Strona 9 z 14 PierwszyPierwszy ... 7891011 ... OstatniOstatni
Pokaż wyniki od 81 do 90 z 132

Wątek: Statywy Slik - opinie

Pełne uzależnienie
    Miasto
    Śląsk

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez mamut9 Zobacz posta
    Kubak82 - to jest SUPER statyw-wreszcie sprzęt będzie miał oparcie, a jak jeszcze jakaś firma robi statywy - to niech się uczy od Benro!!!
    Benro sie tego nauczylo od Gitzo, moze nawet nie do konca legalnie ;-)
    w kazdym razie ciesze sie ze dobrze Ci podpowiedzialem :-) .. na mnie ten statyw tez z robil BARDZO pozytywne wrazenie :-)

mam nadzieję, ze się spotkamy na jakiejś foto eskapadzie.
    nie wiem skad jestes ale jesli z okolic slaska to u nas regularnie jakies plenerki sie odbywaja

nie ma co trzeba zbierać $$$ - i kupić to cudo
    co prawda jak Benro ma głowice kulowe tej klasy co statyw to...mam problem - no może niekoniecznie - jednak 3d jest bardziej precyzyjna -szkoda że nie maja solidnej 3d w ofercie
    wlasnie wprowadzili Gimbale wiec pewnie i na 3d przyjdzie czas :-) !! pozostaje czekac :-) !! ale gdyby nie starczylo ci cierpliwosci to ta frotka jest naprawde dobra glowica - na pewno bedziesz zadowolony jak ze statywu :-)

ps. mnie najbardziej w 457n6 zaskoczylo to ze sekcje zasysaja powietrze jak teleskopowe pompki - w innych statywach nogi po prostu "wypadaly" w dol a tu.. ehh, az milo taki sprzet uzywac :-D

Pełne uzależnienie Awatar Krzychu
    Miasto
    Ambush Country

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez Kubak82 Zobacz posta
    wlasnie wprowadzili Gimbale wiec pewnie i na 3d przyjdzie czas :-) !! pozostaje czekac :-) !!
    Nie sądzę - przy prawdziwej porządnej kuli, głowice 3D nie mają praktycznie żadnych zalet (poza architekturą ale wtedy potrzeba 3D z przekładniami). Nie wiem jakie kule robi Benro, ale jak dobrze skopiowali to co chcieli skopiować, to nic innego nie potrzeba...
    Pozdrowienia,
    KZ
    KZ Aviation Photography

Pełne uzależnienie
    Miasto
    Toruń

Domyślnie

Posiadam m.in. statyw Slik SDV-30. Jest on przyzwoicie wykonany. Nadaje się jednak tylko do większych kompaktów lub mniejszych lustrzanek. Jak na swój przedział cenowy jest bardzo stabilny (porównywałem z podobnymi w MM) - inne zbliżone cenowo produkty były gorsze pod względem stabilności i jakości wykonania. Używam go tylko w warunkach domowych i nic poza stałką nie zakładam na niego - w teren i z czymś cięższym bym już nie ryzykował. Poprostu jakie pieniądze taki sprzęt. W sumie jednak do domku i do czegoś ultra lekkiego polecam.
    C R5m2; C RF 24-70 L; C RF 100-500 L

Bywalec

Domyślnie

nie wiem skad jestes ale jesli z okolic slaska to u nas regularnie jakies plenerki sie odbywaja
    Wrocek - to i śląsk blisko:-D - a jak fajny plenerek to mozna się wybrać
    wlasnie wprowadzili Gimbale wiec pewnie i na 3d przyjdzie czas :-) !! pozostaje czekac :-) !! ale gdyby nie starczylo ci cierpliwosci to ta frotka jest naprawde dobra glowica - na pewno bedziesz zadowolony jak ze statywu :-)
    skrobie $$$ i frotka -może Mikołaj pomoże
    ps. mnie najbardziej w 457n6 zaskoczylo to ze sekcje zasysaja powietrze jak teleskopowe pompki - w innych statywach nogi po prostu "wypadaly" w dol a tu.. ehh, az milo taki sprzet uzywac :-D
    ja w pierwszej chwili się przestraszyłem -co za dziwne zjawisko... i po chwili do mnie dotarło, że nie będę obrywał nogami statywu po swoich stopach

Wracam do tematu głowicy GP 420 - miałem pożyczoną - NIGDY WIECEJ -ODRADZAM
    Nawet w lichych statywach w sklepie dla idiotów - głowice są precyzyjniejsze - o dziwo.
    a apropo statyw GP - zdmuchneło mi wczorj pod świątynia Wang - przy porywie wiatru i wcale nie najsilniejszym-i zrobił bum -omal nie rozwaliłem koledze głowicy - nie zdążyłem złapać , bo byłem zajety pomiarem światła przy detalu - to apropo dyskusji o lekkich statywach - są dobre w ...studio ..no ale jak tir obok to też nie da rady....
    Canon EOS KissX2(450D) i kilka drobiazgów :razz:

Pełne uzależnienie
    Miasto
    Toruń

Domyślnie

mamut9 .......to apropo dyskusji o lekkich statywach - są dobre w ...studio ..no ale jak tir obok to też nie da rady......

Racja. Przechodzący obok kot - to też nie da rady.
    C R5m2; C RF 24-70 L; C RF 100-500 L

Pełne uzależnienie
    Miasto
    Śląsk

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez Krzychu Zobacz posta
    jak dobrze skopiowali to co chcieli skopiować, to nic innego nie potrzeba...
    pewnie masz w tym duzo racji.. ja juz bylem pewien ze kuie ktoras z tych kulowych ale ciagle sie waham.. gimbal benro ma byc dostepny od nowego roku.. mam czas by sie namyslic ;-)

Wrocek - to i śląsk blisko:-D - a jak fajny plenerek to mozna się wybrać
    no to jak bedzie okazja - zagladaj na http://canon-board.info/showthread.php?t=39001:)

Bywalec

Domyślnie

Mikołaj się postarał głowice MF 3d na 8kg dostałem - to mam plenerowy ( i nie tylko)komplet.
    Dzieki wszystkim za podpowiedzi w tym watku

Uzależniony

Domyślnie

Czyli jaką w końcu wybrałeś?
    6D + 35L + 85f/1.8 + 24-105L

Bywalec

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez Bingant Zobacz posta
    Czyli jaką w końcu wybrałeś?
    Wybrałem (Mikołaj wybrał ): głowice 3D Manfrotto 808RC4 :-D na kulową Benro przyjdzie czas :-D o ile okaże się potrzebna.
    Mialem dzisiaj okazję nią pracować - bardzo wygodna i szalenie precyzyjna jest ta głowica.
    Fotografowałem architekturę - widok kościoła

i zniszczonego palacu w Roztoce k. Strzegomia

Pełne uzależnienie
    Miasto
    Śląsk

Domyślnie

no i masz super komplet :-) .. kupiles raz i dobrze - teraz masz sprzet na lata :-)

ps. i pomyslec ze mogles skonczyc z ta hamą ;-)

Strona 9 z 14 PierwszyPierwszy ... 7891011 ... OstatniOstatni

Uprawnienia umieszczania postów