Pokaż wyniki od 1 do 10 z 132

Wątek: Statywy Slik - opinie

Mieszany widok

Bywalec

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez Kubak82 Zobacz posta
    jesli chcesz to dzis lub jutro moge Ci zrobic pare zdjec tego benro.. nie ma go w tradycyjnych sklepach ale to najporzadniejszy statyw jaki kiedykolwiek mialem.. srednica najszerszej sekcji to 36mm !! maksymalnie rozlozony bez kolumny (ok 170cm) ani drgnie :-D

jesli waga to nie problem - bierz benro - bedziesz naprawde zadowolony i spokojny o swoj sprzet.. jesli natomiast statyw ma duzo podróżowac (zwlaszcza na plecach) to slik nie jest glupim rozwiazaniem.. to bedzie zawsze kompromis ale na pewno w wiekszosci sytuacji sie sprawdzi :-)
    będzie mi milo zobaczyć fotki :-D:-D:-D
    a ja taki dotykowiec jestem - gdzie by tu pomacać?
    Koleżeństwo - może ktoś we Wrocławiu ma i mógłby pokazać ten sprzęcik

Podróżować to statyw będzie w bagażniku - głównie
    waga praktycznie przekłada się na stabilność
    a udzwig 12 kg - to jak na Haselblada zarobie też starczy :-D

co prawda to pożyczyłem dzisiaj GoldPhoto YH324C od kumpla - bo pilnie potrzebuję, a nie chcę pilnym zakupem ożenić się z badziewiem
    !!! Łączenie podwójnego wpisu !!!
    Cytat Zamieszczone przez JackC Zobacz posta
    Od prawie dwóch lat posiadam statyw SLIK model 400DX. Wady: głowica 3d (model able300dx)
    U mnie statyw SLIKa z góry przewidziany był do prac pomocniczych, więc w/w wady zbytnio nie bolą
    oglądałem Slik Pro 700 DX - A.M.T.statyw z głowicą 700 DX
    ciekawostka płytka mocująca jest okrągła -czy to dobrze? do tej pory widzialem tylko 4/6/L kątne a tu... koło

400 jest dla mnie zbyt niski
    głowica nie potrafię porównać -nie mialem w ręku
    statyw będzie podstawowym do pracy:-D
    Ostatnio edytowane przez mamut9 ; 23-11-2008 o 01:32 Powód: Automerged Doublepost
    Canon EOS KissX2(450D) i kilka drobiazgów :razz:

Pełne uzależnienie
    Miasto
    Śląsk

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez mamut9 Zobacz posta
    co prawda to pożyczyłem dzisiaj GoldPhoto YH324C od kumpla - bo pilnie potrzebuję, a nie chcę pilnym zakupem ożenić się z badziewiem
    to sie dobrze sklada bo mam tez yh314c (s umie nizsze ale podobne do 324) w domu wiec latwiej bedzie Ci porownac te sprzety skoro jeden z nich juz miales w rekach :-)

postaram sie dzis cos pstryknac i wrzucic na forum.. w wiekszej rozdzielczosci wysle Ci na "@" :-)

Bywalec

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez Kubak82 Zobacz posta
    postaram sie dzis cos pstryknac i wrzucic na forum.. w wiekszej rozdzielczosci wysle Ci na "@" :-)
    WIELKIE DZIEKI Kubak82!!! za zdjecia na forum i info.
    :-D:-D:-D

(foty na @ nie dotarły - wysłałeś? -czyzby problem z moją skrzynka?)
    Na razie brak mi fizycznego kontaktu z Benro - jak na razie Slik wygrywa z tego co widzialem, ale ...może ktoś we Wrocławiu lub Oleśnicy lub pobliżu ma taka zabawkę ? i mógłbym kuknąć i pomacać

Pełne uzależnienie
    Miasto
    Śląsk

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez Bingant Zobacz posta
    a orientujesz się może, czym różnią się poszczególne serie głowic?
    tego to chyba najstarsi gorale nie wiedza .. poza wygladem, to chyba KS i KB maja po 3 pokretla regulujace kat nachylenia, natezenie tarcia i ponoramowanie.. seria KJ ma tylko 2 pokretla z czego na pewno jedo jest do "panoramowania".. tyle "naocznych" roznic.. na razie przestalem sie nimi interesowac na rzecz czegos takiego - http://www.benro.cn/ENbenro/AA_ProductShow.asp?id=253

Cytat Zamieszczone przez jacula Zobacz posta
    posiadam slika 500dx. czy jest szansa zamontowac do niego jakas glowice manfrotto i czy ma to sens.
    po pierwsze to chyba bedziesz musial dokupic przejsciowke bo slik ma fabrycznie mniejszy gwint niz MF.. sens zawsze moze byc ale niestety 322rc2 nie uzywalem wiec nie wiem jak sie sprawuje :neutral:

WIELKIE DZIEKI Kubak82!!! za zdjecia na forum i info.
    :-D:-D:-D

(foty na @ nie dotarły - wysłałeś? -czyzby problem z moją skrzynka?)
    robilem w raw+S jpg i jeszcze nie mialem kiedy przekonwertowac rawow :-) .. wysle Ci je jutro po pracy :-) .. no chyba ze chcesz rawy to nie ma sprawy (nawet sie rymuje )

Bywalec

Domyślnie

foty na @ nie dotarły - wysłałeś? -czyzby problem z moją skrzynka?)
    dotarły DZIEKI:-D - no jak poszukałem (znowu Kubak82 pomógł) to znalazłem jeszcze to:
    czterosekcyjne:
    http://foto-net.pl/sklep/produkt2128...o-A-458n6.html
    no i co lepiej 458n6 czy 457n6 trzysekcyjne

trzysekcyjne pewnie jest stabilniejsze - dobrze myslę

Pełne uzależnienie
    Miasto
    Śląsk

Domyślnie

trzysekcyjne pewnie jest stabilniejsze - dobrze myslę
    dobrze myslisz - przynajmniej teoretycznie bo nie mialem stycznosci z wersja 4-sekcyjna i nie moglem ich porownac :-) .. 457n6 zlozony jest dluzszy o 12,5cm wiec w sumie niewiele.. no i szybciej sie go rozklada niz statyw 4 sekcyjny (ale to juz kwestia gustu i indywidualnego podejscia).. najwazniejsza jest stabilnosc - ja zaufalem teorii "im mniej ruchomych czesci tym lepiej" i nie zawiodlem sie :-)

no i na koniec - 457n6 jest dostepny a 458n6 juz z tego co widze, niekoniecznie :-)

Uprawnienia umieszczania postów