Strona 8 z 14 PierwszyPierwszy ... 678910 ... OstatniOstatni
Pokaż wyniki od 71 do 80 z 132

Wątek: Statywy Slik - opinie

Pełne uzależnienie
    Miasto
    Śląsk

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez mamut9 Zobacz posta
    trzysekcyjne pewnie jest stabilniejsze - dobrze myslę
    dobrze myslisz - przynajmniej teoretycznie bo nie mialem stycznosci z wersja 4-sekcyjna i nie moglem ich porownac :-) .. 457n6 zlozony jest dluzszy o 12,5cm wiec w sumie niewiele.. no i szybciej sie go rozklada niz statyw 4 sekcyjny (ale to juz kwestia gustu i indywidualnego podejscia).. najwazniejsza jest stabilnosc - ja zaufalem teorii "im mniej ruchomych czesci tym lepiej" i nie zawiodlem sie :-)

no i na koniec - 457n6 jest dostepny a 458n6 juz z tego co widze, niekoniecznie :-)

Bywalec

Domyślnie

no to jutro bede zamawiał nogi:-D

sztywnosc 3 sekcj musi byc wieksza - zresztą ze sklepu tez to potwierdzili.
    Oba modele sa dostepne na 4 sekcyjny 2 dni oczekiwania na wysyłkę - wg info na e-maila

no to teraz ból głowy o głowice:

głowica kulowa Manfrotto 484RC2
    czy
    głowica 3D Manfrotto 804RC2

nigdy nie pracowałem z kulową - wiec nie wiem jaka ma przewagę lub jakie wady

no to propozycje ze sklepu. ale czy to te - pierwsza i druga udzwig 4kg?

moze jednak KB Benro?
    albo ...
    !!! Łączenie podwójnego wpisu !!!
    KB-0 to 8kg udzwigu
    Ostatnio edytowane przez mamut9 ; 25-11-2008 o 22:50 Powód: Automerged Doublepost
    Canon EOS KissX2(450D) i kilka drobiazgów :razz:

Pełne uzależnienie
    Miasto
    Śląsk

Domyślnie

no to jutro bede zamawiał nogi:-D
    gratulacje, bedziesz wiecej niz zadowolony :-)

no to teraz ból głowy o głowice:

głowica kulowa Manfrotto 484RC2
    czy
    głowica 3D Manfrotto 804RC2

nigdy nie pracowałem z kulową - wiec nie wiem jaka ma przewagę lub jakie wady
    o tej kulowej ktora wymieniles zapomnij juz na poczatku :-) .. szkoda pieniedzy na taki sprzet.. ta 3d jest juz lepsza ale to MZ ciagle nie to - bedziesz miec porzadne nogi wiec wykorzystaj to :-) .. jesli kupisz glowice o slabum udzwigu - solidne nogi beda "psu na bude" :-?

na Twoim miejscy kupowalbym albo jakas kulowa (do sportu, przyrody) z benro (udwig minimalny min. 12 kg) albo jakas frotke 3d (z przeznaczeniem do np. landszaftow) ale badziej w stylu 808rc4 :-)

te solidne z benro maja wieksza srednice kuli a podstawa kolumny w 457n6 jest do tego przygotowana (sama ma wieksza srednice).. 808rc4 to z kolei solidna glowica 3d ktora bedzie sluzyc dlugie lata :-) .. pytanie tylko czego po glowicy oczekujesz - szybkosci i elastycznosci czy maks. precyzji w ustawianiu kadru - to jest wlasnie wybor "kulowa/3d" :-)

tak czy owak wybieralbym sposrod tych o ktorych wspomnialem - bedziesz mial pewnosc ze sprzet ma solidne oparcie a Ty bedziesz mogl sie skupiac na robieniu zdjec a nie walce ze sprzetem..

Bywalec

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez Kubak82 Zobacz posta
    gratulacje, bedziesz wiecej niz zadowolony :-)

tak czy owak wybieralbym sposrod tych o ktorych wspomnialem - bedziesz mial pewnosc ze sprzet ma solidne oparcie a Ty bedziesz mogl sie skupiac na robieniu zdjec a nie walce ze sprzetem..
    próbuje negocjować cenę nóg - może się uda -:-?
    głowica kulowa to KB-1 lub KS-2
    3d -tu Benro nie znalazłem ... na razie 8)....MF....

