Strona 10 z 14 PierwszyPierwszy ... 89101112 ... OstatniOstatni
Pokaż wyniki od 91 do 100 z 132

Wątek: Statywy Slik - opinie

Dopiero zaczyna

Domyślnie

Mam głowicę benro KJ-2, świetna rzecz, nic tego nie ruszy, po zamianie z manfrotki 029 poczułem tylko... ulgę, waga, wykonanie, udźwig, stabilność, kultura pracy...wzorcowa, mam ją ze starym 055 manfrotto i mogę tylko polecić...
    Regulamin pkt 8.

Pełne uzależnienie
    Miasto
    Śląsk

Domyślnie

nex, napisz prosze pare slow o tej glowicy.. ona ma 2 pokretla z czego jak rozumiem jedno jest do kontrolowania obrotu w poziomie a drugie do regulacji oporu?? z jakim sprzetem jej uzywasz?? jak bys okreslil jej plynnosc i kulture pracy?? czegos Ci w niej brakuje?? jakies uwagi?? o tych glowicach jest tak malo inf. w internecie ze bede wdzieczny za kazda uwage w tym temacie :-)

ja juz na 100% jestem zdecydowany na benro tylko wacham sie miedzy gh-2 (ma byc dostepna od stycznia) a wlasnie kj-2 (ponoc najlepsza z kilku serii kulowych glowic benro) uzupelniona o sidekick gh-a (tak to wyglada na zywo - http://www.benro.cn/ENbenro/AA_ProductShow.asp?ID=250 )

nie znam jeszcze ceny gh-2 (podobno ma to byc ok 1 tys. pln ale to tylko przypuszczenia) ani gh-a (tu nawet przypuszczen brak).. czekam wiec na styczen i zbieram informacje :-)

Początki nałogu Awatar mastercheat
    Miasto
    Blachownia k/Częstchowy

Domyślnie

który z tych dwóch będzie lepszy?
    Velbon Sherpa 250R
    Slik Pro 330DX
    40D + tokina 50-135+ 580

Bywalec

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez mastercheat Zobacz posta
    który z tych dwóch będzie lepszy?
    Velbon Sherpa 250R
    Slik Pro 330DX
    40D + tokina 50-135+ 580
    Jeśli pomiędzy tymi dwoma to chyba Slik Pro 330DX - ale po moich doswiadczeniach z wyborem statywu - rozsądnie byloby je abys Ty je sam poogladał - bo to co komus odpowiada -dla Ciebie nie musi byc dobrym wyborem- mnie osobiscie statywy Slik bardziej sie podobały pod wzgledem kultury pracy - niestety głowice .... dlatego mój wybór był zupełnie inny, a zwłaszcza jak uwzglednisz wskazówke waga sprzetu razy 2(a jeszcze lepiej 3) to...okaże się,że udzwig 4 kg to mało. - bo:Body + bateria+obiektyw+lampa ( a pewnie za chwile grip +druga bateria)
    Canon EOS KissX2(450D) i kilka drobiazgów :razz:

Początki nałogu Awatar mastercheat
    Miasto
    Blachownia k/Częstchowy

Domyślnie

mam niestety mocno ograniczony budżet. 250 zł max.
    A w tej chwili mam tylko First C-3550, który kupiłem dość dawno do hybrydki, ale będę się troszkę bał używać tego z nowym zestawem….

Bywalec

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez mastercheat Zobacz posta
    mam niestety mocno ograniczony budżet. 250 zł max.
    rozumiem, ale może Mikolaj/Gwiazdor - się postarają.
    może warto jednak chwilę pobyc bez ...:rolleyes:
    jak przeczytasz mojego pierwszego posta w tym temacie to zobaczysz co mi chodziło po głowie...
    Statyw kupujesz na dłuuugie lata...
    Canon EOS KissX2(450D) i kilka drobiazgów :razz:

Uzależniony Awatar myst
    Miasto
    Kraków

Domyślnie

Po bojach z różnymi badziewiami kupiłem w końcu (w październiku zeszłego roku) SLIK'a 700pro i jestem z niego bardzo zadowolony. Bez problemu da się fotografować niemalże z poziomu '0', a z 5d@70-200/2.8 jest bardzo stabilny. Poza kilkoma otarciami/obiciami, gdzie statyw pozbył się farby, nie nastapiło zużycie. Swoje waży, ale za to jest stabilny.
    5DII, 5D, 24L, 85L + dodatki.

Maciek Toliński

Zablokowany

Domyślnie

Mnie kubak82 przekonał dziś do benro z solidną kulową głowicą. wydatek spory, bo zejdzie z 700 pln, ale warto. Sprzedwca od benro namawia mnie jeszcze na 3d, wiec ruch może się pojawić w tym zakresie. Wiem już jednak którą kulową wybrać - KS-1, a nie wiem co z 3d.

Początki nałogu

Domyślnie

Potwierdzam jakość Slika Pro 700DX - prawdziwy czołg, solidny i stabilny. Jestem z niego bardzo zadowolony.

Pełne uzależnienie Awatar Krzychu
    Miasto
    Ambush Country

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez himi Zobacz posta
    Mnie kubak82 przekonał dziś do benro z solidną kulową głowicą. wydatek spory, bo zejdzie z 700 pln, ale warto. Sprzedwca od benro namawia mnie jeszcze na 3d, wiec ruch może się pojawić w tym zakresie. Wiem już jednak którą kulową wybrać - KS-1, a nie wiem co z 3d.
    Olej 3D - dobra kulowa całkowicie eliminuje potrzebę posiadania 3D...
    Pozdrowienia,
    KZ
    KZ Aviation Photography

Strona 10 z 14 PierwszyPierwszy ... 89101112 ... OstatniOstatni

Uprawnienia umieszczania postów