Strona 1 z 2 12 OstatniOstatni
Pokaż wyniki od 1 do 10 z 18

Wątek: Czy warto???(ocena zestawu z 40D)

Mieszany widok

Bywalec
    Miasto
    Łódź

Domyślnie Czy warto???(ocena zestawu z 40D)

1.Jak oceniacie ten obiektyw EF 28-135mm f/3.5-5.6 IS USM i czy warto za niego dać 200 dolców. Samo body 40D 1299$ z tym obiektywem 1499$.
    2.Czy nie ma problemów z zasilaczem do aparatu sprowadzonego ze stanów(inne napięcie w sieci)??
    3.Tylko jest mały problem z gwarancją no nie(warto zaryzykować)???
    4.Ile w Polsce trzeba by dać za zestaw 40D+obiektyw EF 28-135mm f/3.5-5.6 IS USM(z europejską gwarancją)???
    Canon Eos 5D Mark III/Canon 40D plus dwa szkła o których nie warto wspominać....

Pełne uzależnienie Awatar Robson01
    Miasto
    Kielce

Domyślnie

Moim zdaniem ten obiektyw to nie najlepszy wybór. Po pierwsze z cropem robi się dość wąsko. Po drugie z cyfrą jest on dość przeciętny (znacznie gorzej niż z analogiem). A co do gwarancji to musisz sobie sam na to pytanie odpowiedzieć - czy jest ona dla Ciebie ważna czy też nie. Uważam, że w przypadku szkła można ją sobie ewentualnie darować, natomiast nowej puszki bez gwarancji bym nie kupił.
    Canon
    Nie kłóć się z idiotami - ściągną cię na swój poziom i pokonają doświadczeniem...

Pełne uzależnienie Awatar paweleverest
    Miasto
    Zawiercie

Domyślnie

1- 200$ za to szkłao to nie dużo - ale ja go kiedyś używałem z analogiem ( eos3) i zadowolony nie byłem.
    2- Mówisz chyba o ładowarce do baterii - Nie ma problemu przynajmniej ja nie miałem z moim 300D tyle że wtyczke trzeba zmienić na Polską.
    3- To zależy od indywidualnego poziomu akceptacji ryzyka . Ja już drugi raz aparatu bez gwarancji bym nie kupił ( mysle ze bez gwarancji można kupować tylko L-ki bo one się nie psują - prawie )
    4- 40D to minimum 3800zł ale można odjąc zwrot z canona 270 czyli wychodzi ok 3500 . Gwarancja europejska wazna rok w Polsce co do obiektywu to nie wiem ale prawde mówiąc rozglądał bym się za innym szkłem do tej puszki -( Canon 17-40 4,0L lub Tamron 17-50 2,8 ) . 28-135 to tak ni w du.. nie w oko jezeli chodzi o ogniskowe na cropie.
    Ostatnio edytowane przez paweleverest ; 27-10-2007 o 14:59

zło konieczne Awatar Vitez
    Miasto
    Warszawa

Domyślnie

Radziłbym ci jednak w Polsce 40D+17-85 IS - da nieco lepszą jakość a na pewno bardziej użyteczny zakres ogniskowych. Taki zestaw jest do znalezienia i negocjacji z gwarancja europejską/Polską już za ok. 5200zł (przejrzyj dział 'Sprzedam' na forum) i do tego cashback...

Bywalec

Domyślnie

Mam ten obiektyw, a za 200 $ to kupiłbym sobie drugi ( to prawie darmo jak na tę klasę ) biore go jako spacer zooma. IS bardzo pomaga zrobisz nie ruszone nawet na 1/10. Na dole możesz mieć wtedy nawet kita, który ostry jest właśnie w zakresie 18 - 30 max 35. Góra tego obiektywu to 135 czyli 216 prawie załatwia wszystko.

Bywalec
    Miasto
    Łódź

Domyślnie

Wielkie dzięki może rzeczywiście gra nie warta świeczki ponieważ 1500$ to jakieś 3900 a obiektyw jak Twierdzicie i tak nic szczególnego. Dokładając jakieś 1300 mam gwarancję puchę i w miarę okey obiektyw no i cashback(ile on wynosi)?
    Aha czy 40D będzie współpracować z obiektywami od Eosa 100FN:
    Canon zoom lens EF 35-80mm 1:4-5,6 Ultrasonic
    Canon zoom lens EF 75-300mm 1:4-5,6 Ultrasonic
    wiem że cinkie ale lepiej takie niż żadne z analogiem tragedi nie było.
    Canon Eos 5D Mark III/Canon 40D plus dwa szkła o których nie warto wspominać....

Miasto
    Warszawa

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez Tomky Zobacz posta
    Aha czy 40D będzie współpracować z obiektywami od Eosa 100FN:
    Canon zoom lens EF 35-80mm 1:4-5,6 Ultrasonic
    Canon zoom lens EF 75-300mm 1:4-5,6 Ultrasonic
    wiem że cinkie ale lepiej takie niż żadne z analogiem tragedi nie było.
    Współpracować będzie ale tragedia może być...

Pełne uzależnienie Awatar paweleverest
    Miasto
    Zawiercie

Domyślnie

Warunki cashback'u masz tutaj:
    http://www.photouniversal.de/templat...shBack2007.pdf
    obiektywy będą współpracować

Bywalec
    Miasto
    Łódź

Domyślnie

Vitez wiem że ciemne jak w du....ale czemu z analogiem współpracowały całkiem okey a tutaj miałoby być cienko???
    A przecież mają tą sam zakres 4-5,6 jak proponowane przez Ciebie 17-85 IS?
    Ostatnio edytowane przez Tomky ; 27-10-2007 o 15:49

Miasto
    Warszawa

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez Tomky Zobacz posta
    Vitez wiem że ciemne jak w du....ale czemu z analogiem współpracowały całkiem okey a tutaj miałoby być cienko???
    A przecież mają tą sam zakres 4-5,6 jak proponowane przez Ciebie 17-85 IS?
    Bo film różni się od matrycy. Matryca jest płaska. Wygooglaj sobie jakieś artykuły na temat słowa "telecentryczność" .

Strona 1 z 2 12 OstatniOstatni

Uprawnienia umieszczania postów