym zauważyć, że już listopad - to kiedy jedziemy do młynu? ;-)
    Najpierw to ja musze obrobic fotki z tamtego wypadu, caly czas leza nieruszone i czekaja na lepsze czasy... wtedy sami ocenicie co wart ten obiekt

Coś już napisał
    Miasto
    Warszawa

Domyślnie

Poniżej obiecane fotki z wizji lokalnej; to moje spojrzenie na ten budynek, ciekawe jakie będzie Wasze

Strona 5 z 6 PierwszyPierwszy ... 3456 OstatniOstatni

Uprawnienia umieszczania postów