Strona 4 z 7 PierwszyPierwszy ... 23456 ... OstatniOstatni
Pokaż wyniki od 31 do 40 z 69

Wątek: Af - C5d & C40d

Początki nałogu

Domyślnie

hmm zastanawiałem się czy nie wybrać 40D zamiast 5-tki, i czekać na następce piąteczki, ale skoro 5D znacznie lepiej sobie radzi z obrazem to pomimi gorszego AF zdecyduje sie jednak na 5-tkę.

Jeśli plotki się potwierdzą z tymi 16/18 megapixelami w następcy 5D to niezbyt ciekawie jak dla mnie, wątpie żeby Canononowi udało się w takiej sytuacji przebić 5D pod względem jakości obrazu i szumów, jeśli dorówna to będzie dobrze.
    Marzy mi się D3 ale cena niestety sprowadza mnie na ziemie, zapoluje na niego za rok, półtora, jak ceny spadną, no chyba że Canon wypuści coś podobnego z 12 megapixeli.

Pozdrawiam
    C - lustra, szkła i błysk

Pełne uzależnienie Awatar paweleverest
    Miasto
    Zawiercie

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez MARANTZ Zobacz posta
    A ja mam cichą nadzieję (nierealną, wiem), że poprawią piątkę, dadzą jej większy bufor, szybsze zdjęcia seryjne, lepszy AF, troszkę uszczelnią itd. poprawią jeszcze jakość matrycy (normalne ISO 3200, programowo zwiększane do 6400), ale ZOSTAWIĄ tyle pikseli ile jest obecnie. Wtedy kupię sobie takie dwa aparaty z nadzieją, że mi wystarczą do końca życia
    Musiałabyś wyjątkowo krótko żyć ( czego oczywiście Ci nie życze ) . Chłopaki z marketingu canona mają tysiąc sposobów które przekonają najbardziej zadowolonego posiadacza starej puszki do zmiany na "lepszą"

Początki nałogu Awatar adalbert
    Miasto
    Poznań

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez albercikk Zobacz posta
    hmm zastanawiałem się czy nie wybrać 40D zamiast 5-tki, ....
    Marzy mi się D3 ...

Pozdrawiam
    Przyznaję, że dla mnie to już jest lekki hardcore:
    w stopce MINOLTA, w planach 40D/5D a za jakiś czas nikon
    Nie pozbyłem się jeszcze - po przesiadce - wszystkich zabawek z żółtego systemu -ALE takich ekwilibrystyk nigdy nie brałem pod uwagę :wink:

Co do ceny D3 - uważam, że jest świetnie skalkulowana - wiele osób będzie miało poważny dylemat zakupowy/systemowy/przesiadkowy - np. D3 vs. 1MKIII a być może później D3 i następca 5D

Początki nałogu

Domyślnie

adalbert staram się nie przywiązywać do marki, nie ma to dla mnie znaczenia czym robie zdjęcia, jeśli tylko mnie będzie stać to kupie to co będzie dawało lepsze rezultaty.
    Nie zrobię takiego kroku na pewno szybko, pewnie za 1,5 roku będę rozważał jakie kroki wykonać w sprawie sprzętu, jeśli dobrze pójdzie, a może zakocham się w 5-tce i stwierdzę że nic więcej mi nie potrzeba, nie wykluczam także że wrocę do korzeni i kupie kiedyś jakiegoś Soniaka jeśli Sony zaskoczy jakąś diabelnie dobrą pełnoklatkową maszyną no i rozbudują ofertę szkieł z silnikami...czas pokaże.

Pozdrawiam
    Ostatnio edytowane przez albercikk ; 09-11-2007 o 21:58
    C - lustra, szkła i błysk

Obertroll Awatar Kolekcjoner
    Miasto
    Pod Tatrami

Domyślnie

Ja myślę że przewidywanie tego co będzie na podstawie tego co jest może być złudne, bo technologia się wciąż rozwija. Na tapecie są nowe matryce o bardzo dużej rozdzielczości. Wciąż rozwija się moc procesorów montowanych w puszkach. Myślę że najlepiej kupować w danej chwili to co potrzebne. Przecież 5D z powodu wypuszczenia nowych puszek nie zacznie ani bardziej szumieć ani robić gorszych zdjęć, a jak dotąd niewielu narzekało.
    To nawet nie trąci onanizmem to jest onanizm .
    "Co do wspomnianego mojego obowiązku to chcę jeszcze dodać, że mój stosunek do tegoż obowiązku jest moją osobistą i całkowicie prywatną sprawą, co zwalnia mnie od wszelkich dalszych komentarzy, przypisów, suplementów i gloss."
    Kapitan Wagner

