Ok tylko który sklep pozwoli mi na to,by robić sobie fotki ich sprzętem?
Doskonale wiem i gdybym miał możliwość wziąść oba na jeden dzień do domu to pewnie nie miał bym wątpliwości ale nikt na takie coś nie pójdzie więc trzeba kupować w ciemno ;(
Ok tylko który sklep pozwoli mi na to,by robić sobie fotki ich sprzętem?
Doskonale wiem i gdybym miał możliwość wziąść oba na jeden dzień do domu to pewnie nie miał bym wątpliwości ale nikt na takie coś nie pójdzie więc trzeba kupować w ciemno ;(
W sklepie "dla idiotów- MM" kiedyś mi pozwolili
tyle że włożyłem swoja kartę i wywołałem u nich.
!!! Łączenie podwójnego wpisu !!!
Bezbarwna taśma na przyciski - czarna na napisy. Tylko dobrej jakości bo kiepskie to albo na mrozie albo w słońcu sie odklejają
Sprawdzone w terenie.
Ostatnio edytowane przez fotna ; 29-10-2007 o 11:49 Powód: Automerged Doublepost
ja powiem tak .
Zobacz w swoich zbiorach na jakich zoomach robisz zdjęcia . Miałeś a80 czyli zoom 3x.
Nie wiem jak się to przelicza w lustrach jako że jeszcze nie mam (ale już w planach jest 30D lub 40D w zależności od kasy) ale z kitem masz zoom chyba coś około 2x. (po cropie)
W tym g9 masz 6x zoom . mówiłeś że a80 Ci nie starcza - i tu właśnie esencja -> z jakiego powodu Ci nie starcza ??
-Jeśli chcesz mieć większy zoom to tylko g9, bo w 400D to już musisz wydać min 800 zł na obiektyw tele(70-300 sigma dg apo[z tańszych , i akceptowalnych optycznie obiektywów] )
- ilość "piksli" . 400D może ma mniej ale za to te pikselki są "lepsze"
- co do wyglądu to rozumiem ten ból,w tym miejscu 400D wygrywa
- zdjęcia w gorszych warunkach (czyli większe ISO ) to 400D (choć nie miałem g9 więc nie wiem jak się sprawuje w takich warunkach , może i będzie akceptowanle na niezbyt wysokie wymagania)
Żeby rozjaśnić Ci jeszcze kwestię góry.
Skoro chcesz w góry to przyda się szeroki kąt.
Niestety w G9 zaczyna się od 35mm a wg mnie i to nie
W 400d czy innych modelach właściwie od 28mm
Mordo Ty moja !
"Jestem grafikiem komp. więc najważniejsza jest dla mnie estetyka zdjęcia,ostrość i głębia ostrości,kontrast(chyba najbardziej-zachwycają mnie HDR-y) a więc generalnie jakość zdjęcia.Siedzenie przy obróbce zdjęć to dla mnie chyba większa frajda od fotografowania a ile naprawdę jest frajdy gdy zdjęcie jest dobrej jakości wiecie sami i o takie mi właśnie coś chodzi więc chyba jednak g9 ?"
jeśli dobra jakość, ostrość, GO i obróbka to jednak lustro
Kompakt to nie ta matryca, nie ta jakość, nie ta GO.....
"Cóż piękniejszego nad niebo, które ogarnia wszystko, co piękne."
Mikołaj Kopernik