Pixele nic nie kosztują! Prawdopodobnie część jest spontaniczna, ale reszta pewno była ustawiana i wyszukana w najróżniejszych zakątkach Ziemi. Tacy to mają środki, ludzi i szczęście![]()
Regulamin pkt 8
Środki mają, bo wcześniej sobie jakiś cel obrali i za wszelką do niego dążą. Ludzi, bo kochają to co robią i nie jest problem im inwestować w to. Szczęscie hmm dla mnie nie ma takiego słowa, wszystko da się samemu wypracować. Szczęściem można nazywać wygraną w lotka.
Btw fotki są niesamowite, podziwiam!
Źle mnie zrozumieliście... Mówiłem to pozytywnym znaczeniu tego słowa "szczęście". Przypomina mi się Ansel Adams (mimo, że jego zdjęcia były nieco na inny temat). On potrafił godzinami spędzać w ciemni, tak, że efekt był bajeczny. Zdaje sobie sprawę, że szczęściu trzeba pomagać, a te zdjęcia są naprawde niesamowite!
Regulamin pkt 8
Miałem okazję zobaczyć tą wystawę na żywo. Zdjęcia robią wrażenie.
http://www.wecommunic8.com/earthfromtheair/
PS. Przeniosłem do "galerii" i zmieniłem tytuł.
Jak sam Autor pisze, zdjęcia zamieszczone w albumie (~1000) są wynikiem długotrwałego procesu wyboru z ponad 50 tyś. najlepszych prac. A przeczytałem gdzieś, że wszystkich ujęć "Ziemii z powietrza" posiadają ponad milion. Ponadto cel przedsięwzięcia jest taki, żeby te same ujęcia powtórzyć po 10, 20... latach. Ma to udokumentować zmiany naszej planety. Kibicuję temu projektowi i dokładam się kupując wszystkie edycje albumów. T jest, moim zdaniem, najwyższa forma wykorzystania fotografii.
Tylko Canon. Po 30 latach uzbierało się tego sporo
A ja wciaz wspominam jak bylem maly (z jakies 10 lat temu? - skleroze mam) i ta wystawa byla w Krk na plantach i mozna bylo je ogladac godzinami i to na wielkim formacieDla mnie to cudo, niewazne czy koles spedzil 3 dni zeby zrobic dane zdjecie, czy walil seriami zeby nic nie umknelo.
Im wiecej zdjec robie, tym bardziej jestem z nich niezadowolony...