Bywalec

Domyślnie

to może jako 3D wybrać : Głowica GoldPhoto - YH420 ? - z nią będę pracował w sobotę/niedzielę to podziele się wrażeniami -

Domyślnie

nie polecam tej glowicy (YH420) jest cholernie ciezka i nie grzeszy jakoscia wykonania

Pełne uzależnienie
    Miasto
    Śląsk

Domyślnie

zgadza sie - glowice GP sa kiepskie.. twoj statyw bedzie tak stabilny jak jego najslabszy element.. ujme to tak - z ta glowica bym swojego sprzetu na twoim statywie nie postawil

Bywalec

Domyślnie

zgadza sie - glowice GP sa kiepskie.. twoj statyw bedzie tak stabilny jak jego najslabszy element.. ujme to tak - z ta glowica bym swojego sprzetu na twoim statywie nie postawil
    nogi dotarły - jeszcze w paczce wieczorkiem odpakuje i ....
    głowice :
    -kulowa -w przyszłości
    - teraz 3d - jeśli ta GP odpadą - to co skrobać $$$ na 3D Manfrotto 808RC4 czy coś innego polecicie

Pełne uzależnienie
    Miasto
    Śląsk

Domyślnie

nogi dotarły - jeszcze w paczce wieczorkiem odpakuje i ....
    napisz jakie wrazenia

$$$ na 3D Manfrotto 808RC4 czy coś innego polecicie
    GP dosc tandetne; gitzo cholernie drogie..mysle ze ta 808rc4 to rozsadny kompromis miedzy jakoscia i udzwiegiem a cena.. to naprawde porzadny kawal zelastwa

Bywalec

Smile

napisz jakie wrazenia
    Kubak82 - to jest SUPER statyw-wreszcie sprzęt będzie miał oparcie, a jak jeszcze jakaś firma robi statywy - to niech się uczy od Benro!!! -to może przestanie robić wieszaki na płaszcze8)
    Solidny, stabilny. Waga - w granicach rozsądku dla tej klasy stabilności.
    On po prosu stoi sztywno i niewiele zjawisk jest go wstanie poruszyć. Problem pojawi się dopiero przy solidnym huraganie, z halnym czy fenem powinien dać rady.
    Genialnie prosty i wygodny w obsłudze już sobie poćwiczyłem jego ustawianie, rozkładanie - i nawet fotę sobie z niego sam zrobiłem :-D -jest historyczna pierwsza z tego statywu.
    Mam pożyczone Gold Photo - inna klasa jakości (niekoniecznie ceny), dużo niższa.
    Slik 700- wypada przy nim bladziuteńko - poza wrażeniem wizualnym jest zupełnie słabiutki.
    Wysokość - no przy moich 2 metrach wzrostu - to jest to co ma być.
    Zaskoczony jestem również bardzo pozytywnie jego torbą do transportu - to nie jakaś szmatka, tylko solidnie wypiankowana torba z solidnym zamkiem i paskiem transportowym.
    Kolejny raz Chińczycy pokazali tym statywem, że potrafią produkować naprawdę fajne rzeczy.

Kubak82 DUZE JASNE...Ci się odemnie należy:-D:-D:-D
    mam nadzieję, ze się spotkamy na jakiejś foto eskapadzie.

GP dosc tandetne; gitzo cholernie drogie..mysle ze ta 808rc4 to rozsadny kompromis miedzy jakoscia i udzwiegiem a cena.. to naprawde porzadny kawal zelastwa
    nie ma co trzeba zbierać $$$ - i kupić to cudo
    co prawda jak Benro ma głowice kulowe tej klasy co statyw to...mam problem - no może niekoniecznie - jednak 3d jest bardziej precyzyjna -szkoda że nie maja solidnej 3d w ofercie

Strona 8 z 14 PierwszyPierwszy ... 678910 ... OstatniOstatni

Uprawnienia umieszczania postów