Uzależniony Awatar MARANTZ
    Miasto
    Łódź

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez paweleverest Zobacz posta
    Musiałabyś ...
    Normalnie w ucho zaraz dostaniesz Chcesz się na randkę umówić? Hmm... będę musiał klatę wydepilować
    FOTOINKWIZYTOR

Pełne uzależnienie Awatar paweleverest
    Miasto
    Zawiercie

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez MARANTZ Zobacz posta
    Normalnie w ucho zaraz dostaniesz Chcesz się na randkę umówić? Hmm... będę musiał klatę wydepilować
    No wiesz na wydepilowanej klacie zawsze można kontrole nad odblaskami poćwiczyć

Pełne uzależnienie Awatar sal
    Miasto
    Gdzieś w lesie

Domyślnie AF w 40D vs AF w 5D

Probowalem wyszukac jakies konstruktywne komentarze odnosnie porownania AF w 40D i 5D.
    Niestety z watkow o 40D/5D, nie da sie w latwy sposob wyluskac wlasciwej informacji, stad nowy watek.
    Czy ktos majacy 40D i 5D, moglby napisac kilka slow o porownaniu dzialania AF w obu korpusach?
    Najbardziej interesowalyby mnie wrazenia z 70-200 2.8IS oraz 24-70.
    Tak - wiem, ze technicznie AF w 40D jest bardziej zaawansowany, ale w Internecie mozna znalezc sporo opinii, ze AF w 5D nie jest tak daleko w tyle, jesli chodzi o szybkosc i skutecznosc.
    Czasu nie mam, ale mam kompakt...

Pełne uzależnienie Awatar Kubaman
    Miasto
    Kraków

Domyślnie

W zasadzie nie wiadomo dlaczego chcesz porównywać te dwa układy AF.
    Jeśli chcesz tańiego FF to nie masz wyjścia, póki co.

Najsensowniejsze porównanie to 20/30D i 40D - ta sama linia produktów. Mam 20D i AF w 40D jest co najmniej dwa razy lepszy. Tak subiektywnie. Jeśli kogoś stać to dla samego AFu warto wymieniać poprzedników na 40D, bo ten układ jest po prostu wyjątkowo dobry, czego o poprzednikach powiedzieć się nie da.

5D ma IMHO wyraźnie gorszy AF od 40D, ale 5D używałem kilka razy - za to w ekstremalnych warunkach.
    Pasja---------------------> www.jakubszyma.pl

Przedsięwzięcie-------------> www.szyma.com

Pełne uzależnienie Awatar sal
    Miasto
    Gdzieś w lesie

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez Kubaman Zobacz posta
    W zasadzie nie wiadomo dlaczego chcesz porównywać te dwa układy AF.
    Bo zakladam, ze nowy 5D dostanie ten sam AF co 40D.
    I jestem pewnie jedna z wielu osob, ktore sie zastanawiaja czy kupowac teraz 5D, czy poczekac na nastepce.
    Mam juz 40D, wiec nie mam presji kupowania aparatu w ogole.
    To co mogloby mnie przekonac do nowego 5D, to szybkostrzelnosc i lepszy AF.
    No i moze troche walorow funkcjonalnych (iso w wyswietlaczu).
    Nie wiem jednak czy jest sens czekac i placic wiecej.
    Cytat Zamieszczone przez Kubaman
    5D ma IMHO wyraźnie gorszy AF od 40D, ale 5D używałem kilka razy - za to w ekstremalnych warunkach.
    Ok.
    Jak pisalem - niektorzy ludzie pisali, ze AF w 5D dziala lepiej niz w 20D/30D, wiec bylem ciekaw jakie opinie sa tutaj.
    Czasu nie mam, ale mam kompakt...

Strona 4 z 7 PierwszyPierwszy ... 23456 ... OstatniOstatni

Uprawnienia umieszczania postów