No to szybkie pytanie Slik 330 czy sherpa 600R. Może ktoś porównywał ? Do dzis na 100% była Sherpa która sie bawiłem i "leży" mi na maxa. Ale trafiłem na ten watek i....?
No to szybkie pytanie Slik 330 czy sherpa 600R. Może ktoś porównywał ? Do dzis na 100% była Sherpa która sie bawiłem i "leży" mi na maxa. Ale trafiłem na ten watek i....?
5DII 24105f4L S7030045,6APODG 501.8II 430EX wyposażona w ponton VS600R![]()
MOJE PSTRYKI NA CB& GALERIA NETOWA
później, późnym popołudniem, gdy cienie będą dłuższe i smutniejsze niż są..
Ja tam posiadam SLIK 700DX i jestem naprawde mega zadowoly!! 5d z gripem + sigma 12-24 Majstrkowanie przy wielokrotnym naswietlaniu i zero poruszenia! stabilny masywny!! brakuje mi tylko paska ale to mozna obejsc![]()
No i jednak Sherpa. Jednak obsługa statywu jedną ręką to jest to o co mi chodzi. Chociaż dzisiaj macałem Slika i też nie kulawy, właściwie tylko fakt, że trzeba używać dwóch rąk do obsługi jest jego minusem. Pozdrawiam
No niby tak, ale moim zdaniem obdługa jedna reka jest naprawdę dużo wygodniejsza. I ta glowica w Sherpie tak fajnie miękko chodzi. No poprostu ten statyw to jest to o co mi chodziło. pozdr
zawsze mozna sobie kupic joya do SLIK'a![]()
Zawsze mozna kupić Manfrotto czy Gitzo, kwestia cenyZamieszczone przez Shutter_Way
![]()
no wlasniemialem mozliwosc w b. dobrej cenie kupic wiec kupilem slik'a a chorowalem na manfrotto powiem szczerze
![]()
Dziś byłem oglądać statywy Slik 500, Velbona 600r i najtańszego Manfrotto. Stabilność Slika mnie zaciekawiła. Statyw naprawdę porządny, IMO dużo lepszej jakości od 600R. oraz bardziej stabilny od Manfrotka małego8)
Ktoś może się jeszcze wypowie jak się zachowuje w praniu Slik 500 ??![]()
Skorzystalem z tego wątku, żeby nie zakładać nowego.
Przy okazji chciałbym się przywitać:wink:
Wracając do rzeczy. Chciałbym do domowego użytku kupić niedrogi statyw Velbon DF-50. Czy zapewni mi on wystarczającą stabilność na płaskiej podłodze![]()
Chodzi mi przedewszystkim o to, aby utrzymał 400d z jakims nieduzym szkłem i 430ex skierowanym obiektywem w dół pod kątem około 25 stopni. Te 80zł utrzyma mój zestaw![]()
Pozdrawiam.