Strona 3 z 7 PierwszyPierwszy 12345 ... OstatniOstatni
Pokaż wyniki od 21 do 30 z 69

Wątek: Af - C5d & C40d

Uzależniony Awatar Richie
    Miasto
    Nowy Tomyśl

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez sleep Zobacz posta
    40 jest bleeee hmmm a miało być tak pięknie - szum szum i jeszcze raz szum, potrafi moja 40 "zaszumić" i przy 1000 - co za życie.

Powiem tak - na pewno kupię następce 5D i basta.
    Pozdro
    Widziałeś te Twoje zaszumione zdjęcia na odbitkach czy monitorze?Gwarantuję Ci ze na odbitkach nie będzie go wcale a jeśli już się pojawi to będzie przyjemnym dodatkiem tworzącym klimacik na fotce.

Dajcie wreszcie spokój z tym szumem.
    Richie
    FF + stałki + błyskotka

MOJE PLFOTOMOJE FOTOMOTYWY

Domyślnie

no tak , o d3 nie pisze ale on bedzie no1 juz mialem taki pomysl ktoregos dnia wrocic do N

Początki nałogu
    Miasto
    Kaczogród

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez Niedzwiedz Zobacz posta
    no tak , o d3 nie pisze ale on bedzie no1 juz mialem taki pomysl ktoregos dnia wrocic do N
    To ja sie pisze na 35 i 430 ;-)

Marcin
    Chciałbym mieć więcej czasu na fotografowanie.

Pełne uzależnienie Awatar Pikczer
    Miasto
    Warsaw

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez Niedzwiedz Zobacz posta
    hmm czyli nadal pod wzgledem szumu 5d to najlpeszwy wyczyn Canona, ani nowe jedynki (...) nie przeskakuja go ech...
    A skad taka teza? Porownywales czy tak z zalozenia - bo crop?

Pełne uzależnienie Awatar paweleverest
    Miasto
    Zawiercie

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez Richie Zobacz posta
    Widziałeś te Twoje zaszumione zdjęcia na odbitkach czy monitorze?Gwarantuję Ci ze na odbitkach nie będzie go wcale a jeśli już się pojawi to będzie przyjemnym dodatkiem tworzącym klimacik na fotce.

Dla mnie szum jakoś nigdy nie stanowił elementu poprawiającego klimat zdjęcia - ale to sprawa gustu

Cytat Zamieszczone przez Pikczer Zobacz posta
    A skad taka teza? Porownywales czy tak z zalozenia - bo crop?
    Pod względem szumu niestety 5D jest nie do pobicia - i chyba już nie bedzie - przy tendencji zmniejszania pixeli ( a na pełnej klatce to jedyny sposób podnoszenia rozdzielczości).
    Porównywałem empiryczne !!

Mirek B.
    Guest

Domyślnie

Ja się włącze do tego wątku, mam 5d i jestem z niego bardzo zadowolony pod względem szumów, nawet przy 1600 szumy są na poziomie akceptowalnym, AF dla mnie też działa szybko choć na razie nie mam szkiełek na poziomie 2,8. Nie miałem okazji focić 40d, ale widziałem zdjęcia i jakościowo 5d wygrywa... Moim skromnym zdaniem I wiem, że już teraz nnie zamieniłbym 5d na 40d (patrząc na jakość zdjęć , AF to może inna bajka, ale mi ten wystarcza

Uzależniony Awatar MARANTZ
    Miasto
    Łódź

Domyślnie

A ja mam cichą nadzieję (nierealną, wiem), że poprawią piątkę, dadzą jej większy bufor, szybsze zdjęcia seryjne, lepszy AF, troszkę uszczelnią itd. poprawią jeszcze jakość matrycy (normalne ISO 3200, programowo zwiększane do 6400), ale ZOSTAWIĄ tyle pikseli ile jest obecnie. Wtedy kupię sobie takie dwa aparaty z nadzieją, że mi wystarczą do końca życia
    FOTOINKWIZYTOR

Początki nałogu
    Miasto
    3Miasto

Domyślnie

W!

Szef byl znow w usa na spotkaniu w Canonie photo i dostal info, ze najpozniej wiosna przyszlego roku wyjdzie nowy XD, wstepnie to ma byc:
    5klatek, 16 mpix/18mpix, FF, wiecej pol AF i krzyzowe, LV, ma byc ciut wiekszy gabarytowo, cos o autodopasowywaniu sie do obiektywow (czyli cos ala kalibracja softwerowa), zmienione menu, wiekszy lcd, bez zadnych rewelacji - po prostu to czego mozna bylo sie spodziewac... Aha, byc moze wyjda dwie wersje, jedna bardziej wypasiona i jenda okrojona, ale to ponac jest malo jednak prawdopodobne ze wzgledow na promowanie dla profi 1Dsa. Cena ma byc na podobnym poziomie co obecnie 5D.

Zdrowko

P.S. Byla tez dyskusja na temat 1D M3 i wady w AF, podobno jest to spektakularnie zadko wystepujacy objaw i tylko przy bardzo naslonecznionym kadrze oraz ze usterke usuwa sie w przeciagu godziny w serwisie Canona.

Mirek B.
    Guest

Domyślnie

Wszystko fajnie, tylko nie możliwe jest, że cena będzie na poziomie obecnej ceny 5d. Canon strzeliłby sobie samobója, bo po pierwsze ma na pewno jeszcze stany magazynowe obecnej wersji (zresztą z tego co wiem to ciągle ją produkują), więc ta sama cena spowodowałaby brak zainteresowania starą wersją lub drastyczny spadek jej ceny... Po drugie w tej klasnie 5d jest ciągle monopolistą więc dlaczego by nie dać wyższej ceny? Ja stawiam na początek na 13-15K (cena oficjalna, można będzie kupić za 11-13K)

Coś już napisał Awatar sleep

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez Richie Zobacz posta

Tak się składa że na fotkach. Koleżanka która pracuje w Labie na frontierze ma 5D a ja 40D - i wiecie co 5D górą - i to zdecydowanie. Szkoda gadać, naprawdę - czekam na nowy 5D i tyle - 40D jako dodatek.

Pozdro
    40D, 5D2 + dwie L-ki, 550 EX, 580 EX II, statyw Manfrotto www.zycieplocka.com.pl

Strona 3 z 7 PierwszyPierwszy 12345 ... OstatniOstatni

Uprawnienia umieszczania postów