Pokaż wyniki od 1 do 10 z 11

Wątek: Słabe baterie - problem z A 570 IS

Widok wątkowy

Coś już napisał
    Miasto
    Kraków

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez Levitoux Zobacz posta
    Cześć
    Tak sie zastanawiam - aparat mam od dwu miesięcy, więc krótko. Mój Canon potrzebuje dwu baterii typu paluszek. Jakiekolwiek baterie bym nie włożył (alkaliczne oczywiście) - pokazuje od razu, że baterie są słabe... A używam duracella najczęściej... Nie wiem, może te się akurat nie nadają? Myślę, żeby przerzucić się na akumutarki, bo nie zarobię na baterie - starczają na krótki okres czasu.... Ktoś miał podobny problem?
    Po pierwsze:
    baterie Duracella uważam (najdelikatniej określając) jako ostro przereklamowane. Rzekł bym (na podstawie swoich doświadczeń z bateriami foto (2CR5 oraz innymi) że są one .. poniżej średniej rynkowej jeśli chodzi o produkty z porównywalnej kategorii.

Po drugie:
    skąd ten barbarzyński pomysł używania baterii zamiast akumulatorów? dobra ładowarka (niestety to jest wydatek [jednorazowy na szczęście] najmniej 90 zł), do tego dobre aku albo.. tanie aku (dobre i tanie bywają, ale to są wyjątki od reguły) i masz na lata święty spokój.

Niezmiennie forum (zaś ja się do tego przyłączam) poleca BC 700 i BC 900 firmy Technoline (choć pojawiła się ładowarka teoretycznie lepsza od BC 900, ale na razie jest nieprzetestowana i .. zauważalnie droższa także), plus jakieś markowe aku (nie nieznanych firm z nie wiadomo skąd), z wyraźnym wyłączeniem ogniw o pojemności 2500 mAh, jak potencjalnie niepewnych*.

* nie wdając się w zbędne szczegóły dlaczego.
    Ostatnio edytowane przez AbrahaM ; 28-10-2007 o 16:20
    Canon EOS 300D | Canon EF-S 17-85 IS | Manfrotto 479-4B | 234RC | PowerShot A95

Uprawnienia umieszczania postów