Pokaż wyniki od 1 do 3 z 3

Wątek: A710 IS i problemy z ostrością po raz trzeci

Adrian2
    Guest

Domyślnie A710 IS i problemy z ostrością po raz trzeci

Po krótkim czasie użytkowania Canona A710IS, z lewej strony pojawiła się nieostrość na zdjęciach. We wrześniu wysłałem aparat do naprawy. W karcie gwarancyjnej znalazła się adnotacja "Wymiana obiektywu". Niestety po otrzymaniu go z powrotem i wykonaniu wielu zdjęć w ciągu następnych 2 tygodni zauważyłem podobną nieostrość tylko, że z prawej strony, ale już nie tak dużą. Po raz drugi aparat pojechał do serwisu. Tydzień temu wrócił, wada NADAL jest, natomiast w kartę wpisano mi następującą informację:
    "Sprawdzenie działania. Obiektyw działa prawidłowo (porównywalne do innych aparatów tego samego modeli). Aparat sprawny. Ponowne NIEUZASADNIONE przesłania aparatu na koszt klienta". Zawiodłem się na Canonie i firmie naprawiającej. Mało tego, że kontakt z nimi jest bardzo trudny to jeszcze nie naprawiają sprzętu. Na dowód wad możecie zobaczyć moje poprzednie tematy. Co w tej sytuacji zrobić? Rzecznik praw konsumenta, rzeczoznawca? Mieliście podobne doświadczenia?

Pozdrawiam i liczę na pomoc.

Początki nałogu Awatar SdoubleU
    Miasto
    Poznań, Poland

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez Adrian2 Zobacz posta
    "Sprawdzenie działania. Obiektyw działa prawidłowo (porównywalne do innych aparatów tego samego modeli). Aparat sprawny. Ponowne NIEUZASADNIONE przesłania aparatu na koszt klienta".

No to stwierdzenie powinno zainteresować Rzecznika !!!
    SdoubleU
    ---------------------------
    Canon :-D

Dopiero zaczyna

Domyślnie

Możesz uderzyć do federacji Konsumenta oni też "lubią" takie sprawy i chętnie pomagają na korzyść oczywiście klienta.

Uprawnienia umieszczania postów