Hej troche poczucia humoru!
a poważnie to wszystko jest kwestia podejscia...oczywiscie mozna przeskoczyc mur i ryzykowac, mając później satysfakcję, że zrobiło się coś niesamowicie trudnego...można tez podejść do miłego Pana, porozmawiać, zapytać i uzyskać odpowiedź, że można wejść tylko trzeba zadzwonić do właściciela, ale już nieraz zdażyło się, że wpuszczali ludzi...co więcej Pan był na tyle miły, że pokazał co można sfotografować
Telefon do właściciela mam, zadzwonie w poniedziałek i postaram się załatwic zgodę na wejście, problem jest taki, że rzeczywiście 13 osób to za dużo - żebyśmy sobie nie wchodzili w kadr to max. 5 osób, postaram się więc załatwić opcję wejścia na trzy tury - może się uda...
A fotki które dziś zrobiliśmy wkrótce umieszczę bo teraz musze niestety iść do pracy, ale jedno mogę Wam powiedzieć - jest niesamowity klimat, zakochacie się w tym miejscu!!!
7D + kilka szkieł i dużo chęci ;-)
Kolego trochę więcej wiary. Z ludźmi naprawdę można się dogadać. 8) Trzeba mieć tylko odrobinę talentu do negocjacji – tu ukłony dla izewy .
Zawsze lepiej najpierw spróbować „po dobroci” niż oglądać się za siebie przy foceniu żeby nie zaliczyć czymś po głowie. Jak się nie zgodzi to dopiero wtedy zacząć zabawę w podchody. :wink:
(Łatwo mi się to pisało bo Iza „brudną robotę” załatwiła sama. Osobiście już po drugim „nie” miałem ochotę ...)
Fajnie to wygląda, ja też bym się pisał![]()
Potwierdzam - kiedyś te zbiorniki należały do gazowni, teraz jest to teren prywatny. Podobnież myśli się o przebudowie jednego z nich na lofty.
będę pilnie obserwował wątek, chętnie bym się tam przeszedł.
--
"Podchodź do tematu fotografowanego miękko, na czubkach polców. Ręka w aksamitnej rękawiczce, oko jastrzębia..."
Fajnie, że są chętni...powiem szczerze jeśli chodzi o załatwianie formalności związanych z pozwoleniem na wejscie to ja jestem zielona...ale wstępnie byłam już umówiona z kolegą (niestety zmarł) i on trochę sprawdzał, wiem że są dwa budynki obok siebie, jednak ten jeden jest w miarę dostępny, na części tego terenu są jakieś magazyny czy coś takiego i to jest ponoć wynajmowane, stoi tam miły Pan Ochroniarz i generalnie można z nim porozmawiać na temat załatwienia formalności na wejście...miałam jednak nadzieje, że ktoś może już szczegółowiej przerabiał ten temat...no i dalej podtrzymuje, że wybrałabym się tam raczej w większym składzie, coby raźniej było
Jesli w najbliższej przyszłości nie znajdziemy nikogo kto ma dokładniejsze informację, to spróbuję to załatwić sama a później dogadamy wspólnie jakiś termin focenia![]()
Ostatnio edytowane przez izewa ; 29-10-2007 o 22:44
7D + kilka szkieł i dużo chęci ;-)
zapoytajcie garego www.sebastianmalachowski.pl w blogu ma super foty z tego miejsca![]()
jak bedzie organizowana wycieczka to wpiszcie mnie chetnie sie przejde tam![]()
jak kto szuka innych fajnych miejsc to zapraszam do swojego bloga w dzial "krajobrazy"
ja tez bym chetnie tam wyskoczyl.
Dajcie znac jak bedziecie cos organizowac :-)