Strona 1 z 2 12 OstatniOstatni
Pokaż wyniki od 1 do 10 z 16

Wątek: no i co dalej??

Pełne uzależnienie Awatar Venio
    Miasto
    Katowice

Question no i co dalej??

Witam... jadąc dzisiaj autobusem zastanawiałem sie nad tym w jakim kierunku pójdzie fotografia cyfrowa... chodzi mi głownie o lustrzanki. Bo wsumie co można wiecej dodac do takiego 350D ? Można mu dodać funkcje ktore ma już 20D... modelowi 20D mozna dać funkcje wyższego modelu itp. itd. Ale coś takiego nie ma sensu bo byśmy zaniedługo za cene 350D mieli aparat o funkcjach lustrzanki za kilkadziesiat tyś złotytch... To jest nieopłacalne dla poducentow. Hmm zastanawiałem sie tez nad zwiększaniem ilosci mpix w matrycy... ale dobrze wiadomo ze matryca o rozdzielczosci 8mpix doskonale wystarcza i rejestruje wszystkie szczegoly. A wiec w którą strone? Czy producenci moga nas jeszcze czymś zaskoczyć?

Pozdrawiam

Początki nałogu Awatar froolk
    Miasto
    Polska

Domyślnie

Sorry, ale może miejscem na takie rozważania byłby Hydepark ??? Hmmm??

Miasto
    Katowice

Domyślnie

bardziej pasował mi tutaj bo moja wypowiedz tyczy sie lustrzanek. Jak komuś to przeszkadza to sorry i prosze o przeniesienie.

Miasto
    Katowice

Domyślnie

ehh no z wami nie da sie pogadać ^_^ hyhy

Domyślnie

Pewnie producenci w końcu zaczną robić bardzie wytrzymałe lustrzanki. Nie będzie już plastikowych mydelniczek tyko porządne stalowe (bądź inne) konstrukcje.

Pełne uzależnienie Awatar Jac
    Miasto
    W-wa/Bielany

Domyślnie

mysle ze rozwoj pojdzie w strone laczenia lustrzanki z innymi produktam,i elektroniki jak GPS, modem 3G/EDGE/GPRS do transmisji danych porty BT albo WI-Fi do zgrywania zdjec...mniejsze szumy, miniaturyzacja, ergonomia..

durzo jest jeszcze do zrobienia

Miasto
    Katowice

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez Jac
    mysle ze rozwoj pojdzie w strone laczenia lustrzanki z innymi produktam,i elektroniki jak GPS, modem 3G/EDGE/GPRS do transmisji danych porty BT albo WI-Fi do zgrywania zdjec...mniejsze szumy, miniaturyzacja, ergonomia..

durzo jest jeszcze do zrobienia
    Mniejsze szumy ok, ale co do miniaturyzacji to sami dobrze wiemy ze nie jest to dobra droga... bo jak widać po nowym 350D jednym odpowiada mały kształt tego aparatu a niektorym nie (bo mają łapy jak goryle np. jak ja )

Uzależniony Awatar djtermoz
    Miasto
    Boston

Domyślnie

W najblizszej przyszlosci to bym chetnie widzial w cyfrowkach standardowo:
    - jeszcze doskonalsze systemy AF (szczegolnie w bardzo zlym oswietleniu)
    - standardowo Wi-Fi o duzej przepustowosci (wiele miast w USA zaczyna myslec o pokryciu calego miasta siecia Wi-Fi, a wtedy gdziekolwiek bedac mozna przesylac swoje fotki na domowy serwerek prosto z aparatu i... karty CF wlasciwie przestaja byc potrzebne ;-))
    - lepsze uszczelnienia w amatorskim sprzecie tak bym sie przestal bac o elektronike wewnatrz wychodzac na deszcz
    - wiecej cyfrowych dalmierzowcow (jeden Epson wiosny nie czyni)
    - mniejszy pobor energii - matryce nowej generacji i ekrany OLED zamiast przestarzalego LCD (bo jest on tani ale przestarzaly!)

A w dalszej przyszlosci... spoko, spoko - poczekajcie np. na krysztaly fotoniczne rozsadnej wielkosci, superlensing - materialy o negatywnym wspolczynniku zalamania swiatla, itp. Dopiero sie zacznie...

Pełne uzależnienie Awatar Jac
    Miasto
    W-wa/Bielany

Domyślnie

piszac miniaturyzacja mialem na mysli: male bateryjki, i wnetrznosci a przez to wiecej miejsca na inne gadzety

Miasto
    Katowice

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez djtermoz
    standardowo Wi-Fi o duzej przepustowosci (wiele miast w USA zaczyna myslec o pokryciu calego miasta siecia Wi-Fi, a wtedy gdziekolwiek bedac mozna przesylac swoje fotki na domowy serwerek prosto z aparatu i... karty CF wlasciwie przestaja byc potrzebne ;-))
    no to będzie bajer jak ich mało ^^
    - lepsze uszczelnienia w amatorskim sprzecie tak bym sie przestal bac o elektronike wewnatrz wychodzac na deszcz
    hmm te najdrozsze modele są bardzo dobrze uszczelnione... i robienie w ten sposob tanszych modeli moze byc samobójstwem dla producenta bo niektorzy stwierdzą ze nie ma potrzeby wydawac te klika tysiaków więcej na drozszy model jesli tak samo strzelny jest model tanszy... mam nadzieje ze rozumiecie o co mi chodzi
    - wiecej cyfrowych dalmierzowcow (jeden Epson wiosny nie czyni)
    O co chodzi bo zielony widocznie w temacie jestem.

Strona 1 z 2 12 OstatniOstatni

Uprawnienia umieszczania postów