Strona 2 z 2 PierwszyPierwszy 12
Pokaż wyniki od 11 do 15 z 15

Wątek: body i matryca oddzielnie

Pełne uzależnienie Awatar Zielony
    Miasto
    przystanek Warszawa

Domyślnie

No ładnie ładnie... chcesz FF, pakujesz FF, chcesz x1.6, pakujesz 1.6...
    Tyle, że pełno syfu z tym by było i płakania o paprochy...

Obertroll Awatar Kolekcjoner
    Miasto
    Pod Tatrami

Domyślnie

W sumie to najdalej posunął się Sinar. Tam można nawet wymienić migawkę:
    http://www.sinar.ch/site/index__gast...4-50-1895.html.
    Tyle że to rozwiązanie raczej nie dla mas . Za to można kupić pewnie kilka mareczków i eleczek .
    Ostatnio edytowane przez Kolekcjoner ; 29-10-2007 o 16:21
    "Co do wspomnianego mojego obowiązku to chcę jeszcze dodać, że mój stosunek do tegoż obowiązku jest moją osobistą i całkowicie prywatną sprawą, co zwalnia mnie od wszelkich dalszych komentarzy, przypisów, suplementów i gloss."
    Kapitan Wagner

Pełne uzależnienie Awatar adamek
    Miasto
    Poznań

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez Krzysztof Bieliński Zobacz posta
    Tak mnie natchnęło po przyglądaniu się 1V (wspomnienia, jaki to był szczyt marzeń kilka lat temu).
    Matryca jak dla mnie mogłaby tylko zbierać dane w RAW, mogłoby nie być żadnego wyświetlacza, żadnych WB, tylko ISO, w studio możnaby od razu oglądać to na kompie, a jeśli ktoś by bardzo chciał obejrzeć od razu rezultat gdzieś outside, to zewnętrzne zabawki do przeglądania zdjęć typu ipod.
    Ja bym takiego nie chciał!
    Potrzebuje JPEG, WB, oraz szybkie przeglądanie zdjęć - a nie podłączane ipody.
    Miłego dnia
    adam jastrzębowski
    cyfra i analog. obiektywy, statyw i monopod
    tu tu

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez adamek Zobacz posta
    Ja bym takiego nie chciał!
    Potrzebuje JPEG, WB, oraz szybkie przeglądanie zdjęć - a nie podłączane ipody.
    jak dla mnie może być jpg z Rawem, szybkiego przeglądania zdjęć nie potrzebuję, bo i tak nie przeglądam zdjęć, raczej wiem, co mam "na kliszy".
    !!! Łączenie podwójnego wpisu !!!
    Cytat Zamieszczone przez Kolekcjoner Zobacz posta
    W sumie to najdalej posunął się Sinar. Tam można nawet wymienić migawkę:
    http://www.sinar.ch/site/index__gast...4-50-1895.html.
    Tyle że to rozwiązanie raczej nie dla mas . Za to można kupić pewnie kilka mareczków i eleczek .
    Nawet nie mogłem znaleźć ceny, a do dicamu nie chcę dzwonić, żeby nie robić z siebie głupa pytając o cenę. Padłoby pytanie, kto kupuje, a wiadomo, że indywidualny klient nie kupi.
    Mnie już kasuje cena Hasselblada H3D, nawet z matrycą 22mln to już 96.999PLN. Zastaw się a postaw się! Musiałbym robić sesje za 10tys. kilka razy w miesiącu, żeby coś takiego się opłacało. Już nie mówiąc o tym, że drzwi i okna w mieszkaniu musiałbym mieć za podobną sumę.
    Ostatnio edytowane przez Krzysztof Bieliński ; 29-10-2007 o 16:54 Powód: Automerged Doublepost
    Zabawki: Canon 5D MkII |Canon 1D Mk III | Canon 70-200/2,8L | Canon 300/4L IS | Canon 16-35/2,8L | Canon 50/1,4 | Canon 85/1,8 i inne
    Strona: www.fotografiateatralna.pl

Domyślnie

nie zapominajmy tez o najbardziej spektakularnej wtopie lajki ostatnich lat :http://www.dpreview.com/news/0306/03...adigitalr9.asp

...i pomyslec ze bylem o krok od kupienia. Mialo byc tak pieknie, a wyszedl zakalec jakich malo. No ale jakby nie patrzec spelnia wiele z Twoich zalozen
    pozdrawiam,
    zby

Strona 2 z 2 PierwszyPierwszy 12

Uprawnienia umieszczania postów